Kumaha ngajar matématika mimiti

Sapertos latihan prakték PAUD anu saé, matématika mimiti langkung saé dilakukeun ku maén. Barudak kedah aktipitas, motivasi sareng tiasa mikir nyalira pikeun kéngingkeun anu pangsaéna tina paréntah matématika mimiti.

Barudak alit ngagaduhan rasa panasaran alami sareng minat dina dunya sakurilingna sareng ieu mangrupikeun pondasi anu saé pikeun katerampilan matématika mimiti. Matematika mangrupikeun bagian tina kahirupan urang sadidinten sareng yén barudak tiasa ningali ti leuleutik upami anjeun ngantunkeun sareng ngabimbing aranjeunna dina sapopoé ieu.

Gampang pikeun ngirangan matématika mimiti kana lembar cek dina méja kalayan kumpulan objék cacah. Tapi ieu sigana moal méré ilham barudak ngora. Ogé, éta henteu perlu pisan saprak Kasempetan pikeun diajar katerampilan matématika aya dimana waé, boh dina kahirupan sadidinten boh di prasekolah.

Di sisi anu sanésna, upami murangkalih ngan ukur diajarkeun matématika ngalangkungan lambaran kertas, maka kamungkinan yén aranjeunna henteu resep matématika sareng aranjeunna "ditutup" dina hal pembelajaranana. Ieu ngan ukur bakal nyababkeun masalah dina matématika sabab nambahan kasusah.

Dina pengertian ieu, langkung saé pikeun ngalibatkeun barudak ngora dina diajar matematika ieu, sahingga sakedik-sakedik, aranjeunna sadar kana pentingna aranjeunna sareng sagala rupa anu tiasa diajar ngalangkungan aranjeunna. Sabalikna, bawa matématika maénkeun kalayan naros "Saha menara anu jangkung?" atanapi "Kumaha carana urang tiasa ngadistribusikaeun dinosaurus ieu?" sareng dina kaayaan sadidinten sapertos 'Sabaraha cangkir anu diperyogikeun ku urang sadayana pikeun grup ieu? Sabaraha gelas urang gaduh sadayana? Sabaraha deui anu diperyogikeun?

Éta mangrupikeun hal-hal sadidinten anu tiasa anjeun damel sareng murangkalih sareng anu pikeun aranjeunna bakal ngahasilkeun diajar anu hadé pikeun ayeuna sareng pikahareupeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.