Kumaha carana ngamajukeun harga diri di barudak

ngamajukeun barudak harga diri

Urang teras-terasan nyarioskeun harga diri, ngeunaan naon Penting pikeun ngagaduhan kapercayaan diri anu séhat. Éta mangaruhan sagala bidang kahirupan urang naha urang resep atanapi henteu. Latihan aranjeunna dimimitian nalika urang murangkalih, éta sababna penting pisan urang terang kumaha ngamajukeun harga diri ka barudak. Kaséhatan émosina anjeun dipertaruhkeun. Kami ngantunkeun anjeun sababaraha tip kumaha ngamajukeun harga diri di barudak.

Naon harga diri?

Harga diri nyaéta persépsi urang gaduh sorangan, penilaian pribadi urang ti awak urang dugi ka cara urang. Kaamanan émosional urang bakal gumantung ka dinya. Éta sanés hal anu stabil, éta mangrupikeun konsepsi anu tiasa dirobih sareng ditingkatkeun.

Harga diri dina kaayaan budak leutik, ti ​​umur 5-6 taun nalika urang mimiti ngawangun kapribadian urang, sareng nyiptakeun konsép kumaha batur sareng kumaha aranjeunna ningali urang. Bakal ditangtukeun ku kulawarga sareng lingkungan sakola urang, janten tanggung jawab urang yén barudak ngembangkeun harga diri anu hadé sareng janten déwasa anu séhat.

harga diri barudak

Kami ngantunkeun anjeun sababaraha tips tentang kumaha carana ningkatkeun harga diri pikeun barudak

Kumaha carana ngamajukeun harga diri dina barudak:

  • Tunjukkeun rasa sayang anjeun ka anjeunna. Dina kecap, ciuman, belot, katingalina ... entong nyalametkeun tanda kaasih henteu masalah anjeun pikir anjeunna parantos terang yén anjeun bogoh ka anjeunna. Teu pernah seueur teuing tanda cinta, sareng nalika aranjeunna langkung sepuh aranjeunna sigana moal resepeun pisan. Ngamangpaatkeun sareng jantenkeun anjeunna ningali sadaya cinta anu anjeun pikagaduh pikeun anjeunna.
  • Atur wates. Seueur kolot, kusabab kabodoan, mikir yén budak tanpa wates bakal janten anak anu langkung séhat sacara émosional. Nya, éta sabalikna. Barudak sacara alami bakal milarian ngadorong anjeun dugi ka ningali dugi ka jauhna. Urang déwasa kedahna anu terang kumaha nyirian garis éta, éta diajar yén aya aturan sareng yén aranjeunna kedah dituturkeun. Anjeun kedah teras-terasan, konsistén sareng konsistén, upami dina hiji dinten anjeun nyaritakeun hiji hal anjeun moal tiasa nyarios sabalikna dinten énjing.
  • Ajak aranjeunna nyandak kaputusan. Barudak aranjeunna kedah diajar nyandak kaputusan sareng nganggap balukarna. Dina kahirupan aranjeunna kedah nyandak seueur kaputusan sareng upami aranjeunna henteu ngagaduhan kamampuan anu dikembangkeun ieu bakal hésé pikeun aranjeunna nyandak kaputusan éta, sareng seueur deui anu nampi akibatna. Kaulinan sapertos catur atanapi dam mangrupikeun kaulinan dimana anjeun kedah nyandak kaputusan. Mangrupikeun cara anu saé pikeun ngenalkeun konsép penting ngalangkungan game.
  • Ukur kecap anjeun. Urang sadayana émut kalimat anu urang nguping atanapi dicarioskeun salaku murangkalih anu tandana sateuacan sareng saatos. Éta sigana siga frasa anu henteu ngabahayakeun tapi dina pikiran budak anu mimiti ngembangkeun persépsi nyalira, éta tiasa brutal. Aranjeunna nyiptakeun tatu anu sesah dihapus. Hindarkeun ngawartosan anjeunna yén anjeunna bodo, jahat, agrésif ... atanapi anjeunna bakal nganggap éta kanyataan sareng kalakuanana sapertos kitu. Ogé hindarkeun babandinganana upami anjeun ngagaduhan seueur murangkalih atanapi lereskeun di tempat umum. Éta dipuji sacara umum sareng dilereskeun sacara pribadi.
  • Ngidinan anjeunna pikeun ngalakukeun kasalahan. Upami anjeun ngiringan murangkalih ngajauhan sagala kasalahan na anjeunna moal diajar ti aranjeunna. Kudu ngalakukeun kasalahan, murag, diajar ti aranjeunna, sareng bangun deui. Entong diémutan atanapi diungkulanana. Anjeun tiasa kalem ngajelaskeun kumaha carana supaya éta henteu kajantenan deui. Upami anjeun hilap tugas kelas, tong buru-buru kéngingkeunana. Hayu anjeunna nyandak balukarna sahingga anjeunna bakal diajar teu mopohokeun padamelan na.
  • Ningkatkeun tanggung jawab. Ngantep aranjeunna ngadamel padamelan di bumi numutkeun imahna ngamungkinkeun aranjeunna janten langkung tanggel waler sareng langkung otonom.
  • Naekeun kamampuanana. Sadaya murangkalih ngagaduhan hal anu sipatna saé pisan sareng resep. Milarian terang naon aranjeunna sareng nyorong aranjeunna pikeun ngalakukeun kagiatan anu aya hubunganana bakal ningkatkeun harga diri.
  • Setél conto. Barudak parantos atos ningali seueur kali yén aranjeunna diajar dasarna ku cara maén sareng ngaliwatan conto. Upami anjeun ngalakukeun kasalahan, tong hésé dina diri, nampi balukarna tina polah anjeun, kedah marahmay ka diri anjeun, upami aya masalah, milari jalan kaluarna, kaluarkeun hal-hal anu positip ...

Pondokna, barudak Aranjeunna peryogi urang pikeun ngubaran aranjeunna kalayan kaasih sareng hormat, supados didangukeun sareng dipertimbangkeun. Teu aya murangkalih anu ngadu'a kaleuleuwihan cinta di budakna, tapi upami sensasi henteuna nyata atanapi henteu.

Kusabab émut ... sanaos harga diri mangrupikeun hal anu tiasa dirobih sareng ditingkatkeun, upami urang parantos ngagaduhan harga diri anu séhat ti leuleutik, urang bakal nyalametkeun diri sorangan seueur masalah kapayunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.