Kumaha ngajar pendidikan kaamanan jalan ka barudak

Pendidikan kaamanan jalan pikeun barudak

Pagawean kolot henteu aya watesna, padamelan kolot, pendidikan, ngajar murangkalih janten jalma anu tanggel waler, mangrupikeun padamelan sadidinten unggal dinten dina saminggu. Ieu alesan utama kunaon, kolot tiasa ninggalkeun sababaraha pelajaran penting sareng aranjeunna ngantepkeun ajaran éta di tangan guru.

Salah sahiji masalah éta nyaéta atikan vial, pajarkeun barudak kumaha aranjeunna kedah kalakuanana nalika aranjeunna aya di jalanÉta kedah janten padamelan anu dimimitian di bumi. Di sakola aranjeunna bakal diajar seueur pelajaran kahirupan anu penting, kalebet pendidikan supir. Tapi anu gancang aranjeunna mimiti sadar yén aranjeunna pangguna jalan nyalira sahingga kedah terang kumaha kalakuanana, langkung ageung pembelajaranana.

Sababaraha kali urang lirén ngalakukeun hal-hal anu mikir yén éta rumit, yén urang moal terang kumaha ngalaksanakeunana sahingga urang henteu ngamimitian tugas éta. Tapi ngajar murangkalih langkung gampang tibatan sigana, sabab sagala diajar kudu dilakukeun ku cara senang-senang jeung ulin. Ngaliwatan gim, barudak diajar ampir henteu sadar, ku cara anu langkung épisién sareng épéktip.

Tapi salian ti diajar ngaliwatan gim, barudak diajar ku niru. Dina sababaraha kasempetan anjeun bakal ningali kumaha budak anjeun niru paripolah anjeun, sareng anjeun bakal seuri kana kajadianana. Nya, dina cara anu sami, murangkalih nganggo naon anu aranjeunna tingali di anjeun, ka kolotna sareng ka sepuh di sakurilingna, pikeun dijantenkeun sakumaha eunteung pikeun ditingali.

Janten conto pikeun murangkalih anjeun

Pangajaran kahiji anu anjeun kedah terang nyaéta anjeun kedah diajar kasalametan jalan nyalira nalika ngajarkeun ka aranjeunna Ka murangkalih anjeun. Nyaéta, teu aya gunana pikeun ngajelaskeun yén aranjeunna kedah nyebrang nalika lampu lalu lintas héjo, upami engké anjeun nyebrang nalika beureum kusabab teu aya mobil ngaliwat. Naon waé anu anjeun lakukeun, éta bakal tilelep ka jero barudak anjeun teras hésé pisan ngajar aranjeunna sanésna.

Kusabab kitu, cobian nganggo ilmu anjeun dina cara anu leres, ogé barudak anjeun bakal diajar tina conto anjeun sareng ku kirang usaha.

Kaulinan pikeun ngajar kasalametan supir

Kaulinan ngajar pendidikan supir

Kaulinan na nyaéta alat anu pangsaéna pikeun ngajar naon waé hal pikeun barudak, sababaraha kaulinan anu tiasa anjeun anggo dina hal ieu:

  • Hiji carita: Ngadamel carita kulawarga mangrupikeun kagiatan anu sampurna, dimana anjeun bakal damel kreativitas éta ti anak. Ngadamel carita Kalayan ilustrasi anu didamel ku barudak atanapi ku nyalira, anjeun tiasa ngalebetkeun sababaraha skénario, bagian jero mobil, alun-alun, taman atanapi jalan di kota alit. Dina unggal skénario, anjeun kedah ngajelaskeun tingkah laku anu salah sareng perilaku anu pantes. Salaku conto, dina mobil, sadaya jelema kedah dijaga sareng sabuk pengamanna, korsi nahan budak sareng sajabina. Ogé, dina mobil anjeun kedah ngumbara sepi, Tanpa gelut atanapi nyiptakeun skandal, tanpa cocooan anu tiasa ngahalangan supirna.
  • Kaulinan dewan: Kalayan sababaraha kartu anjeun tiasa ngadamel buruan papan, anu ku anjeun tiasa ngajar barudak ngeunaan anggapan dasar pikeun pendidikan kaamanan jalan. Anjeun tiasa ngagambar jalan leutik, sakola caket dieu atanapi taman, langkung seueur unsur-unsur anu dikandungna, langkung seueur hal-hal anu bakal diajar saurang anu alit. Entong hilap kalebet lampu patalimarga, jalan tol di tempat anu béda sareng rambu jalan anu sanés. Karakterna kedah dipisahkeun, tempatkeun dasarna masing-masing supados tetep nangtung. Ku cara kieu, anjeun tiasa tempatna di daérah anu béda-béda tina dewan pikeun ngajar murangkalih pelajaran anu béda.
  • Ngadamel sistem titik kalayan hadiah akhir: Iraha waé anjeun turun di jalan sareng barudak ngalaksanakeun kawajibanna salaku pangguna jalan, aranjeunna bakal kéngingkeun poin anu anjeun kedah nyerat. Anjeun kedah nempatkeun hadiah akhir pikeun ngajantenkeun gim langkung pikaresepeun. Salaku conto, anu mimiti kéngingkeun 50 poin bakal kéngingkeun cocooan, buku, soré khusus atanapi naon waé anu anjeun pikaresep. Unggal aturan anu aranjeunna pendakan bakal ngagaduhan skor béda, janten barudak bakal narékahan pikeun minuhan standar anu tiasa dimungkinkeun pikeun kéngingkeun hadiah.

Kaamanan jalan

Ieu mangrupikeun sababaraha ideu pikeun ngagarap pendidikan kaamanan jalan sareng barudak ku cara anu pikaresepeun, pastina anjeun tiasa mikir anu béda-béda. Upami kitu, tong hilap bagikeun dina koméntar supados ibu-ibu sanés tiasa ngagunakeunana sareng murangkalihna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.