Kumaha milih carita barudak

pilih carita anu pangsaéna

Maca teu aya nanaon tapi kaunggulan pikeun murangkalih sareng gancang urang mimiti menanamkeun ka aranjeunna rasa resep maca, langkung saé.  Maca mangrupikeun dasar diajar, Janten urang bakal nanem modal di masa depan anjeun.

Éta sababna buku sareng carita kedah aya ti alit pisan, éta anggap aranjeunna salaku cara pikeun senang-senang sareng diajar sapertos cocooan anu sanés. Éta aya dina jangkungna aranjeunna sareng aranjeunna tiasa aksés kalayan gampang, bakal ngamungkinkeun aranjeunna giliran aranjeunna pikeun senang.

Salaku tambahan aya seueur buku sareng ajén-inajén sapertos silaturahmi, hormat, solidaritas, nampi bhinéka, cinta, éksprési émosina, ... salian ti téma, ilustrasi sareng téks anu béda. Wawaran anu lega pisan anu tiasa janten sakedik ngajentul.

Kumaha carana milih carita murangkalih pikeun murangkalih anjeun?

Nyanghareupan sagala hiburan téknologi anu dipiboga ku barudak di ujung jari: komputer, hapé, tablet ... hese bersaing pikeun perhatosan aranjeunna kana buku. Aranjeunna kedah ningali aranjeunna salaku hal anu pikaresepeun, anu sanés anu aranjeunna tiasa maénkeun sareng senang-senang, sareng gaduh waktos anu saé sareng sepuhna.

Kusabab kitu urang kedah ati-ati khusus pikeun milih carita anu narik ati budak leutik. Iraha waé anjeun gaduh kasempetan éta langkung saé pikeun nyandak kana perpustakaan atanapi perpustakaan kaulinan sareng milih anu anjeun paling resep atanapi pikaresepeun. Aya rupa-rupa anu hadé pikeun sagala rasa sareng umur.

Upami anjeun henteu ngagaduhan kamungkinan nyandak kana perpustakaan atanapi anjeun hoyong masihan kado anjeun tiasa ningali sababaraha kriteria pikeun milih carita anu pangsaéna. Diantara seueur tawaran éta tiasa rada sesah milih salah sahiji. Sateuacan urang gélo di tengah judul, kami bakal ngabantosan anjeun pikeun ngahususkeun pamilarian ku séri parameter.

pilih carita anu pangsaéna

umur

  • Pikeun barudak 3-12 bulan anu paling merenah nyaéta carita kalayan sora, bénten téksturna, sareng sababaraha kecap sareng warna caang pikeun narik perhatian aranjeunna. Aranjeunna kedah teras disatujuan sareng tahan. Anjeun parantos terang yén orok henteu persis lemes.
  • 12-18 bulan aranjeunna geus mikaresep buku kalayan pop up éta pikeun aranjeunna kejutan nyata. Kosakata maranéhna parantos ningkat, aranjeunna langkung merhatoskeun gambar sareng carita anu aya hubunganana sareng dunya aranjeunna. Carita kalayan hiji gambar per halaman kalayan saeutik pisan sareng kecap pondok anu ideal.
  • Ti 18-24 bulan Abdi parantos aranjeunna narik carita sareng tokohna, pangulangan sareng sajak anu aranjeunna resep.
  • De 24-30 bulan, aranjeunna ngembangna kekecapan anu cekap. Aranjeunna resep carita dimana tokoh utama nyaéta sato di tempat anu biasa pikeun aranjeunna. Carita kalayan seueur gambar anu ngadorong kreativitas sareng éksprési lisan idéal.
  • De 30-36 bulan aranjeunna katarik kana carita anu bantosan aranjeunna pikeun ngungkulan kaayaan sadidinten, onomatopoeia sareng carita dimana aranjeunna tiasa ilubiung (interaktif).
  • Sareng tina 3 ka 6 taun maca mangrupikeun cara anu tiasa urang anggo pikeun diajar aranjeunna. Buku kedahna gaduh carita percetakan ageung sareng saderhana. Éta nyangking élmu ka budak, yén aranjeunna gaduh pesen.

Langkung kriteria

Salaku tambahan kana umur, aya kriteria sanés anu diperhatoskeun nalika milih carita anu sampurna.

  • Milih carita anu ngagaduhan tungtung anu bahagia. Sanaos kanyataan yén hirup henteu salawasna ngagaduhan tungtung anu bahagia, murangkalih kedah ngaraos aman pikeun nyegah trauma aranjeunna. Bakal aya waktos pikeun ngajelaskeun yén kahirupan henteu teras-terasan tungtungna ogé.
  • Yén aranjeunna henteu nganggo sieun atanapi teror pikeun ngajar. Sabaraha kali urang ngupingna: "upami anjeun henteu ngalakukeun hal éta, bogeyman bakal sumping", atanapi "upami anjeun henteu hadé, kuring moal bogoh ka anjeun." Anjeun tiasa ngadidik diri kana akibat tapi henteu tina kasieun sareng ancaman.
  • Naon anu kagolong kana tingkatan kedewasaan budak. Éta kedah diluyukeun sareng tingkat pamekaran anu dipiboga ku budak supados anjeunna tiasa ngartos kana éta.

Kusabab anjeunna émut ... murangkalih anu teu maca, sabab anjeunna henteu acan mendakan bukuna.

Buku anu Disarankeun:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.