Kumaha milih olahraga anu pangsaéna sesuai sareng umur anak anjeun

budak olahraga

Salah sahiji momen anu condong nyiptakeun seueur mamang dina sajumlah ageung kolot, Éta diwangun ku milih olahraga anu paling cocog pikeun murangkalih anjeun. Seueur murangkalih mimiti latihan sababaraha olahraga dina umur dini. Penting pikeun mertimbangkeun rasa sareng kamampuan budak nalika milih olahraga ieu sareng leres.

Naon anu henteu kedah dilakukeun dina kaayaan naon waé sareng seueur kolot ayeuna condong ngalakukeun hanjakalna, nyaéta maksa barudak pikeun latihan olahraga tinangtu, tanpa ngémutan pendapat anak iraha waé. Atoh, aya réntétan olahraga atanapi kagiatan fisik anu idéal sareng paling disarankan, tumut kana umur budak.

Olahraga anu pangsaéna pikeun barudak numutkeun umur na

Nalika milih éta olahraga cocog pikeun anak anjeun, Anjeun kedah janten umur budak sareng kamampuan anu béda anu dipiboga ku budak sareng éta bakal ngajantenkeun anjeun langkung cocog pikeun disiplin olahraga tinangtu. Upami murangkalih masih orok, disarankeun henteu latihan naon waé jinis kagiatan olahraga. Nanging, sakumaha sababaraha bulan ka pengker, langkung saé pikeun ngamimitian olahraga éta pikeun ngembangkeun aspék fisik sareng méntal budak. Ngojay mangrupikeun disiplin olahraga anu tiasa ngabantosan ieu.

Ti umur dua dugi ka lima taun

Ti umur dua taun, si alit parantos nunjukkeun séri kamampuan fisik anu kedah dikembangkeun ngalangkungan latihan sababaraha kagiatan olahraga. Salami yuswa ieu, aspék playful diteangan sareng henteu nungtun gen daya saing. Anu anjeun kedah lakukeun nyaéta latihan disiplin olahraga salami sajam sadinten sakumaha tiasa kasus ngojay atanapi senam.

Ti umur lima dugi ka sapuluh taun

Ti umur lima taun, murangkalih kedah waspada kana naon anu badé dipraktekeun sepanjang waktosna. Anjeun teu kedah maksa anjeunna latihan naon waé jinis olahraga khususna sareng linggih sareng alit kanggo ngupingkeun cita rasa anu béda-béda. Pilihan nalika milih olahraga tangtu seueur. Anjeun tiasa milih olahraga tim sapertos maén bal atanapi baskét, atanapi milih anu latihan masing-masing sapertos ngojay atanapi bersepeda.

Ti sapuluh taun ka payun

Ti umur 10 taun, murangkalihna sapinuhna kalibet sareng kagiatan olahraga anu anjeunna mutuskeun pikeun milih sareng latihan. Anak kedah terang iraha waé nalika olahraga mangrupikeun hal anu pikaresepeun sareng nalika éta peryogi gén kalapa pikeun meunang. Bisi kumaha waé, saé kolotna tiasa menanamkan ka barudakna yén sanaos penting meunang, Anu paling penting sadayana nyaéta senang-senang sareng tiasa nyéépkeun waktos sareng rerencangan.

Kumaha milih olahraga anu pangsaéna pikeun barudak

Aya ratusan disiplin olahraga nalika milih salah sahiji anu budakna raoseun saé. Ahli mamatahan ulah japati anu leutik dina olahraga tinangtu. Salain tina naséhat anu béda-béda anu anjeun tiasa nampi ti guru atanapi pelatih, hal anu paling penting nyaéta kanyataan yén anak milih disiplin anu anjeunna raoseun.

Salain ti anak ngalaksanakeun kagiatan olahraga anu kuring minuhan salaku jalma, aktivitas fisik penting pisan nalika ngeunaan ngawangun rangkéan kabiasaan séhat sareng hindarkeun masalah kaséhatan anu tangtu sapertos kaleuwihan beurat. Nyelapkeun kanyataan olahraga sacara rutin penting pisan pikeun budak leutik. Salain ti ieu, mungkin pisan yén jalma leutik anu ngatur latihan olahraga éta anu anjeunna resep pisan, mangtaun-taun, tiasa ngalih ka olahraga ieu sareng latihan ku cara pribadi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.