Kumaha carana nyaritakeun budak anjeun ngagaduhan kanker

Indung ngobrol sareng putrina ngeunaan kanker

Teu gampang pikeun saha waé pikeun nyarioskeun kankerÉta mangrupikeun kecap anu diusahakeun dijauhkeun, saolah-olah ngan ukur nyebatkeun éta urang narik nasib anu goréng. Hanjakalna, jutaan jalma di dunya didiagnosa kaserang kangker unggal dinten. Narima éta warta matak ngirangan, nyababkeun nyeri, kasieun, kateupastian sareng ratusan perasaan unik anu mustahil dijelaskeun.

Sakali warta ditampi, aya seueur masalah sanés anu kedah disanghareupan sapertos perawatan, kamungkinan campur sareng akibat. Tapi ogé, anjeun kedah nyanghareupan kaayaan anu pikasieuneun deui, nyaéta tina ngawartosan kulawarga sareng jalma anu dipikacinta tina naon anu lumangsung. Warta anu pikasieuneun anu sesah dijelaskeun sareng sesah ditampi, utamina nalika anjeun kedah ngungkulanana ku murangkalih anjeun bahkan salaku budak.

Naon cara anu paling saé pikeun nginpokeun budak?

Kanyataanna nyaéta teu aya rumus anu sampurna, teu aya frasa gancang sareng gampang anu ngirangan épék terang yén aya kanker. Tapi aya hiji hal anu anjeun kedah terang, anjeun henteu kedah nyumputkeun naon anu lumangsung ka murangkalih anjeun, kumaha leutikna atanapi henteu dewasa aranjeunna. Barudak bakal perhatoskeun yén anjeun henteu kunanaonSanajan anjeun nyobian nyumputkeunana, jalma leutik bakal sadar yén sacara émosional anjeun henteu damang.

Indung nyarios sareng putrina

Pikeun barudak, kateupastian sareng kabodoan langkung parah tibatan inpormasi nyalira. Henteu terang naon anu kajantenan nyiptakeun kahariwang, kasieun, teu percaya sareng sieun kanyahoan. Kusabab kitu, hal anu paling penting nyaéta anjeun jujur ​​sareng aranjeunna ngajelaskeun yén anjeun gering ku kecap anu pangsaéna.

Tanpa hilap yén éta budak, anjeun kedah nyarios sareng aranjeunna, anggo kecap saderhana anu gampang kahartos.

Tips pikeun Ngobrol ka Barudak Ngeunaan Kanker

Saatos anjeun bakal mendakan sababaraha tips pikeun ngabantosan anjeun dina paguneman sesah ieu.

  • Nyarios kalayan tulus. Jujur sareng murangkalih anjeun ku ngajauhan ngagunakeun kecap sareng istilah médis rumit. Komo upami nganggo basa saderhana, cobi tong meunang pesen anu nyasabkeun.
  • Ngidinan anjeun ceurik. Ku cara kieu, barudak bakal ngartos yén nangis téh normal sareng bakal tiasa nganyatakeun émosi ku cara anu sami. Tingali diri kumaha parasaan anjeun sepanjang waktos, sabab éta bakal janten bagian tina pangrojong anjeun sareng pamulihan anjeun.
  • Cegah nyanghareupan paguneman nyalira. Naha sareng sepuh anu sanés, sareng pasangan anjeun atanapi dulur anu caket, penting yén anjeun ngagaduhan dukungan ti sawawa anu sanés. Ku cara kieu, barudak bakal ngagaduhan perasaan gaduh jalmi anu langkung sepuh tibatan bakal ngurus naon waé anu diperyogikeun.
  • Milih momen ogé. Pastikeun éta aya dina awal poé, ku cara ieu, murangkalih bakal gaduh waktos kanggo ngasimilasi berita. Aranjeunna ogé tiasa naroskeun patarosan anu timbul sadidinten, atanapi ceurik, ambek atanapi nunjukkeun perasaanana ku cara naon waé. Nyingkahan ngalakukeun éta peuting, barudak moal tiasa bobo saé sareng panginten ngalamun.
  • Entong ngabohong ka aranjeunna. Upami aranjeunna naroskeun hal anu anjeun henteu terang, jujur ​​wartoskeun aranjeunna henteu. Entong janji ka aranjeunna hal-hal anu teu tiasa anjeun jaga, atanapi pasihan aranjeunna kaping anu anjeun henteu terang naha éta bakal kajantenan.
  • Anggo kecap anu saleresna. Nyaéta, ulah nyingkahan kecap kecap kanker sanaos nyingsieunan anjeun. Entong nganggo istilah anu umum sapertos panyakit atanapi anu sapertos kitu, tiasa waé barudak kirang kasieun kana kecap tibatan anjeun. Di sisi anu sanésna, penting yén aranjeunna janten kenal kana kosa kecap ieusabab bakal janten bagian tina kahirupan anjeun pikeun sababaraha waktos.

Kanker tiasa diteunggeulan

Indung ngobrol sareng putrina ngeunaan kanker

Hatur nuhun kana élmu, dinten ayeuna dimungkinkeun pikeun cageur tina kanker. Logis yén anjeun kasieunan, anjeun ambek sareng mikir yén éta henteu adil, sareng pastina éta, panyakit ieu. Tapi anjeun kedah optimis, percanten ubar sareng anu paling penting, terasrasakeun hirup anjeun. Entong mikiran isukan, hirup ayeuna, ngarangkul sareng mikanyaah murangkalih anjeun, jalma anu dipikacinta, sasatoan sareng alam sareng hirup ayeuna anu anjeun gaduh sateuacan.

Pasti anjeun ogé bakal hirup énjing, tapi éta bakal béda, murangkalih anjeun bakal béda sareng sagala rupa anu aya di sakuriling anjeun. Waktos teras teras sareng sadayana robih unggal detik, tong sono naon anu anjeun gaduh ayeuna kusabab sieun teu gaduh énjing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.