Kumaha cara ngadidik murangkalih sepuh pisah

Didik barudak nyalira

Dina raraga ngadidik murangkalih sepuh anu dipisahkeun, kedah ngagaduhan harmoni hébat antara sepuh, hal anu dina seueur kasus siga chimera. Nalika pasangan misah, hésé pisan mendakan titik pamahaman, sabab aya seueur masalah anu teu satuju. Nanging, parenting kedah janten titik nalika mendakan hal-hal anu sami.

Kusabab hésé pisan pikeun budak pikeun nganggap yén kahirupan kulawargana bakal robih sareng sagala rupa anu hirupna didirikeun sareng stabilitasna bakal béda. Upami salami taun budak anjeun ngajar anjeunna yén naon anu dipimilik ku anjeunna saé, bayangkeun kumaha rasana nalika dumadakan éta falters sareng tétéla jero na. Kusabab kitu, ngajaga stabilitas sareng normalitas sabisa-bisa mangrupakeun konci pikeun ngadidik murangkalih kolot anu kapisah.

Di unggal imah sababaraha aturan

Ngadidik barudak kolot pisah

Pamisahan biasana mangrupikeun akibat tina kaayaan teu satuju pasangan dina sababaraha aspek, panginten salah sahiji anu paling penting nyaéta pendidikan barudak. Éta henteu gampang terang kumaha masihan sareng nampi yén pendapat anjeun sanés ngan ukur valid, langkung-langkung nalika pasangan putus. Tapi pipisahan Éta sanés jalan kaluar tina masalah éta, sabab upami anjeun netepkeun sababaraha aturan pikeun putra anjeun di imah anjeun tapi kolotna anu sanés ngajaga aturan anu béda pisan nalika anjeunna aya di anjeunna, budak moal bisa sagala cara terang mana cara anu bener.

Sabalikna, pikeun budak hal anu pangsaéna bakal dijantenkeun anu langkung gampang pikeun anjeunna, langkung saluyu sareng kumaha pikirana sareng anjeunna bakal ngaraos langkung santai sareng saha waé anu teu satuju pisan. Sanaos bisi éta anjeun moal nampi pendidikan anu leres sareng akibat négatipna sigana moal diarepkeun. Maka, penting pisan pikeun milarian cara pikeun satuju kana aturan pikeun budak di imah, janten anjeun salawasna ngagaduhan rutin anu sami dimana waé anjeun.

Nanging, murangkalih ogé kedah diajar nampi yén norma anu béda-béda tiasa dipendakan di unggal tempat. Janten leres saeutik demi saeutik anjeunna adaptasi pikeun nganggap béda aturan, anjeun bakal tiasa kéngingkeun alat anu penting pisan pikeun ngatur kaayaan anu sanés di masa hareup. Naon waé ogé, komunikasi antara kadua sepuhna kedah sahenteuna saderhana nalika ngeunaan pendidikan barudak.

Diajar nyandak kaputusan

Ngajar murangkalih

Barudak biasa pikeun jalma séjén anu mutuskeun pikeun aranjeunna sareng dina kaseueuran kaayaan aranjeunna ngalakukeunana saé, sabab éta ngaheéat aranjeunna tina kedah milih sareng mutuskeun hal anu penting. Tapi dina kaayaan sapertos pisah kolot, penting pisan barudak diajar nyandak kaputusan nyalira. Sanés salaku cara pikeun nolak norma-norma anu ditumpukeun ku hiji atanapi anu sanés ka anjeunna, tapi salaku cara adaptasi kana kaayaan anu rumit.

Diajar nyandak kaputusan henteu ngan ukur ngeunaan hal anu penting, contona, barudak kedah diajar mutuskeun iraha waktuna bobo atanapi iraha bade mandi. Anak anjeun moal kedah ngantosan batur ngawartosan naon anu kedah dilakukeun, sabab anjeunna nyalira bakal gaduh kamampuan ngembangkeun pamikiran kritis sareng milih naon anu kedah dilakukeun. Ku cara kieu aranjeunna kéngingkeun kamerdékaan sareng otonomi, hal anu penting dina pendidikan barudakna, langkung-langkung nalika anak cicing di dua imah anu béda kalayan aturan anu béda-béda dina unggal éta.

Pamisahan henteu pernah pikaresepeun, henteu paduli naon sababna. Pikeun saha waé éta traumatis, nyeri sareng rumit pikeun asimilasi. Komo deui nalika aya barudak anu pipilueun, murangkalih anu lahir tina cinta dua jalma anu hiji dinten mutuskeun lirén ngabagi kahirupan aranjeunna. Barudak sok éléh dina kaayaan kieu. Sawawa nyaéta jalma anu kedah ngalakukeun latihan kematangan, pamahaman sareng kaasih, sahingga sajauh mungkin, kahirupan anjeun dirobih ku cara anu sahenteuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.