Kumaha ngajaga barudak tina suhu anu luhur

Budak lalaki tiis di danau nalika usum panas.

Barudak tiasa ka luar pikeun senang-senang, Nanging, aranjeunna henteu kedah ngaleuwihan waktos paparan panonpoé sareng ngalakukeunana tanpa panangtayungan.

Populasi anu paling kapangaruhan ku suhu luhur nyaéta lansia, murangkalih sareng murangkalih orok. Kolot kedah siap terang kumaha ngajaga aranjeunna tina usum panas anu panas.

Panas usum panas pikeun barudak

Usum panas dimimitian ku cara anu sengit pikeun kaseueuran Komunitas Otonom. Aranjeunna parantos ngahontal 40 derajat suhu di sababaraha propinsi. Peta Spanyol aya dina seuneu sareng pikeun éta anjeun kedah nyandak tindakan, khususna museur ka anu leutik, barudak. Salaku aturan dasar, kolot kedah ngajauhan ngalaan budakna ka panonpoé dina jam anu paling panasIeu antara jam 12 siang sareng 4 siang.

Barudak tiasa kaluar pikeun bersenang-senang, ngojay di kolam renang atanapi pantai, tapi ulah nyéépkeun waktos teuing dina panonpoé, atanapi janten teu dijagaan. Peryogi panyalindungan anu dianggo ku kolot pikeun ngurus budakna cekap pikeun unggal jenis kulit. Malah dina sinar panonpoé anu munggaran, panyalindunganna kedah luhur, tina faktor 50. Kusabab kaayaan kolotna, dina kasus pamahaman yén panasna kaleuleuwihi, langkung saé henteu résiko nyandak budak ka luar. Pilihan anu pikaresepeun nyaéta cicing di bumi sareng AC atanapi kipas angin yén aranjeunna ogé henteu langkung tiis sareng yén aranjeunna henteu langsung masihan ka anak, dugi ka suhu turun.

Aspék pikeun diperhatoskeun nalika nyanghareupan suhu anu luhur

Katresna maén di kolam renang kusabab suhu anu luhur.

Salah sahiji saran pikeun kolot nyaéta jaga supaya barudakna hidrasi, tiis sareng ngajaga aranjeunna nganggo topi sareng kacamata hideung.

Barudak tiasa sangsara panas stroke dina nyanghareupan suhu usum panas anu luhur, janten langkung merenah janten ati-ati pisan upami aranjeunna katingali lemah, capé, ku raray siram atanapi kesang kaleuleuwihi. Upami aya pulsa sakedik sareng napas gancang, langkung saéna nyandak budak ka tempat anu tiis sareng béja jasa kaséhatan. Salaku tambahan kana gejala di luhur, anjeun panginten seueul atanapi nyeri sirah, janten nyabut pakean sareng masihan cairan tiasa nyayogikeun rasa lega.

Sababaraha saran pikeun kolot dina nyanghareupan suhu luhur anu pikasieuneun ieu umumna nyaéta pedoman anu kedah dianggo ku kelompok naon waé pikeun nyalira. Perlu diinget yén usum panas mangrupikeun waktos anu pikaresepeun, aya seueur waktos sareng momen luang anu biasa dianggo sareng kulawarga sareng réréncangan nalika pakansi, istirahat sareng kabur tina monotoni sadidinten. Urang kedah mastikeun yén naon anu tiasa janten momen anu pikaresepeun henteu janten carita anu tungtungna langkung diseselkeun.

  • Barudak kedah kaluar nganggo baju anu raoseun sareng seger, upami tiasa salaku aksésori, anggo cap atanapi topi sareng kacamata hideung sol.
  • Kuring sok nganggo tabir surya sateuacan angkat ka bumi sareng dina playa sareng kolam renang oléskeun krim unggal 30 menit, baseuh atanapi henteu.
  • Jaga anak hidrasi ogé ku nyayogikeun cai remen sareng mandi sabisana, tapi baseuh sirahna. Sok cobian bawa botol cai tawar.
  • Entong nyiksa tempat anu cerah pisan sareng aya dina tempat teduh, handapeun payung, atanapi di tempat AC atanapi ditutupan.
  • Hindarkeun latihan fisik anu beurat, utamina dina jam-waktos terpanas.
  • Sareng penting pisan, henteu pernah ngantepkeun budak nyalira dina mobil.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.