Kumaha Diabetes mangaruhan Barudak

barudak diabetes

Diabetes sanés panyakit anu ngan ukur mangaruhan sawawa, sababaraha murangkalih ogé kaserang panyakit ieu. Diabetes tipe 1 nembongan di murangkalih sareng nonoman, sareng bakal marengan aranjeunna salami kahirupan aranjeunna. Aranjeunna peryogi pangobatan narkoba sadidinten sareng inpormasi pikeun hirup kalayan éta. Urang tingali kumaha diabetes mangaruhan barudak.

Naon diabetes?

Diabetes mangrupikeun panyakit kronis, kacuali diabetes mimis. Diabetes mellitus tipe 1 nembongan di jalma ngora sareng tipe 2 muncul di jalma anu langkung sepuh. Dina panyakit métabolik diwangun ku gaduh kadar gula darah tinggi pisan. Ieu disababkeun ku cacad dina hormon insulin anu disékrésikeun ku pankréas. Insulin tanggung jawab ngamungkinkeun sél ngagunakeun glukosa salaku sumber énergi. Upami tingkat luhur glukosa akumulasi dina getih, hiperglikemik kajantenan, anu ngabahayakeun awak.

El 10% kasus diabetes mangrupakeun tipe 1, sareng kajadianana naék pisan dina taun-taun ayeuna. Diét anu goréng sareng parobihan kabiasaan cicing waé tiasa mangaruhan kanaékan kasus barudak sareng nonoman penderita diabetes.

Perawatan di murangkalih diabetes

Perlakuan diabetes, sabab éta mangrupikeun panyakit kronis, salami hirup, ti saprak éta henteu aya ubarna. Perawatan diwangun ku suntikan insulin ngagem sapopoé. Hatur nuhun kana suntikan ieu, awak dibekelan insulin anu diperyogikeun anu henteu ngahasilkeun sacara alami. Salaku tambahan, anjeun kedah cucuk diri sababaraha kali sapoé pikeun mariksa kumaha kadar gula getih anjeun.

Disarankeun ogé pikeun ngalakukeun sababaraha hal parobahan gaya hirup, boh dina diet sareng olahraga. Anjeun kedah tuang salaku pola dahar anu séhat, nyingkahan gula.

diabetes tipe 1

Kumaha diabetes mangaruhan barudak sareng sepuh

Éta tiasa hésé pikeun anak sareng kulawargana, utamina di awalna. Aya seueur inpormasi anu dicerna sareng parobihan dina sadidinten. Kolot prihatin yén budakna henteu acan sadar atanapi cukup otonom pikeun terang akibat tina henteu nuturkeun perlakuan. Janten kolotna kedah pisan aub, sanés ngan ukur dina ngawaskeun tapi ogé dina ngawaskeun kadar glukosa darah, bahkan dina wengi.

Barudak ngagaduhan émosi négatip ngeunaan panyawat na, Kusabab aranjeunna ngaraos yén éta ngawatesan aranjeunna dina kahirupan sadidinten. Di sakola, sareng réréncangan anjeun, dina kagiatan anjeun, dina ulang taun ... panyakit bakal marengan anjeun dimana waé anjeun angkat. Ku ngawatesan dietna sareng kedah nyucuk diri sababaraha kali sapoé pikeun ngendalikeun glukosa, wajar yén aranjeunna henteu raoseun. Boh barudak boh kolotna tiasa sangsara setrés, hariwang sareng sieun pikeun tanggung jawab anu dibutuhkeun. Éta a kacapean émosina upami anjeun henteu terang kumaha ngaturna ogé. Sikep anjeun kana panyakit ogé bakal mangaruhan kumaha anak ngungkulan diabetes.

Hal kahiji anu kedah dilakukeun saatos diagnosis diabetes nyaéta teu nyalahkeun, kumargi panyabab murangkalih ngagaduhan diabetes seueur. Hal kadua janten ngaku yén anak anjeun ngagaduhan diabetes. Sakumaha anjeun nolak nampi éta, ieu moal robih. Nalika urang nampi kanyataan urang henteu nyéépkeun énergi pikeun kontradiksi. Hal salajengna anu kedah dilakukeun nyaéta ngawartosan anjeun pisan tina panyakit ieu, kumaha jalanna sareng naon waé tindak-tanduk médis anu kedah dilakukeun. Biasa diri ku suntikan sareng kumaha cara masihan. Engke ngajelaskeun ka putra anjeun cara ngalakukeunana. Entong teuing pilih-pilih ngeunaan anjeunna. Anjeunna mangrupikeun murangkalih anu henteu terang naon anu salahna sareng anu ujug-ujug kedah nyusuk dirina sareng ngarobih kabiasaan. Ngahaturkeun nuhun kana prestasina sadidinten anu alit dina fase penyesuaianana. Unggal jalma peryogi waktos anu sanés pikeun nampi panyakit kronis.

Kusabab émut ... éta mangrupikeun panyakit, tapi ku perlakuan médis anu saé anjeun tiasa bahagia sareng milampah kahirupan normal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.