Kumaha perawatan puser orok éta?

Perawatan tombol beuteung orok

Tina bagian beuteung orok éta tali anu ngahijikeun orok sareng indung salami seueur minggu ke kandungan. Tali umbilical mangrupikeun komposisi arteri sareng urat, ku anu fétus nampi sadaya nutrisi sareng oksigén anu diperyogikeun pikeun dikembangkeun leres. Pas lahir, metoda alami union ieu lirén fungsi, sabab orok bakal mimiti ngambekan sareng tuang ku cara anu béda.

Kusabab kitu, sababaraha menit saatos kalahiran, tali pusat dipotong sareng jepitan anu dirancang pikeun ngeureunkeun perdarahan disimpen. Ieu mangrupikeun prosés alami dimimitian, ku anu, ari bakal ngaleupas tina awak orok anu masihan naon anu janten puser na. Tapi, sanaos mangrupikeun prosés alami, éta masih mangrupikeun tapak tatu anu kedah diurus pikeun dudung leres sareng tanpa résiko inféksi.

Miara tombol beuteung orok anjeun

Tali umbilical biasana 10 dinten turun, sanaos perkiraan kumargi dina sababaraha kasus panginten rada kirang. Malah pikeun orok anu dikintunkeun ku bagian sesar, tiasa nyandak 12 dugi 14 dinten kanggo ari-ari na pareum lengkep.

Perawatan tombol beuteung orok

Perawatan bujal kedah ekstrim ti mimiti mimiti, ti saprak kulit kedah salawasna beresih sareng garing pikeun nyingkahan inféksi. Tapi salian ti éta, penting pikeun diperhatoskeun yén nalika tumiba, bijil orok mangrupikeun tatu anu kabuka sareng éta kedah dijaga sareng dijagaan dugi ka dudung sadayana. Éta bakal cekap pikeun meresihan tapak tatu kalayan cai sareng sabun nétral sareng pastikeun garing pisan. Ieu bakal nyegah sumebarna jamur sareng baktéri sanés anu tiasa ngaganggu penyembuhan tatu.

Sateuacan abdi murag ari-ari, perlu ngajaga tunggul kai supaya kaluar sacara alami tanpa ngarugikeun orok.

Perawatan tunggul Umbilical

Sanaos kapungkur disarankeun henteu baseuh daérah awak orok dugi ari murag, dinten ayeuna naséhat bidan leres-leres sabalikna Nyaéta, ti mimiti dinten anjeun tiasa ngamandian orok anjeun normal, ngabaseuhan beuteungna tanpa sieun. Anjeun kedah mastikeun yén henteu maksakeun gugur sareng garing kulit orok kalayan saé saatos masing-masing mandi.

Sajaba ti éta, unggal waktos anjeun ngaganti popokna anjeun kedah ngalakukeun pangubaran:

  • Ngumbah leungeun pisan, ngagunakeun sabun pikeun ngabéréskeun sacara lengkep kulit anjeun.
  • Nyiapkeun sadaya parabot yén anjeun kedah ngagaduhan sadayana, anjeun peryogi kasaéan steril, cai haneut nganggo sabun nétral atanapi saline fisiologis sareng alat-alat pikeun ngaganti popok.
  • Lalaunan angkat klip plastik sareng nganggo kasa anu direndem dina sérum atanapi ku sabun sakedik, bersihkeun kulit bujal. Pamakéan alkohol atanapi solusi antiséptik sanés henteu disarankeun.
  • Kalayan kasa bersih, garing sadayana kulit saé pisan.
  • Hayu hawa garing pikeun sababaraha menit sateuacan nutupan daérahna, janten anjeun tiasa mastikeun yén kulitna garing sadayana.
  • Nalika pasang popok, melu bagian hareup pikeun nyingkahan gosok tunggul umbilik. Upami usum tiris sareng tiis, anjeun tiasa nempatkeun kasaéan steril dina kulit tanpa mencét sareng pakéan orok sacara normal.

Iraha badé angkat ka dokter pediatrik

Lahir deui

Jarang pisan tombol beuteung orok janten katépaan, tetep, éta penting monitor penyembuhan pikeun mastikeun yén sadayana bade normal. Upami anjeun niténan gejala ieu, angkat ka dokter pediatrik sahingga anjeunna tiasa ngalaksanakeun ulasan anu pas.

  • Upami niténan warna beureum dina dasar tatu, nyaéta naon anu bakal bujal. Upami supurasi ieu atanapi orok kaserang muriang, gancang angkat ka dokter anak, sabab éta tanda-tanda inféksi.
  • Bisi tatu ngaluarkeun bau bau
  • Upami éta némbongan lump saeutik lemes, sareng éta tiasa janten burut
  • Dina acara éta tali pusar entong murag saatos 3 minggu

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.