Kumaha cara ngajar orok ngorondang

ngajar ngorondang

Nalika orok mimiti ngorondang éta mangrupikeun fase anu pikabungaheun, dimana aranjeunna tiasa ngalih mendakan dunya disakurilingna. Orok biasana mimiti ngorondang antara 6 sareng 10 bulan, sanaos bakal gumantung ka unggal murangkalih. Sababaraha langsung kana leumpang tanpa ngorondang heula, sareng anu sanés mimiti ngorondang pisan sareng langkung lami diajar diajar leumpang. Unggal murangkalih bénten sareng anjeun kedah ngahargaan waktuna. Dinten ieu urang badé nyarioskeun kumaha ngajar orok ngorondang.

Ngarayap

Hatur nuhun kana ngorondang, orok ngagaduhan kabébasan langkung gerak sareng tiasa langkung gancang gerak dina sagala rupa. Aranjeunna diajar ngorondang dina taneuh pikeun kéngingkeun kabébasan sareng sababaraha ngalakukeun éta dina hiji cara atanapi cara anu sanés. Nyaéta sagala rupa jinis ngorondang sakumaha urang ngawartosan anjeun dina Artikel ieu. Aya gagak, gaya lungguh, top spinning, croquette, oray, has crawling and bear crawling.

Es léngkah dina ngembangkeun psikomotor orok, éta mangrupikeun hal anu saé sareng positip pikeun aranjeunna. Ngalangkungan ogé mangrupikeun cara komunikasi sateuacan tiasa nyarios, sareng éta ogé langkung milih hubungan saraf antara dua hémisfér. Ngaronjatkeun visi, katerampilan motor rupa, sareng sistem vestibular sareng proprioceptive.

Tapi kadang aya sababaraha orok anu henteu ngorondang atanapi sesah ngalaksanakeunana. Yén anjeunna henteu ngorondang sanés hartosna aya anu goréng kajantenan, jauh tina éta. Unggal murangkalih ngagaduhan wirahma nyalira sareng anjeun kedah ngantosan anjeunna ngagaduhan kamampuan neurologis sareng pangembangan awak kanggo kitu. Sanaos émut yén upami anjeun ngagaduhan patalékan atanapi masalah anjeun tiasa konsultasi sareng murangkalih pediatrik anjeun sareng anjeunna bakal terang kumaha nganilai naha sadayana saé lancar. Di bumi urang tiasa ngadorong, ngarangsang sareng ngabantosan aranjeunna ngorondang.

Kumaha cara ngajar orok ngorondang

Diajar anu saé, urang moal tiasa ngajarkeun orok pikeun ngarayap. Tapi urang tiasa ngarangsang sareng ngadorong ngorondang pikeun ngabantosan aranjeunna ngahontalna. Hayu urang tingali sababaraha tip pikeun meunangkeun éta:

  • Pasihan anjeunna kabébasan dina taneuh. Tinggalkeun cekap rohangan pikeun anjeunna ngalaksanakeunana sacara bébas.
  • Pasangna dina permukaan anu henteu leueur. Misalna karpét atanapi lantai karét eva dimana teu lésot. Upami sapatu atanapi kaos kaki anjeun leueur, langkung saé éta dicabut.
  • Iklas tibalik. Dina urutan ngorondang, orok kedah ngimbangan kasaimbanganana sareng aranjeunna bakal tiasa ngalakukeun éta nalika dina beuteung.
  • Simpen cocooanna sakurilingna tapi di luar jangkauan anjeunna. Simpen obyék flashy atanapi cocooan karesepna di payuneun aranjeunna tapi aranjeunna kedah ngalih sakedik. Janten orok kedah ngarambah pikeun néwak aranjeunna atanapi ngorondang pikeun ngadeukeutan aranjeunna. Ogé teras nganggo bal. Mangrupikeun motivasi pikeun aranjeunna sareng ngahontal aranjeunna mangrupikeun pésta.

ngarayap orok

  • Ngarayap sakuriling. Candak caket sareng orok anjeun dina sadayana. Janten orok anjeun bakal ningali yén ku cara ieu langkung gampang sareng gancang gerak upami anjeunna henteu ngadukung beuteung. Léngkah ieu sering sesah pikeun sababaraha murangkalih.
  • Gampang lirenkeun leungeun anjeun kana suku aranjeunna. Ku cara ieu leungeun anjeun bakal lirén, sareng bakal gampang pikeun aranjeunna ngabengkokkeun tuur pikeun ngadorong diri maju.
  • Éta ngarayap ibarat kaulinan. Anjeun parantos terang yén barudak langkung diajar ku maén, upami éta pikaresepeun. Entong tekenan atanapi tegur anjeunna upami anjeunna henteu hasil. Sabalikna, hatur nuhun kana prestasina sareng upami anjeunna henteu tiasa ngahontal cocooan na sareng frustasi, anjeun tiasa masihan ka anjeunna.

Ngajaga bumi

Nalika barudak diajar ngorondang, éta mangrupikeun kahontal dina kamekaranana tapi aya ogé langkung bahaya anu kedah diperhatoskeun. Ngajaga colokan na supados aranjeunna henteu tiasa nempatkeun ramo atanapi obyék naon waé. Anjeun ogé kedah ati-ati nganggo laci sareng lomari anu jangkungna, ogé panto. Aya lirén sareng panutupanana panangtayungan di pasar pikeun nyegah tukang ngabeledug tina bray nalika nyobian mukakeunana.

Kusabab émut ... rasakeun momen anu istiméwa ieu dina kahirupan anak anjeun sareng tong kagantung dina waktosna upami anjeunna henteu acan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.