Kumaha carana janten indung asuh

Indung asuh

Kumaha waé anjeun kedah janten jalmi altruistik pikeun ngadopsi murangkalih. Utamana dina kaayaan anu khusus sapertos anu diusulkeun ku kulawarga inang. Aranjeunna jalma anu istiméwa, daék masihan cinta sareng perawatan terang yén, gancang atanapi engké, anak éta bakal ngajauhan aranjeunna pikeun milari kulawargana sorangan. Samentawis éta, kulawarga ieu ngagedékeun aranjeunna salaku kulawargana, masihan aranjeunna cinta sareng ngalereskeun. Anjeun heran meureun kumaha janten indung sareng asuh, sapertos janten bapak anu ngabagéakeun budak leutik asa ...

Aya seueur lawon kanggo diteukteuk pikeun nawiskeun diri salaku kulawarga angkat. Ieu nampi budak di bawah umur 18 taun anu, kusabab kaayaan kulawarga pribadi, dina kaayaan teu berdaya. Atanapi aranjeunna parantos papisah sareng kulawarga asalna. Boh pikeun ngajaga kasalametanana atanapi kusabab aranjeunna ditilar. Alam semesta adopsi dipasihkeun sababaraha kali sareng diantarana mitoha Aranjeunna mangrupikeun alternatif khusus nalika datang ka ngadeukeutan budak sareng ngawaskeun anjeunna.

Naon ari ibu-ibu asuh

Kalayan tujuan ngajaga budak leutik, kulawarga angkat lahir. Naha aranjeunna dina kaayaan katinggaleun, bahaya atanapi upami aranjeunna parantos dipisahkeun ti imahna kusabab kaayaan anu khusus, sering dikaitkeun sareng kekerasan. Unggal Komunitas Otonom Spanyol ngagaduhan sistem administrasi umum. Ieu ngatur jaringan kulawarga anu kersa nampi barudak alit ieu sareng ngurus aranjeunna salami waktos anu pasti.

ieu mitoha aranjeunna nawiskeun pikeun miara sareng miara budak leutik ieu dina waktos anu samentawis. Dina sababaraha kasus, barudak balik ka kulawargana saatos masalah kulawarga dibéréskeun. Di batur, aranjeunna tetep sareng kulawarga angkat dugi ka tahap adopsi akhir réngsé ku kulawarga anu aya dina sistem panerapan.

Indung asuh

¿Kumaha carana janten indung asuh? Kanggo ngalakukeun ieu, anjeun kedah nyumponan sababaraha sarat. Anu resep -nu aranjeunna ogé tiasa janten kolot- kedah langkung ti 25 taun sareng sahenteuna 14 taun langkung lami tibatan budak asuh. Salaku tambahan, aranjeunna kedah pinuh ngagunakeun hak-hak sipilna. Dina kasus perawatan piara pikeun langkung ti hiji jalma, éta ngan ukur diidinan nalika aranjeunna pasangan atanapi pasangan stabil. Di sisi anu sanésna, sarat anu sanés dievaluasi sapertos ngagaduhan kaayaan afektif anu saimbang, gaduh waktos sareng ngagaduhan sikap pendidikan anu fleksibel sareng lingkungan kulawarga anu konsiliasi.

Daptar janten kolot asuh

Upami anjeun resep janten indung asuh atanapi kulawarga host sareng anjeun ngagaduhan sarat anu cocog, anjeun kedah angkat ka badan umum anu tanggung jawab pikeun komunitas anjeun pikeun nyungkeun paménta éta. Anjeun bakal ngalebetkeun sistem pendaptaran teras anjeun kedah ngalangkungan prosés évaluasi sareng seléksi. Léngkah salajengna nyaéta ngalaksanakeun sési latihan. Akhirna, kulawarga atanapi jalmi dipilih ogé budak leutik. Upami anjeunna nampi, hubungan éta dimimitian ku bantuan sumber daya psikologis sareng tanaga anu cocog.

Indung asuh

Upami anjeun hoyong janten indung asuh, anjeun kedah terang yén aya sababaraha jinis panarimaan:

  • Darurat sareng diagnosis: ngamungkinkeun budak leutik cicing sareng kulawarga sedengkeun kaayaan budak leutik diulik, éta pikeun barudak di handapeun 6 taun umur.
  • Jangka pondok: panarimaan dua taun pikeun budak leutik pikeun balik ka kulawarga aslina.
  • Jangka panjang: asuh asuh langkung ti dua taun sedengkeun kulawarga asal muasalkeun masalahna.
  • Liburan sareng akhir minggu: pikeun barudak anu langkung ti 9 taun anu aya di pusat padumukan sareng kedah ngaraosan suasana kulawarga.
  • Peta pendidikan: pikeun budak leutik anu ngagaduhan kabutuhan pendidikan khusus, panyakit kronis sareng / atanapi ngalaksanakeun gangguan sareng kelompok duduluran.
  • Permanén: nalika ninggali definitif sareng perawatan piaraan sateuacanna diadopsi henteu dianggap nguntungkeun.
Tulisan anu aya hubunganana:
Hak asuh dibagi: naon éta, kumaha sareng iraha nanyakeun pikeun éta

Hak-hak budak kaasup yén unggal budak ngagaduhan hak pikeun ngabina kulawarga sareng Nagara kedah ngajamin aranjeunna. Ieu diadegkeun dina artikel 19.1 tina Konvensi PBB 1989 sareng Prinsip VI tina Deklarasi Hak Anak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)