Kumaha Internét ngajantenkeun urang janten kolot anu langkung saé atanapi goréng

World Wide Web

Hésé janten kolot anu saé, di dunya anu tiasa anéh komo mumusuhan di kali. Teu aya anu masihan anjeun buku petunjuk, tapi saha waé di sakuriling anjeun sigana terang naon anu langkung saé tibatan anjeun. Sakali anjeun bosen nampi pesen anu dicampur, anjeun panginten badé ngamimitian milarian inpormasi nyalira. Alat anu gunana pikeun ieu tiasa janten Internét.

Pamakéan Internét sapertos biasa ayeuna sapertos ngadahar sacangkir roti bakar unggal énjing. Mangrupikeun alat komunikasi dina dasar sareng dasar ayeuna. Sareng salaku alat, manpaat atanapi cilaka anu urang peroleh gumantung kana kumaha urang ngagunakeunana.

Naha Internét mangrupikeun Sumber Hikmah?

Salah sahiji hal anu paling penting anu urang kedah terang ngeunaan Internét, nalika ngagunakeunana salaku alat pikeun ngajembaran élmu naon waé, nyaéta henteu sadayana anu diterbitkeun aya anu leres. Upami urang leres-leres hoyong ngagunakeunana pikeun ningkat jadi kolot, urang kedah pastikeun yén sumber anu urang konsultasi tiasa dipercaya. Memang leres anjeun henteu tiasa teras mariksa 100%, tapi Penting pisan pikeun urang ngadamel kriteria nyalira nalika mutuskeun situs mana anu urang anggap dipercaya sareng mana anu henteu.

Mamang nalika gaduh anak kahiji kusabab umur

Kagunaan Internét anu ngabantosan urang ningkatkeun salaku kolot

Internét henteu ngan ukur dianggo pikeun ngecék mail, jaringan sosial anjeun sareng ningali atanapi maca berita. Aya ogé alat pamilarian sapertos Google, sumber inpormasi sapertos blog, énsiklopédi atanapi kamus virtual, sareng sajabana, sadayana tiasa ngabantosan anjeun pikeun nambihan élmu.

Internét dina kulawarga

Di éta anjeun tiasa mendakan, contona, superhero anu dipikacinta ku anak anjeun. Éta panginten henteu saé pisan inpormasi anu cocog, tapi pikeun janten bapak atanapi indung anu saé, penting pisan pikeun dibéjaan ngeunaan kapentingan barudak.  Anjeun tiasa mendakan inpormasi ngeunaan sistem beternak atanapi metode, panggihan rumus pendidikan anu paling mirip sareng jinis kulawarga anu anjeun badé ditanamkeun ka murangkalih anjeun. Pasti, diajar sareng tumuh salaku kolot.

Hal sanés anu tiasa konsultasi dina mesin pencari ieu nyaéta inpormasi ngeunaan kagiatan anu kedah dilakukeun sareng murangkalih anjeun. Naha éta karajinan, jalan-jalan di luar, pilem anu anjeun hoyong tingali, buku pikeun dibaca. Sadayana aya dina Internét, anjeun tiasa ngabandingkeun numutkeun cita rasa anjeun, minat anjeun, anu paling atikan atanapi anu paling ngahibur, naon anu anjeun pikahoyong.

milarian

Janten sepuh sesah sareng kadang anjeun panginten ngaraos sepi salaku kolot. Anjeun tiasa mikir yén teu aya anu ngabagi pendapat anjeun atanapi cara anjeun ngeunaan pendidikan barudak anjeun. Internét tiasa ngadeukeutkeun anjeun ka jalma anu ngabagi kriteria anjeun, atanapi bisa ngajantenkeun anjeun ngarobihna nalika kontak sareng jalma sanés. Pikeun ieu, forum atanapi bahkan jaringan sosial khususna mangfaat. Ieu bakal ningkatkeun anjeun salaku jalma, éta bakal mangaruhan suasana haté anjeun sareng, ku éta, éta bakal nguntungkeun murangkalih anjeun, éta bakal ngabantosan anjeun janten bapak atanapi indung anu langkung saé.

Pamakéan Internét anu ngajantenkeun anjeun kolot anu langkung parah

Internét ogé tiasa janten alat hiburan. Anggap yén éta pedang bermata dua, atanapi anu kaleuleuwihi aya karusakan. Nyaéta, sadaya kauntungan di luhur, kajantenan ekstrim, ngarugikeun.

nonoman sareng jaringan sosial

Anjeun moal tiasa ngadasar pendidikan atanapi pendidikan barudak anjeun, ngan ukur sacara éksklusif, dina naon anu dicarioskeun ku Internet. Salaku urang nyarios, henteu sadaya sumber tiasa dipercaya. Sateuacan éta pediatrik anjeun, atanapi guru, pembimbing, atanapi ahli anu kompeten dina unggal kaayaan.

Anjeun tiasa konsultasi kagiatan atanapi bahkan nonton pilem sareng murangkalih anjeun dina Internét atanapi pidéo dimana aranjeunna tiasa diajar hal-hal anu ogé ngahibur aranjeunna. Nanging, aranjeunna henteu tiasa nyéépkeun waktos sadayana ditempelkeun kana layar éta. Kuring keukeuh yén Internét janten alat, sanés alat hiburan khusus. Urang kedah émut yén kakeunaan layar tiasa nyababkeun masalah visi. Sajaba ti éta, bisa ngakibatkeun masalah paripolah. Anjeun tiasa ngembangkeun toleransi anu handap pikeun hanjelu, reureuh basa, atanapi masalah komunikasi, diantara gangguan anu sanés.

Média sosial saé pikeun hubungan sareng jalma sanés, pikeun silih tukeur opini, atanapi bahkan pikeun kabur. Tapi anjeun moal tiasa nanem modal sadaya waktos ka aranjeunna, Upami anjeun resep kana kontak naon waé, bawa kana kahirupan anu nyata, tapi henteu ngajantenkeun jaringan sosial hirup anjeun. Éta bakal ngajantenkeun anjeun miceun waktos kualitas sareng murangkalih anjeun. Entong hilap yén éta mangrupikeun hal anu paling penting, yén upami anjeun aya éta sabab anjeun hoyong ningkatkeun pikeun aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.