Kumaha hirup jeung anak batur

Upami anjeun bujang atanapi bujang, Aya kamungkinan yén dina sababaraha waktos dina kahirupan anjeun anjeun kedah hirup sareng murangkalih batur, nyaeta, anak jalma séjén. Naha éta turunan pasangan anyar anjeun, pasangan anyar anjeun atanapi batur sakamar, atanapi murangkalih baraya, kanyataanna nyaéta sesah ngaliwat kahirupan tanpa pendak sareng murangkalih batur.

Seueur mamang sareng patarosan timbul nalika, ujug-ujug, anjeun mendakan diri dina kaayaan ieu. Naha anjeun terang aturan sareng watesna? Teu diragukeun, babagi imah méré Anjeun sababaraha tanggung jawab ngeunaan barudak batur. Tapi kumaha anjeun nungkulan kaayaan ieu tanpa overloading diri? Atanapi, langkung parah, tanpa ngalangkungan wates disiplin, filosofi kahirupan anu hoyong diterapkeun ku kolot atanapi dina pendidikanna?

Watesan sareng hubungan anu positif pikeun hirup sareng murangkalih batur

pamajikan jeung anak incu

Salaku manusa, urang sadayana hoyong murangkalih janten saé. Saha waé anu hoyong aranjeunna ngarasa aman sareng dijaga, henteu paduli umur atanapi hubungan sareng aranjeunna. Lamun datang ka anak batur, urang kudu jelas pisan ngeunaan kumaha maksud urang pikeun ngahubungkeun duanana jeung kolotna. Pikeun hubungan janten séhat urang kedah nyarios sareng ngagambar garis anu bakal nandaan watesna.

Panginten hal anu paling penting pikeun émut dina kaayaan ieu nyaéta aranjeunna sanés murangkalih anjeun. Kasus anu paling parah nyaéta yen aranjeunna murangkalih pasangan anyar anjeun, sabab hubungan anjeun sareng aranjeunna bakal nangtukeun masa depan kaayaan sentimental anjeun. Kalayan kecap séjén, lamun teu akur jeung barudak pasangan Anjeun, hubungan anjeun bakal leuwih pajeulit unggal poé sarta meureun bakal mungkas. Sabalikna, upami hubunganna lancar sareng anjeun janten panutan maskulin atanapi feminin anu hadé pikeun aranjeunna, maka hubungan sareng pasangan anjeun bakal langkung kuat.

Gagasan sareng tip pikeun hirup sareng murangkalih batur dina katengtreman

bapa jeung putri di jalan

Salah sahiji kabeneran hébat ngeunaan murangkalih nyaéta paripolahna universal. Sacara umum, urang sadayana nyambung dina sababaraha cara, janten pendekatan anu sami sering dianggo sareng jalma anu béda. Contona, kuring can papanggih hiji budak di handapeun umur 13 anu teu petrified ku ngadadak, sora sawawa buritan. Kuring ogé teu acan ningali budak leutik anu tiasa nolak seuri panasaran dina objék anu ngagurilap atanapi jingling.

Pikeun murangkalih, anjeun sawawa, manula, sareng berpotensi aman atanapi ancaman pikeun aranjeunna. Kusabab ieu, Anjeun kudu sadar interaksi maranéhanana jeung anjeun pikeun nyieun hiji rohangan kapercayaan jeung barudak jeung saha anjeun kudu babagi hirup anjeun. Jang ngalampahkeun ieu, urang bakal ningali sababaraha tungtunan pikeun mantuan Anjeun nyaritakeun barudak ti jalma anu anjeun bagikeun hirup anjeun, boh pasangan ieu, anggota kulawarga, atawa pasangan basajan.

Sadar kana tanggung jawab anjeun pikeun hirup jeung barudak batur

Éta sanés bagian tina padamelan anjeun ngadidik, bener atawa meresihan budak kitu Kade ulah narima tanggung jawab leuwih ti nu dijudulan. Jelas yén dina hirup babarengan anjeun kedah akur sareng tugas-tugas kedah disebarkeun supados lingkungan saimbang. Sanajan kitu, atikan barudak tumiba ka kolotna jadi lamun anjeun teu nyaman jeung salah sahiji tugas coexistence anjeun, comment on eta pikeun ngahontal hiji kasapukan.

Éta ogé leres yén sanajan éta sanés tugas anjeun, anjeun panginten hoyong berinteraksi, ngadukung sareng ngabantosan budak leutik. Tangtosna, éta normal sareng teu aya anu lepat, tapi Pastikeun kolotna sadar komitmen Sadérék ka murangkalih supados henteu timbul salah paham sareng rasa maén peran.

Sadar wates anjeun

indung, putri jeung pasangan

Barudak pohara alus dina ngaleuwihan wates, jadi Anjeun kudu jelas ngeunaan anjeun ambéh maranéhanana teu nyorong anjeun meuntas aranjeunna. Lamun sanajan sadar anjeun nyerah ka aranjeunna sarta ngaleuwihan wates, bertindak salaku dewasa anu tanggung jawab sareng ngawartosan ka kolot anjeun sareng nyandak tindakan anu anjeun anggap pantes.

Émut yén dina kaayaan naon waé dimana murangkalih aub, boh kusabab aranjeunna ngaleuwihan wates atanapi kusabab anjeun hoyong ngabantosan atanapi ngahukum aranjeunna dina sababaraha cara, anjeun kedah salawasna nginpokeun ka kolotna. Pastikeun pikeun salawasna netelakeun jeung indungna sabaraha extent anjeun tiasa manjangkeun pangaruh anjeun leuwih aranjeunna..

Hindarkeun konflik sareng ulah ngaganggu aranjeunna

Hubungan kulawarga ngaliwat sababaraha kali susah, khususna sareng murangkalih sareng / atanapi rumaja. Gampang pisan pikeun anjeun nyaksian paripolah anu anjeun henteu satuju, sareng henteu kunanaon. Nanya ka diri lamun kabiasaan ieu bener serius tur teu perlu diulang, atawa lamun éta ngan preferensi pribadi. Sanajan kitu, lamun nyieun kritik wae ngeunaan eta, internal éta salaku jenis sabisa. Anjeun kedah ngartos yén murangkalih mangrupikeun spesialis dina ngadorong saraf kolotna dugi ka wates, janten cobian empati sareng kaayaan anu teu pikaresepeun..

Sakumaha anu ku urang parantos nyarios sateuacanna, murangkalih mangrupikeun masalah kolotna, janten dina konflik naon waé, janten saksi waé, upami mungkin. Salawasna tetep dina pikiran éta anjeun sanés wasit, langkung-langkung hakim bumi, janten ngantepkeun masalah kulawarga dina kulawarga, saprak sanajan anjeun anggota anyar eta, konflik jeung barudak teu tanggung jawab anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)