Kumaha carana ngadorong maca di barudak

Métode pikeun ngajar barudak maca

Tingali dinten ayeuna murangkalih maca buku mangrupikeun padamelan anu rada rumit. Kaseueuran langkung resep nyéépkeun waktos luang pikeun maénkeun konsol atanapi nonton TV. Sanaos kitu, kolot kedah keukeuh yén barudakna nunjukkeun minat dina dunya maca. Kusabab kitu, perlu nyiptakeun kabiasaan anu aya hubunganana sareng maca, sahingga si budak leutik resep tiasa maca buku ku cara anu biasa.

Salian ieu, kabiasaan maca bakal ngabantosan budak leutik pikeun ngagaduhan diajar anu langkung hadé anu aya hubunganana sareng bahasa. Ieu sababaraha tips atanapi kelenci anu bakal ngabantosan anjeun pikeun ngamajukeun kabiasaan éndah maca dina barudak.

Kabébasan pikeun milih buku

Kolot sakapeung ngalakukeun kasalahan ageung maksa budakna maca judul anu tangtu. Upami budak leutik henteu resep buku sapertos kitu, sigana bakal lami-lami aranjeunna bakal tungtungna hate maca sareng moal nunjukkeun minat naon-naon.

Barudak kedah gaduh kabébasan lengkep nalika milih buku anu aranjeunna paling resep. Upami anjeun angkat ka toko buku, langkung saé budakna tiasa nyandak buku sareng némpél éta supados anjeunna wawuh sareng dunya. Ku cara kieu aranjeunna tungtungna resep maca sareng mimiti nunjukkeun minat pisan kana éta.

Kaulinan atikan

Maca henteu ngan ukur didorong ti libros, Éta ogé tiasa dipidamel berkat sababaraha rupa atikan kaulinan atikan anu aya di pasar. Aya kaulinan anu ngamungkinkeun budak leutik pikeun ngembangkeun basa atanapi kréativitas sapertos dina buku. Salah sahiji anu paling kawéntar nyaéta Scrabble sanaos aya ogé anu sanés sakumaha nyarankeun sakumaha Trivial Pursuit.

Momen kulawarga

Momen sareng kulawarga ogé sampurna nalika nyebatkeun rasa ka anak pikeun maca. Sateuacan nonton pilem, murangkalih tiasa maca sababaraha sinopsis pilem éta. Gagasan anu saé anu sanés nyaéta pikeun ngadamel daptar balanja sareng ngantep si alit ilubiung ku maca produk anu sanés kanggo dipésér.

Milarian momen anu ideal

Kolot kedah mendakan waktos anu pas pikeun murangkalih nunjukkeun resep maca. Aya waktos nalika murangkalih kirang resep sareng hésé pikeun komitmen kana sababaraha jinis kagiatan.

Métode pikeun ngajar barudak maca

Ninggalkeun budak dina laju sorangan

Barudak peryogi waktos sareng waktosna nalika maca. Henteu mungkin pikeun pura-pura ujug-ujug budak leutik mimiti maca buku sacara gembleng. Saeutik-saeutik budak bakal karasa langkung raoseun sareng betah maca.

Milarian tempat anu cocog pikeun dibaca

Barudak moal diarepkeun resep maca nalika ditumpukeun ka aranjeunna nalika ngerjakeun PR. Normal yén dina kasus sapertos kitu sababaraha murangkalih tungtungna nolak éta. Idéalna, lakukeun di tempat anu sepi anu henteu ngingetan dimana anjeun diajar. Penting pikeun anjeun tiasa ngaitkeun maca sareng tempat anu pikaresepeun.

Kolot kedah janten panutan

Kabiasaan maca kedah lumangsung dina jero bumi. Upami budak niténan kumaha kolotna sering maca, lumrah pikeun anjeunna nunjukkeun minat buku. Kolot kedah janten panutan anu leres pikeun murangkalihna sareng janten rujukanana.

Teu aya ragu yén maca kedah janten kabiasaan di kulawarga mana waé. Ku cara kieu kolot bakal tiasa nyandak murangkalih maca buku sareng janten hal anu normal anu tiasa dilakukeun sacara rutin. Éta mangrupikeun padamelan anu rumit kumargi ayeuna kaseueuran murangkalih resep kagiatan kagiatan sanés sapertos maén konsol sateuacan maca buku.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.