Kumaha cara ngajar anak anjeun pikeun mandiri

Budak awéwé dahar nyalira

Ngamajukeun otonomi pikeun barudak nyaéta titik anu penting pisan dina kamekaranana. Kusabab aranjeunna nembé sumping di dunya ieu, orok hirup dumasar kana pamanggihan anyar, kana prestasi dina kamekaranana anu bakal nandaan kahareupna. Unggal tantangan anyar anu dihontal mangrupikeun tonggak tonggong orok. Sareng pikeun seueur aspek ieu aya spidol anu ngabantosan anjeun pikeun ngabayangkeun tujuan-tujuan anu kahontal.

Tapi aya masalah sanés anu ogé penting dina pamekaran budak, langkung rumit pikeun dikokolakeun kumargi éta ngarujuk kana masalah émosional. Kamerdekaan sareng otonomi aranjeunna dua masalah anu paling sesah kanggo diungkulan.

Di hiji sisi, anjeun kedah merangan kasieun yén orok tiasa nganyenyeri dirina sorangan. Di sisi anu sanésna, perasaan kaleungitan orok nalika anjeunna hoyong manggihan dunya pikeun diri, bahkan dina umur 2 taun. Tapi penting pisan kolot pikeun ngamajukeun otonomi barudak. Upami teu kitu, aranjeunna tiasa sacara serius ngaganggu pamekaran émosi budak.

Kumaha carana ngatur otonomi

Otonomi sanés ciri anu diala ti saprak lahir, sapanjang tumuh budak sareng kamekaranana nyalira bakal kahontal sakedik-sakedik. Éta sakitar 2 taun nalika murangkalih mimiti waspada yén aranjeunna tiasa ngalakukeun hal nyalira. Dina waktos éta aranjeunna hoyong nalungtik, nyandak nanaon, nginum cai tina gelas sareng nyandak sendok tuang nyalira.

Ieu éta henteu persis sami pikeun sadaya murangkalih, tangtosna, tapi ku béntenna anu alit éta mangrupikeun hal anu biasa. Aya deui barudak anu ati-ati anu geuwat terang perasaan sieun sareng ati-ati sareng aya batur anu henteu ningali dina kasieun sareng luncat kana kakosongan.

Naon kalungguhan anjeun salaku indung atanapi bapak

Penting pisan éta anjeun adaptasi sareng kapribadian anak anjeunNaha anjeun anak petualang atanapi henteu. Ngasuh kamerdekaan na saé pisan sareng diperyogikeun, tapi teras-terasan ngémutan émosi sareng kamampuan budak.

Merdeka mawa seueur résiko sareng anjeun salaku indung atanapi bapa hoyong nyingkahan éta sadayana. Tapi sakumaha dina sagala hal, éta patarosan kasaimbanganAnjeun teu kedah ngantepkeun anjeunna ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong, ogé henteu kedah ngalarang anjeunna ngalakukeun nanaon.

Budak awéwé nyayogikeun susu

Ngidinan anak anjeun ngajajah sareng mendakan kamampuanana, saeutik-saeutik aranjeunna bakal kéngingkeun katerampilan anyar éta aranjeunna bakal ngabantosan anjeun dina pamekaran émosional. Kamerdekaan penting pisan pikeun tumuh anak anjeun, ogé pikeun anjeun salaku indung atanapi bapa. Atikan ogé dumasar kana méré tanggung jawab ka barudak, sok diluyukeun sareng umur sareng kamungkinanna.

Naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngamajukeun otonomi anak anjeun?

  • mimiti anjeun nampi yén murangkalih anjeun ageung sareng yén unggal waktos éta bakal gumantung kirang ka anjeun sareng éta mangrupikeun hal anu saé sareng positip. Pikeun ieu anjeun kedah sabar pisan kumargi otonom henteu kahontal sapeuting.
  • Nalika murangkalih nunjukkeun minat ngalakukeun hiji hal nyalira, hayu atuh ngalakukeun éta sanajan butuh anjeun dua kali panjang tina waktosna. Upami anjeunna hoyong nempatkeun sapatu na ku nyalira, hayu anjeunna ngalaksanakeunana sareng ngadorong anjeunna ku nunjukkeun yén anjeunna parantos leres pisan. Anjeun bakal ngarasa reueus sareng motivasi pikeun ngalakukeun anu langkung saé.
  • Hayu atuh tuang nyalira sareng upami éta anu anjeun pikahoyong. Upami anjeun gaduh waktos sapertos tuang atanapi camilan, nyanggakeun pun anak tuang nyalira. Éta tiasa kokotor pisan sareng peryogi dua kali salami, tapi éta bakal aya gunana upami anjeun nyabut séndok sareng masihan ka anjeunna. Hiji-hijina hal anu anjeun bakal ngahontal nyaéta yén budak janten gumantung sareng nahan diri pikeun nyobian deui.
  • Entong ngagagalkeun usahana, bahkan upami anjeun pikir anjeunna hoyong ngalakukeun anu teu mungkin. Langkung pikaresep anjeun ngadorong anjeunna, yén anjeun aya di sisina sareng nunjukkeun yén anjeun bakal ngabantosan anjeunna nalika anjeunna naros.
  • Entong ngajawab kanggo anjeunna, nalika aya anu naroskeun nami na yuswa na, hayu anjeunna nyarios sanajan anjeunna nyéépkeun waktosna.

Tugas anjeun tiasa masihan anak anjeun ngamajukeun kamandirian

Budak ngumbah piring

  • Pasang unsur anu paling henteu bahaya tina méja, sapertos peralatan makan, serbét atanapi roti.
  • Milih na nyiapkeun baju anjeun kanggo énjingna, sanaos anjeun henteu resep.
  • Atur sareng simpen cocooan anjeun sakumaha anu anjeun pikahoyong

Sakedik-sakedik anjeun bakal ngaraos langkung percaya diri, bangga kana préstasi anjeun sareng hayang pisan ngalakukeun hal-hal anyar jeung tantangan anyar. Entong ngarasa hanjelu ningali yén anak anjeun ageung, éta mangrupikeun aspek anu positip pisan pikeun kamekaranana sareng pikahareupeun na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.