Kumaha carana ngabantosan murangkalih anjeun nungkulan rasa isin

 

 

kumaha ngabantosan ngungkulan rasa isin

Isin mangrupikeun ciri anu umum di seueur murangkalih. Mangrupikeun sipat kapribadian anu sacara langsung mangaruhan hubungan sosial. Éta tiasa nyababkeun murangkalih janten langkung ditarik, teu aman, ngagaduhan masalah ngajaga hubungan sareng barudak anu sanés, atanapi sesah ngutarakeun perasaanna. Hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa ngabantosan murangkalih anjeun ngungkulan rasa isinna sareng ngagaduhan kapercayaan.

Isin barudak

Mangrupikeun fitur anu urang tingali sababaraha kali. Barudak anu nyumput di tukangeun indungna di hareupeun jalma anu teu dikenal, atanapi sesah ilubiung dina kaulinan kelompok sareng murangkalih anu sanés. Isin tiasa muncul ti taun mimiti hirup, sareng langkung ti umur 3 nalika mimiti sakola. Sakitar 15% barudak di handapeun umur 6 taun isin, sareng ku nonoman perséntase ieu naék ampir 50% kalayan sagala rasa teu aman anu ditanggung tahapan ieu.

Barudak tiasa dilahirkeun isin kusabab watekna. Tapi éta ogé tiasa dilakukeun salaku hasil tina kaayaan négatip anu tangtu anu ngajantenkeun aranjeunna leungiteun kapercayaan sareng kaamanan, kusabab pendidikan kolotna atanapi ningali éta di imah (upami kolotna isin, aranjeunna tiasa diajar kabiasaan ieu).

Janten isin henteu goréng, dina wates. Éta ogé tiasa nguntungkeun sawaktu-waktu, sabab barudak anu isin langkung awas, analitis, sareng ati-ati. Mimiti aranjeunna niténan teras aranjeunna meta. Éta biasana ngaleungit nyalira ku waktos. Tapi upami tingkat éra nyaéta sapertos anu nyegah anjeun hubungan anu leres sareng anu sanés, langkung resep katimbang sareng babaturan atanapi sok ngarepkeun anu sanés nyarios naon anu kedah dilakukeun, maka éta tiasa dianggap masalah patologis sareng anjeun kedah nyungkeun bantosan.

ngungkulan barudak isin

Kumaha carana ngabantosan murangkalih anjeun ngungkulan rasa isinna

Aya serangkaian tips anu tiasa urang laksanakeun sahingga anak anjeun bakal kéngingkeun kayakinan sareng kayakinan, sareng henteu nguatkeun tingkah polah na. Hayu urang tingali naon éta:

Entong maksakeun anjeunna hubungan

Hal anu paling parah anu anjeun tiasa naroskeun ka budak anu isin nyaéta lirén tina isin. Upami anjeun maksakeun atanapi maksa anjeunna ngalaksanakeun paripolah atanapi hirup dina kaayaan anu anjeunna henteu raoseun, éta bakal nguatkeun rasa teu aman na. Entong keukeuh yén aranjeunna ngeureunkeun, ngahukum atanapi ngritik aranjeunna. Dina sababaraha kasempetan, hoyong ngabantosan kolot, anu urang provokasi nyaéta nganyenyeri masalah kusabab kabodoan.

Nyiptakeun kasempetan pikeun aranjeunna jaringan

Strategi anu kirang agrésip nyaéta pikeun ngundang murangkalih yuswa na di bumi, anu mangrupakeun lingkungan anu aman pikeun anjeunna sareng moal kasar teuing, pikeun ngadaptarkeun kagiatan ékstrakulikuler anu dipikaresep ku budak, tuang siang / tuang siang sareng kulawarga anu ngagaduhan murangkalih umur na, atanapi ngan nyandak ka taman. Anjeun tiasa ngiringan anjeunna di awal sahingga anjeunna raoseun langkung raoseun sareng anjeunna santai.

Ajak anjeunna janten sami

Entong ngawartosan anjeunna kumaha anjeunna kedah aya atanapi kumaha anjeunna kedah polah. Éta ngeunaan kéngingkeun katerampilan sosial pikeun ngabantosan anjeun dina hubungan anjeun sareng anu sanés, sanés ngeunaan janten batur. Narima anjeunna sakumaha ayana.

Entong dilebetkeun labél na

Rasa isin nunjukkeun rasa teu aman, upami urang teras-terasan nyarioskeun anjeunna isin sareng ditarikna, urang ngan ukur bakal ngajantenkeun anjeunna langkung dikenal sareng labél éta. Tugas anjeun pikeun ngadukung anjeunna sareng ngarawat anjeunna sacara alami.

Hindarkeun duanana ngalindungan teuing sareng otoriterisme

Sanés ekstrim ogé saé dina masalah pendidikan. Sakumaha urang kauninga di luhur, gaya atikan kolot tiasa ngajantenkeun budak isin. Duanana otoriterisme sareng tuntutan anu teras-terasan, sareng kalindungan teuing ku obsesi na pikeun ngabuka jalan, tiasa nyababkeun rasa teu aman dina murangkalih anu mangaruhan hubungan sosialna. Barudak kedah dididik di lingkungan anu ramah, anu nyayogikeun aranjeunna kaamanan tapi tanpa nyingkahan kaayaan anu teu raoseun atanapi aranjeunna moal diajar ngatur sumberdaya na.

Didik ku conto

Upami anjeun ningali yén kolotna ngagaduhan kabiasaan anu ramah sareng anu sanés, murangkalih bakal ningali éta sareng diajar sacara alami.

Ngahaturkeun nuhun kana prestasina

Unggal kameunangan mangrupikeun prestasi anu kedah dirayakeun. Naon normal pikeun barudak anu kaluar pikeun budak anu isin mangrupikeun tantangan. Ngahaturkeun nuhun kana paripolah anu positip, éta bakal ngajantenkeun anjeunna percaya diri sareng percaya diri.

Kusabab émut ... janten isin sanés hal anu goréng, tapi ku séri alat urang tiasa sacara signifikan ningkatkeun kamampuan sosial urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.