Kumaha nenangkeun budak anu gugup: téhnik balon

Budak awéwé leutik anu keuheul

Barudak ageung teras-terasan hirup dina pangalaman énggal, pangalaman anu kadang tiasa ngungkulanana saprak keur ngora pisan aranjeunna tetep henteu terang kumaha ngendalikeun émosina. Nalika murangkalih gaduh kaambek atanapi saat-saat ambek, aranjeunna peryogi anu ngajar supaya tenang. Aya seueur téhnik pikeun ngajar murangkalih supados tenang, dinten ayeuna urang bakal terang téhnik balon.

Penting pikeun ngajar alat barudak anu tiasa aranjeunna anggo pikeun ngendalikeun suasana anu bénten. Téhnik balon dipaké ku seueur kolot, sabab leres-leres na épéktip dina ngabantosan nenangkeun budak dina waktos hariwang. Éta idéal sabab téknikna diwangun ku ngajar budak pikeun ngendalikeun napasna nyalira, ngalangkungan ulin.

Naon téhnik balon?

Barudak ngagorowok

Téhnik balon dipaké pikeun nenangkeun budak nalika ngalaman saatos gugup ngaliwatan napas. Éta ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun terang fungsi paru-paru sareng éta bakal ngabantosan anjeun pikeun terang kumaha nenangkeun diri dina kaayaan anu sami. Téhnik ieu saderhana pisan, éta diwangun ku ngabahekeun sababaraha balon nalika anjeun anteng ngajelaskeun ka murangkalih anjeun yén balon sapertos jalma nalika aranjeunna gugup, duanana ngeusi hawa anu aranjeunna henteu tiasa ngaleupaskeun.

Teras nyandak balon masing-masing teras lebetkeun kana biwir anjeun, teras, anjeun kedah néwak hawa ngalangkungan irung, sabisa-bisa anakna tuluy ngaleupaskeun ngaliwatan sungut. Ku cara kieu, balon bakal dieusi ku hawa anu dileupaskeun di jero ku unggal napas. Anjeun kedah ngulang latihan ieu sahenteuna 4 atanapi 5 kali, salami murangkalih henteu kaserang pusing sareng tenang.

Budak ngagaleuh balon

Sakali balon dieusi hawa, taroskeun ka murangkalih anjeun kanggo ngempis sakedik-sakedikJang ngalampahkeun ieu, anjeun ngan ukur kedah nyandak corong sareng manteng dugi ka bieu kerung. Ku cara kieu, budak bakal ngarti yén anjeunna ogé tiasa ngalakukeun éta nalika anjeunna kesel sareng pinuh ku hawa.

Mangpaat téknik balon

Téhnik ieu gunana pisan pikeun nenangkeun barudak anu berpotensi saraf, sajaba ti éta ngagaduhan seueur kaunggulan sapertos:

  • Bantosan ningkatkeun vokalisasi sareng ningkatkeun pelafalan sora
  • Éta atos ningkat kapasitas paru-paru ti anak
  • Budak diajar bersantai ayeuna ngatur dorongan gugup

Upami anak anjeun condong ngalaman kaayaan saraf, cobi tetep tenang, gampang leungit watekna sareng tungtungna ngagorowok sakaligus. Coba pikeun nanganan kaayaan na damel sareng murangkalih anjeun nganggo jinis téhnik ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.