Kumaha kedah diét ibu anu pikahareupeun

Diét nalika kakandungan

Kusabab kakandungan dimimitian, awak awéwé éta ngalaman parobahan metabolisme. Dina unggal tahap kakandungan, kabutuhan nutrisi rupa-rupa yén orok kahareup peryogi. Kusabab kitu, penting pikeun tumut kana rékomendasi anu tangtu supados tuang nalika kakandungan leres.

Malah bakal langkung saé perkawis ramalan sateuacan sateuacan milarian. Nalika dimungkinkeun upami kakandungan direncanakeun. Upami kitu, urang kedah mimitian ku a suplemén vitamin asam folat, vitamin B9 sareng zat beusi. Ieu bakal langsung diresepkeun ku dokter anjeun.

Sedengkeun pikeun tuangeun, dina sasih sateuacan kakandungan, éta bakal cekap tuang tuangeun anu beragam sareng saimbang, nyingkahan panggunaan alkohol sareng bakoKu cara ieu awak bakal ngaleungitkeun racun sateuacan positip anu dipikahoyong dugi.

Sakali kakandungan sumping, kompléks vitamin dijaga, sabab éta penting pikeun pangwangunan janin anu leres, sahingga nyingkahan kamungkinan malformasi. Aranjeunna bahkan bakal tahan dugi saatos nganteurkeun dugi disarankeun ku bidan anjeun.

Dahar nalika kakandungan

Salila trimester munggaran, pencernaan laun sareng kaganggu teu raoseun muncul. Hal anu biasa nyaéta salami minggu-minggu ieu, sakedik beurat dipeunteun kumargi janin masih alit pisan sareng henteu nungtut langkung seueur nutrisi ti batan kabutuhan awak anjeun.

Pikeun ayeuna anjeun ngan ukur peryogi Pikeun tuang diet saimbang, anu kalebet protéin sato. Anu paling disarankeun sapertos diét naon waé, nyaéta daging anu langsing, hayam atanapi kalkun sareng lauk. Ngawengku sumber tina protéin dina unggal tuang.

Ngonsumsi karbohidrat, roti, nasi atanapi pasta unggal dinten. Sareng ngendalikeun konsumsi lemak. Salawasna nganggo minyak zaitun parawan tambahan, ngurus jumlahna. Ogé anu disarankeun pisan nyaéta konsumsi kacang sareng lauk berminyak, anu nyayogikeun tambahan minyak lemak omega 3.

Entong hilap asupan kalsium, sanaos dugi ka trimester kadua teu kedah ningkatkeun konsumsi anu biasana anjeun bawa. Éta bakal panggih di tuang nalika kakandungan.

Anu pangpentingna, tong ngawatesan asupan anjeun buah jeung sayuran. Éta penting pikeun nutupan kabutuhan mineral sareng vitamin, salaku tambahan nyayogikeun sajumlah ageung serat, diperyogikeun pikeun nyegah sembelit.

Diét ti bulan kaopat dugi ka akhir kakandungan

Ti bulan kaopat kakandungan, nyaéta iraha nambahan pengeluaran kalori, janten diperyogikeun nyumbangkeun langkung seueur kanggo nutupan kabutuhan énergi ieu. Anjeun kedah ningkatkeun jumlah pangan anu tangtu. Boga roti deui sapopoé sareng langkung seueur protéin dina bagian anu rada ageung.

Dina waktos ieu anjeun kedah ningkatkeun asupan kalsium, anjeun tiasa gaduh langkung susu atanapi langkung produk susu. Entong ngalalaworakeun kana konsumsi beusi, pikeun ieu, candak sering-sering sanajan anjeun ogé tiasa mendakan éta dina kerang, endog atanapi daging beureum.

Tip pikeun kénging beusi tambahan: Iraha waé anjeun nyandak lentil contona, gaduh jeruk pikeun tuang, ku cara kieu beusi anu dikandungna langkung hadé diasimilasi.

Komo upami anjeun nyandak kompléks vitamin anu bakal diresepkeun ku dokter, éta ogé penting pikeun anjeun suplemén sacara alami sareng diét anjeun. Lauk sareng kerang nyayogikeun iodin, mineral anu anjeun kedah lebetkeun kana tuang nalika kakandungan.

Saran penting anu sanés

Cegah konsumsi kopi, minuman ringan sareng gumbira anu sanés sapertos coklat. Anjeun teu kedah nyandak lauk ageung sapertos tuna atanapi lauk todak, kusabab kandungan raksa anu tinggi, henteu disarankeun kanggo orok. ngahapus nalika kakandungan katuangan atah sapertos sushi atanapi tartare.

Anjeun oge kedah ngaleupaskeun produk susu anu henteu dipasteurisasi, sapertos sababaraha kéju atanapi meringue. Ngeunaan toksoplasmosis, anjeun tiasa ngagaduhan ham Iberia salami éta kualitas luhur, salaku prosés penyembuhan ngaleungitkeun baktéri ieu.

Upami anjeun henteu yakin kualitasna, anjeun bakal tiasa sering beku sateuacanna sahingga nyingkahan résiko. Anjeun ogé kedah ati-ati pisan bubuahan sareng sayuran, ngumbah kalayan saé pisan sateuacan dikonsumsi.

Kakandungan sareng latihan

Luhureun sadaya, nginum pisan cai sareng hindarkeun nginum inuman bergula sapertos jus, atanapi minuman ringan, anu ngan ukur nyayogikeun kalori kosong. Sareng tong hilap pentingna latihan hipu sapanjang kakandungan anjeun, leumpang sajam sadidinten Bakal cekap


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.