Kumaha cara diet barudak anjeun dina usum gugur?

ragrag tuangeun

Kami parantos usum gugur sareng, sanaos sigana taun ieu panasna hoream ninggalkeun kami, musim ieu mawa seueur parobihan. Turunna suhu, awal kelas sareng kagiatan ngalangkungan a kacapean tambahan fisik jeung psikologis pikeun barudak.

Ku alatan éta, dina mangsa ieu, urang kedah ngenalkeun dina diet barudak urang, tuangeun musiman anu nyayogikeun énergi sareng nutrisi tambahan nyanghareupan poé-poé panjang anu ngantosan aranjeunna,

Naon diet idéal dina usum gugur?

Salawasna bet dina produk musiman. Alam wijaksana sareng nawiskeun kami dina unggal usum, tuangeun anu diperyogikeun pikeun nyumponan kabutuhan unggal panggung. Dina usum gugur, awak langkung setrés sahingga pertahanan tiasa turun. Sareng tepatna seueur katuangan gugur anu beunghar ku vitamin antioksidan sareng mineral  éta bakal nyumponan kabutuhan barudak anjeun di stasiun ieu.

Buah-buahan gugur

Nyoco gugur

Salami waktos ieu pasar sareng tukang sayur ngeusi buah-buahan anu beunghar ku vitamin C, penting pisan pikeun ningkatkeun pertahanan sareng ngajagaan murangkalih anjeun tina flu sareng pilek.

Buah-buahan utama usum gugur nyaéta jeruk, jeruk keprok, apel custard, anggur, quinces jeung dalima, apel sareng pir. Sadayana nikmat sareng beunghar nutrisi antioksidan. Éta mangrupakeun dessert anu saé, tapi anu paling penting, éta idéal salaku sarapan sakola sareng camilan, sabab éta mangrupikeun sumber alami karbohidrat anu bakal masihan énergi barudak anjeun pikeun ngalanjutkeun perjalanan.

Sayuran gugur

Sayuran, sapertos buah-buahan, aranjeunna kedah pisan aya dina tuangeun murangkalih anjeun. Waluh, zucchini, térong, kembang engkol, brokoli, kol, wortel, ubi, supa sareng seueur deui anu janten pentas dina musim ieu. Sadayana beunghar antioksidan, vitamin sareng serat, idéal pikeun nguatkeun awak barudak.

Salaku tambahan, sayuran pisan serbaguna sareng ngamungkinkeun rupa-rupa persiapan: tumis, dikukus, dina stews, salad komo di pizza. Kalayan sakedik imajinasi sareng kreativitas, anjeun tiasa nyiapkeun piring anu lezat sareng warni anu bakal ngaraos pikaresepeun bahkan anu paling hoream tuang sayuran.

Kekacangan gugur

Kadaharan murag

Sanaos ayeuna kacang polong aya sapanjang taun di supermarket, éta ogé ngagaduhan usumna. Dina usum gugur, kacang polong tara kaunggulan nyaéta lentil, kacang-kacangan sareng kacang.

Kekacangan mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun mastikeun yén murangkalih anjeun ngagaduhan diet saimbang. Kekacangan nyaéta beunghar protéin jeung serat. Aranjeunna nawiskeun ogé suplai tambahan tina beusi, asam folat, vitamin B sareng mineral sapertos seng anu bakal ngabantosan ngabantosan parobihan anu ditanggung awak dina musim ieu.

Kacang Autumn

Kacangan mangrupikeun katuangan bintang dina usum gugur. Ieu mangrupikeun waktos kastanye, kenari, almond, kemiri sareng kacang, sareng anu sanésna.

Kacangan nawiskeun suplai énergi tambahan sareng beunghar ku vitamin, mineral, serat sareng lemak séhat. Nanging, anjeun kedah pancegahan ekstrim pikeun barudak di handapeun umur lima taun kumargi aranjeunna henteu ngagaduhan kamampuan naksir aranjeunna leres-leres sareng tiasa nembus kana saluran pernapasan sareng lodge dina paru-paru.

Tapi anjeun henteu kedah nyerah. Upami murangkalih anjeun henteu alérgi, éta tiasa ditawarkeun ditumbuk kalayan leueur, pastry sareng sajumlah resep séjén.

Ti umur lima taun, upami anak anjeun henteu alérgi, anjeunna tiasa tuang waé tanpa masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.