Kumaha carana ngadamel piktogram usum panas pikeun damel sareng barudak ASD

Pikeun barudak ASD (Autism Spectrum Disorder) ngartos kecap langkung rumit tibatan pikeun barudak neurotypical. Bayangkeun yén anjeun angkat ka nagara deungeun anu anjeun henteu terang basana, sareng hiji padumuk di nagara éta mimiti nyarios sareng anjeun sareng naroskeun patarosan ka bahasa aranjeunna anu anjeun henteu ngartos. Ayeuna bayangkeun yén jalma anu sami nunjukkeun ka anjeun dina gambar naon anu aranjeunna hoyong béjakeun ka anjeun, poto sapiring tuangeun, hotél, indikasi atanapi naon waé anu anjeun peryogikeun.

Ngaliwatan gambar éta langkung gampang ngartos basa anu teu kahartos, gambar mangrupikeun bahasa universal. Nya, ieu kumaha jalanna otak barudak Gangguan Spéktrum Autisme. Sanaos unggal murangkalih lengkep sareng teu aya dua jalma anu autis idéntik, pikeun seuseueurna seueur ieu mangrupikeun salah sahiji masalah utami dina komunikasi na. Ku alatan éta, salah sahiji cara anu paling pas pikeun ngagarap pamahaman nyaéta ku piktogram.

Naon piktogram

Piktogram

Piktogram nyaéta gambar atanapi tanda grafis anu ngagambarkeun tindakan, konsép sareng gambar nyata Jinis komunikasi sapertos kieu dipaké sacara rutin, pikeun sinyal dina angkutan umum, di toko-toko bahkan di jalan éta sorangan pikeun nungtun patalimarga. Tanda lalu lintas mangrupikeun piktogram, indikasi asup sareng kaluar di subway ogé piktogram, sareng sagala anu dikedalkeun dina gambar.

Pikeun barudak ASD, piktogram mangrupikeun cara saderhana pikeun ngartos sareng ngajantenkeun dirina ngartos. Nalika aranjeunna henteu tiasa nempatkeun kana kecap anu diperyogikeunDiajar ngagunakeun piktogram tiasa janten cara anu pangsaéna pikeun komunikasi sareng jalma sanés. Éta ogé ngabantosan aranjeunna ngartos naon anu diarepkeun ku aranjeunna, contona, upami anjeun ngatur dintenna ka dintenna sareng jadwal visual, anu kalebet gambar salian kecap, murangkalih bakal tiasa ngaitkeun éta kecap sareng gambar anu khusus sareng ngartos na. hartosna.

Piktogram biasana dianggo pikeun barudak sareng Autism Spectrum Disorder. Umumna aranjeunna dianggo ku guru anu damel sareng barudak pendidikan khusus di kelas ogé di pusat perawatan dini. Nanging, upami bahan ieu dianggo kedahna teras-terasan kana naséhat para profesional anu miara budakna, salawasna konsultasi sareng therapists anjeun sateuacan nganggo bahan terapi nanaon.

Kumaha carana ngadamel piktogram usum panas

Pikeun barudak ASD, usum panas tiasa nyababkeun henteu saimbangna neurologis anu serius. Langkung sesah pikeun aranjeunna ngartos yén rutinitas rutinna kedah robih sababaraha minggu. Kusabab kitu, penting pikeun ngagunakeun pakakas anu sayogi pikeun ngajadikeun usum panas langkung gampang pikeun aranjeunna sareng nikmati salaku kulawarga anu ngagaduhan murangkalih neuroatypical. Coba rencanakeun dinten ka dinten barudak ASD, nyiptakeun jadwal nganggo piktogram.

Anjeun tiasa mendakan gambar anu anjeun peryogikeun dina Internét sareng nyetak éta dina ukuran anu anjeun pikaresep. Maka anjeun ngan ukur kedah motong éta pikeun nempatkeun dina karton atanapi panel anu mana budakna tiasa gampil ngaksésna. Anjeun ogé tiasa nganggo kliping majalah sareng bahkan ngadamel gambar ku cara tangan. Gambar dina piktogram kedah saderhana supados murangkalih ASD tiasa ngartos kalayan hadé.

Henteu perlu ngadamel gambar anu réalistis pisan, sabalikna, leuwih saderhana sareng gampang dibayangkeun, bakal gampang pikeun budak ngarti tindakan éta. Cara anu khusus pikeun ngadamel piktogram pikeun barudak ASD nyaéta ku ngagunakeun gambarna nyalira pikeun tindakan anu béda-béda anu bakal dilaksanakeun. Salaku conto, budakna nginum sagelas cai, tuang apel, ulin blok-blok na, bobo kana bobo, sareng sajabana.

Poto poto budak dina unggal kagiatanana unggal dintenTeras nyetak alit sareng lamina pikeun ngajagaan gambar. Piktogram ieu bakal ngalayanan anjeun dina kaayaan anu henteu kaetung, bahkan upami anjeun nuju liburan. Anjeun kedah nyandak éta sareng anjeun sareng nempatkeun éta dina tempat anu katingali sareng teratur, supados murangkalih tiasa ningali aranjeunna sareng terang naon anu janten kagiatan salajengna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.