Kumaha ngitung ovulasi

terang ovulasi

Nalika anjeun milari orok, ovulasi janten masalah anu penting pisan. Hal anu urang nganggap enteng janten hal anu penting pisan pikeun tiasa hamil. Ngan ukur dina dinten anu subur yén awéwé tiasa janten hamilÉta sababna penting pisan pikeun terang iraha ovulasi bakal nyingkronkeun jaman éta sareng hubungan seksual.

Naon ovulasi?

Ovulasi nyaéta prosés ngaliwatan parobahan hormonal dina awak awéwé, ovum atanapi endog asak dileupaskeun tina ovarium kana tabung fallopian supados dibuahan. Tanpa ovulasi, pembuahan henteu mungkin.

Sakali endog atanapi endog asak dileupaskeun, ieu waktos nalika awéwé tiasa hamil. Kahirupan endog anu subur nyaéta 12-24 jam sakali dileupaskeun. Sperma tiasa hirup dina awak awéwé salami 48-72 jam, janten sél spérma Ari subur nyaéta 2-3 dinten sateuacan ovulasi sareng 1-2 dinten saatos.  

Kumaha ngitung ovulasi?

Hal kahiji anu kedah urang lakukeun sakali kami mutuskeun yén kami milari kakandungan, nyaéta nyerat dinten mimiti periode kami. Siklus awéwé dimimitian ku dinten mimiti jaman, sareng di sababaraha awéwé tiasa tahan kirang langkung, bahkan ti sabulan ka bulan anu sanés di awéwé anu sami éta tiasa robih. Upami anjeun ngagaduhan période anu teratur (anu lumayan kirang langkung sami unggal bulan) bakal langkung gampang pikeun anjeun terang iraha anjeun ngaluarkeun ovulasi. Biasana endog atanapi endog anu asak dileupaskeun dina dinten ka 14 siklus anjeun. Nyaéta, 14 dinten saatos periode munggaran anjeun salami periode anjeun 28 dinten. Upami waktos anjeun ngagaduhan durasi anu sanés, langkung normal nyaéta ovulasi lumangsung nuju tengah siklus anjeun.

Kumaha anjeun tiasa terang upami kuring ngaluarkeun ovulasi?

Aya tanda yén awak urang nunjukkeun yén ovulasi nuju lumangsung, sababaraha di antawisna sadayana awéwé gaduh sareng anu sanésna ngan ukur sababaraha urang anu perhatoskeun. Parobihan hormonal ngalaksanakeun tugasna, sareng ngabalukarkeun parobahan awak urang. Janten urang tiasa merhatoskeun pikeun ngémutanana supados langkung gampang urang terang naha urang nuju ovulate atanapi henteu.

El miceun éta mangrupikeun salah sahiji modifikasi anu paling luar biasa anu dirasa awéwé anu nuju ovulate. Sapanjang siklus debit heunceut ngarobah tékstur na gumantung nalika anjeun. Nalika mukus serviks anjeun janten langkung caket, transparan sareng elastis, siga anu bodas endog, anjeun bakal terang yén anjeun ovulate. Ieu lumangsung kusabab éta ngabantosan spérma pikeun mindahkeun sareng ngahontal tujuanana, endog anu asak.

La suhu basal éta mangrupikeun parobahan anu sanés anu lumangsung nalika ovulasi. Suhu dasar nyaéta suhu anu urang paskeun hudang. Éta condong tetep rada low, sareng kalayan ovulasi naék antara 2-5 kasapuluh ku tindakan progesteron, anu dijaga dugi ka akhir siklus.

Dina jaman ieu, anu kahoyong seksual ningkat pisan ku polah hormon. Anjeun ogé tiasa ngaraos dada langkung sénsitip biasa.

Sareng upami kuring ngagaduhan période henteu teratur sareng kuring henteu ngagaduhan gejala, kumaha kuring terang upami kuring ovulate?

Henteu sadaya awéwé ngagaduhan aturan sapertos jam, sanaos anjeun ngalakukeun, meureun aya sababaraha bulan anu rada beda-beda kusabab masalah setrés, contona. Hal anu pangsaéna dina kasus ieu, salian ti ngalacak siklus urang, nyaéta mésér strip ovulasi.

Salila ovulasi kami nyéépkeun Luteinizing Hormone (LH) sakitar 24-36 jam sateuacan ovulasi. Ieu strip ovulasi anjeun tiasa ngagaleuh di apoték, bakal nunjukkeun iraha éta lumangsung paningkatan LH. Dinten anu paling subur bakal dinten sareng énjingna.

Nyaho nalika urang ovulate tiasa ngabantosan urang nyandung, sanaos henteu disarankeun pikeun obsesi. Rata-rata ngantosan hamil nyaéta antara 6 bulan sareng sataun.

Kusabab émut ... nikmati milarian, éta mangrupikeun waktos anu saé pisan anu anjeun ogé kedah manfaatkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.