Kumaha milih pacifier anu pangsaéna pikeun bayi anjeun

Janten donor endog sareng spérma pikeun ngabantuan batur ngamimitian kulawarga

Pamakéan pacifier ku orok nyababkeun perdebatan sareng diskusi. Aya ahli anu mamatahan ngalawan éta lengkep sareng anu sanés anu mamatahan éta tapi ku cara anu terbatas sareng henteu kaleuleuwihkeunana. Penting pikeun terang kumaha milih pacifier anu pas pikeun orok sareng ku cara ieu nyingkahan kamungkinan masalah dina sungut.

Pacifier tiasa masihan katenangan sareng kaamanan ka anu alit, salami éta henteu seueur dianggo, éta sanés pilihan anu goréng. Dina tulisan di handap ieu kami ngabantosan anjeun milih pacifier anu pangsaéna pikeun orok anjeun.

Kelas pacifier

Pacifier tiasa diklasifikasikeun kana dua kelompok ageung: gumantung kana bentuk puting atanapi bahan tina mana puting didamel.

  • Dina kasus anu munggaran téa éta tiasa buleud atanapi anatomis.
  • Dina kasus anu kadua éta tiasa didamel tina silikon atanapi latex.

Pacifiers numutkeun bentukna

  • Puting buleud mangrupikeun tradisional sareng anu kantos aya. Éta ngamungkinkeun orok pikeun nempatkeun pacifier sakumaha anu dipikahoyong ku sabab éta buleud dina dua sisi. Rada raoseun sareng ngabantosan bayi anu anyar ngabandungan tanpa aya masalah.
  • Dina kasus puting anatomis, éta ngingetkeun puting indung. Jenis pentil ieu idéal upami indung parantos milih masihan susu indung orokna.

Pacifiers numutkeun matéri na

  • Buncel tiasa didamel tina silikon, bahan transparan anu henteu tahan pisan sareng gigit orok, utamina nalika waos mimiti mimiti muncul. Sabalikna, éta sampurna tahan suhu luhur sareng henteu cacad sanaos dianggo ku orok.
  • Puting susu latéks langkung élastis tibatan anu silikon na aranjeunna caket mirip puting indung. Éta nolak gigitan orok langkung saé tapi éta mangrupikeun jinis bahan anu cacad dina waktosna sareng gampang ngaruksak.

Ukuran pacifier

Gumantung kana sabaraha bulan orok éta, ukuran pacifier bakal robih:

  • Ukuran 1 idéal pikeun bayi anu lahir sareng disarankeun dugi ka 6 bulan umur.
  • Ukuran 2 sampurna pikeun orok-orok éta ti 6 bulan dugi ka sataun.
  • Ukuran 3 disarankan ti umur sataun dugi ka dua taun.

Ukuran ieu nunjukkeun sareng indungna bakal tanggung jawab mutuskeun ukuran mana anu paling pas pikeun orokna.

Dina yuswa naon anu kedah dampalkeun orok dikaluarkeun

Perdebatan ngeunaan pacifier asalna tina nalika aranjeunna kedah dihindari. Pamakéan anu panjang dina éta tiasa nyababkeun seueur masalah dina sungut orok. Kaseueuran profesional mamatahan ngaleungitkeun aranjeunna sateuacan ngahontal umur dua taun. Nanging, murangkalih kedah nyusu dugi ka 3 taun. Éta sababna kolot bakal tanggung jawab mutuskeun iraha waktos pangsaéna pikeun nyabut pacifier ti budakna.

Henteu sadaya murangkalih mekarkeun dina cara anu sami sareng nalika aya murangkalih anu henteu peryogi pacifier ti mimiti, aya batur anu sanaos ngahontal umur 3 taun, aranjeunna tetep peryogi éta supaya tiasa tenang. Kalayan saatos waktos, murangkalih bakal ningali yén anjeunna henteu deui gumantung kana éta pikeun tiasa bersantai sareng bakal ngantunkeun anjeunna dina cara anu pasti.

Salaku kacindekan, kolot kudu mutuskeun naha orokna peryogi pacifier atanapi lamun sabalikna éta henteu diperyogikeun sadidinten. Salila bulan-bulan mimiti hirup, henteu goréng teuing pikeun bayi anu énggal nganggo pacifier kumargi kalakuan nguseup mangrupikeun hal anu bawaan. Salaku tambahan, éta tiasa ngabantosan anjeun bersantai sareng tenang dina waktos-waktos anu tangtu dina sadidinten. Penting pikeun ngémutan bahan sareng bentuk pacifier sareng milih anu paling cocog pikeun anu alit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.