Kumaha nenangkeun kolik orok

tenang colic orok

Kolik orok mangrupikeun topik anu matak pikahariwangeun seueur sepuh, sabab leres-leres matak nyusahkeun pikeun aranjeunna sareng orok. Cara pikeun mastikeun éta colic nyaéta nalika orok ceurik sababaraha jam tanpa sabab anu jelas.

Nalika urang parantos mutuskeun yén orok henteu lapar, popok na beresih atanapi henteu ngantor, maka urang pikir yén aya anu ngaganggu anjeun. Dina hal ieu tiasa disebatkeun yén aranjeunna gas anu ngawangun kolik. Orok tiasa nangis sababaraha jam sareng anjeun tiasa nunjukkeun yén éta colic sabab anjeunna raoseun teu raoseun, squirms, clenches tinju na, beungeutna kabukti beureum tur euweuh urusan sabaraha urang nyoba nulungan anjeunna, anjeunna henteu lirén nangis.

Iraha sareng naha colic lumangsung?

Diperkirakeun aya dugi ka 40% barudak anu ti minggu kadua dugi ka katilu kahirupan mimiti boga colic. Aya itungan anu nangtoskeun yén lamun anjeun ceurik langkung ti 3 jam sapoé, 3 dinten saminggu sareng sahenteuna 3 minggu éta téh colic.

Teu aya sumber anu pasti anu nangtoskeun sabab anu pasti, tapi panginten panginten éta sabab asupan teuing hawa nalika nyoco. Alesan sanésna nyaéta anu aranjeunna nyerna beurat anu ngajantenkeun tuangeun ferment teuing. Kalayan waktos sareng kematangan sistem pencernaan, colic bakal ngaleungit, diperkirakeun sakitar 3 atanapi 4 bulan orok bakal langkung netep sareng raoseun.

tenang colic orok

Kumaha nenangkeun kolik orok

Salajengna, kami nawiskeun anjeun sababaraha prakték anu tiasa diusahakeun supados tiasa nenangkeun kolik orok urang. Dina tip ieu anjeun bahkan tiasa nyobian sababaraha kabiasaan anu bahkan tiasa ngarobih panyakit ieu.

  • Colic nembongan sami dina murangkalih anu disusuan sareng orok anu diseupan formula. Colic tiasa ningkat upami janten indung anu nyusuan ngaleungitkeun tuangeun anu tangtu tina diét anjeun sapertos susu, kécap, kafein, endog, sayuran ti kulawarga anu salib, sareng kacang-kacangan. Éta ogé tiasa ngabantosan éta susu formula dirobih janten anu langkung disarankeun ku dokter murangkalih.
  • Upami anjeun masihan botol, pastikeun orok henteu nyusu teuing hawa ngalangkungan puting. Upami anjeun niténan éta tiasa janten salah sahiji alesan, anjeun tiasa ngagantikeun botol pikeun hiji anti réfluks, Sareng luhur sadayana kéngingkeun anjeunna badé ogé saatos tuangeun.
  • Anjeun tiasa nenangkeun gas-gas sareng mandi sayah sareng suasana santai. Anjeun panginten langkung raoseun ku pamandian haneutna atanapi ku jalan santai di jalan atanapi di bumi. Anjeun tiasa ngiringan waktos éta ku musik santai sareng nyobian nempatkeun éta sacara vertikal. Kanyataan sanés anu tiasa dianggo nyaéta ngagugulung orok di antara panangan anjeun anu masihan pijatan lembut sareng tepuk leutik dina tonggongna upami anjeunna tiasa ngaluarkeun gas.

tenang colic orok

  • Pijet beuteungna. Anjeun tiasa ngagolérkeun anjeunna dina tonggongna sareng ku panangan haneut anjeun coba lembut urut beuteung na dina gerakan sirkular, jarum jam. Anjeun tiasa ngamangpaatkeun mindahkeun suku anjeun, anjeun kedah manteng sareng ngagulungkeun suku anjeun ti payun ka tukang (dugi ka beuteung anjeun). Ngalakukeun gerakan pedal atanapi mindahkeun suku anjeun dina cara sirkular.
  • Ngagugulung anjeunna dina tempat tidur gantung ogé tiasa nyéépkeun. Aya murangkalih anu raoseun haneut sareng raoseun kana gerak. Gerakan goyang kedah diusahakeun sabab sababaraha orok ngatur bobo sareng ngaraos langkung karaharjaan sareng kabahagiaan.
  • Dina sababaraha budaya aya ibu-ibu anu mungkus murangkalihna dina syal sareng ngababawa diselipkeun sacara nangtung ngalangkungan dada atanapi tonggong anjeun. Éta parantos nunjukkeun yén colic henteu némbongan kusabab kahaneutan anu sami sareng hubungan sareng indung anu pikaresepeun sareng lega. Éta sababna anu disebut kantong taktak atanapi operator orok.

Ieu sababaraha cara anu tiasa ngirangan épék colic dina orok anjeun. Anjeun kedah nyobian sadayana sareng terang naon anu tiasa diadaptasi kana kabutuhan orok anjeun. Anjeun ngan kedah ngaharepkeun sabab episode ieu colic bakal gancang atanapi engké ngaleungit, anjeun kedah nuturkeun prosés na sakumaha kalem mungkin sareng ku kasih sayang anu pangsaéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.