Kumaha ngadidik murangkalih anjeun kalayan saé

Didik barudak

Ngadidik murangkalih kalayan sanés sanés tugas anu gampang, sabab parenting mangrupikeun padamel anu paling rumit anu aya. Nyaéta ngeunaan jalur anu ngarobah dina laju anu pusing, sakantenan kadang anjeun teu gaduh waktos kanggo ngarobih sateuacan ngalih kana tahap salajengna. Barudak tumuh gancang pisan, aranjeunna teras-terasan diajar sareng sagala anu dialaman mangrupikeun tantangan diajar anu énggal.

Jadi éta atikan barudak janten saé, perlu ketat ka tingkat anu tangtu, anjeun ogé kedah ngajarkeun nilai-nilai, sabar pisan sareng seueur cinta. Kusabab janten bapak atanapi indung sanés ngan ukur ngeunaan nyandak murangkalih ka dunya sareng mendakan upami aranjeunna mirip sareng hiji atanapi anggota kulawarga éta. Nganggap ngadidik barudak supaya aranjeunna ngagaduhan katerampilan sareng alat anu diperyogikeun pikeun fungsina di dunya.

Didik barudak ogé

Waktos kulawarga kualitas

Barudak tiasa dididik kalayan saé, tapi ogé tiasa dilakukeun sacara goréng. Kaseueuran waktos éta dilakukeun ku cara teu sadar pisan, sabab cinta anu dirasakeun pikeun barudak leutik ieu ngajadikeun urang hilap yén kolot anu pendidik. Conto dirina sorangan dina kaseueuran kasus diajar anu pangsaéna sareng dimana urang sering gagal, sabab urang mopohokeun yén kolot téh kaca spion dimana budakna ngeunteung.

Ieu sababaraha konci dasar pikeun pendidikan anu saé. Saluareun éta kasalahan anu dilakukeun ku unggal kolot. Kusabab pikeun budak, kolotna tiasa siga pahlawan super, tapi dina prakna aranjeunna masih jalma normal anu seueur kasieunan, mamang, masalah sareng sieun.

Conto pangsaéna

Saban dinten anjeun tiasa ngajar murangkalih anjeun sarébu hiji konci dasar pikeun pendidikan, ku saderhana anu saderhana anjeun moal bakal perhatoskeun. Ngucapkeun salam ka jalma, ucapkeun hatur nuhun, masihan seuri ka padamel toko-toko, lirén nganggo mobil supados anu tiasa lalayaran tiasa nyebrang, teu gaduh gerakan goréng nalika nyetir. Upami anjeun kéngingkeun adat-istiadat ieu maka aranjeunna bakal janten kabiasaan sareng sajabi ngadidik anak anjeun anjeun bakal kasihatan kasihatan émosional anu langkung saé.

Kalayan wates

Barudak kudu nangtang dirina pikeun milarian terang kumaha jauhna aranjeunna tiasa jalan, sareng bagian na mangrupikeun hal anu saé pikeun didorong. Nanging, ngagaduhan aturan sareng wates ti alit janten penting sahingga barudak diajar hirup kalayan norma sosial anu bakal dipendakan dina sagala rupa bidang kahirupan sadidinten. Pikeun ieu, watesan, aturan sareng akibat akibatna diperyogikeun.

Kalayan nilai-nilai

Olahraga salaku kulawarga

Nilai ngartikeun jalma, empati, solidaritas, hormat, syukur, ajén damel, penting pisan pikeun ngadidik barudak kalayan hadé. Ajar barudak anjeun pikeun ngahargaan jalma, sato jeung pepelakanLeres, kanggo ngurus planét anu di bumi sadayana. Didik barudak anjeun pikeun tahan banting sareng gaduh kamampuan adaptasi sareng kaayaan naon waé.

Entong janten sobat na

Éta mangrupikeun hal pikeun nyiptakeun hubungan anu percanten sareng murangkalih anjeun, supados aranjeunna gaduh kabébasan ngobrol sareng anjeun ngeunaan masalah naon waé anu tiasa kajadian dina kahirupan aranjeunna. Mangrupikeun hal anu sanés pikeun nyobian janten sobatna, diperlakukeun salaku anu sami, sabab Kedah aya wates anu sareng réréncangan moal aya. Anjeun bapak atanapi indung sareng sapertos kitu, anak anjeun kedah sadar yén anjeun pelindungna, jalma anu paling mikanyaah sareng saha anu bakal ngurus anjeunna sapanjang hirupna.

Sapanjang hirupna sareng nonoman, anjeun kedah ngadidik anak anjeun dina masalah dasar, sapertos ékonomi, hemat, padamelan bumi, ngurus kasihatan nyalira sareng pendidikan séks. Kusabab éta hiji-hijina cara pikeun mastikeun yén barudak anjeun siap-siap pisan nyanghareupan dunya. Kusabab, pendidikan akademik anu hébat henteu nanaon upami henteu dibarengan ku pendidikan émosional anu hébat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.