Gangguan bipolar di murangkalih sareng nonoman

bipolaritas

Gangguan bipolar henteu ngan ukur déwasa anu sangsara, éta ogé tiasa mangaruhan barudak sareng nonoman. Jenis gangguan ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling umum sareng kusabab éta jalma tiasa angkat tina perasaan euforia kana déprési anu jero dina waktos anu singget.

Dina kasus murangkalih, masalah anu hébat sareng gangguan bipolar nyaéta kolotna kadang-kadang lieur gejala sapertos masalah méntal sareng paripolah anu khas umur. Kolot kedah jelas sepanjang waktos upami budakna kaserang bipolaritas kumargi bisi sapertos kitu penting pikeun ngubaranana gancang-gancang.

Gangguan Bipolar di Barudak sareng Barudak

Salila budak leutik sareng nonoman, normal pikeun barudak sangsara parobihan paripolah sareng nunjukkeun tingkah polah anu rada berontak di payuneun sepuhna. Nanging, upami sepuh ngahargaan kumaha gejala ieu janten langkung parah sareng berkepanjangan tina waktos, langkung saé angkat ka dokter pikeun ngaluarkeun masalah mental sapertos gangguan bipolar. Jenis karusuhan ieu kedah diubaran gancang-gancang pikeun nyingkahan masalah pangwangunan anu tangtu. Hanjakalna, karusuhan bipolar henteu tiasa diubaran ayeuna, sanaos pangobatan anu saé ngabantosan budak leutik ngagaduhan kahirupan sapertos budak anu sanés.

bipolar

Gejala gangguan bipolar dina murangkalih sareng nonoman

Upami murangkalih didiagnosa kaserang bipolar, normal pikeun anjeunna pikeun nandangan épék déprési sacara rutin. Épisode-épisode ieu tiasa lami mang minggu-minggu, ngabalukarkeun parobihan parobihan sareng paripolah. Ieu sababaraha gejala paling umum tina gangguan bipolar:

  • Kalakuan agrésif, ambek sareng hiperaktif.
  • Sababaraha kasusah bobo jam awak anjeun peryogi.
  • Masalah konsentrasi serius.
  • Duka.
  • Duka sareng teu resep pikeun euweuh alesan mungkin.
  • Pikiran bunuh diri.

gangguan

Kumaha Ngubaran Barudak atanapi Nonoman Kalayan Gangguan Bipolar

Jalma anu jawab diagnosa yén budak kaserang gangguan bipolar bakal janten ahli propésional dina kaséhatan méntal. Sateuacan ngamimitian ngubaran, penting pikeun terang jinis karusuhan bipolar anu disiksa ku anak:

  • Tipe hiji nyababkeun murangkalih atanapi nonoman sangsara episode manic dibarengan édisi déprési ti jaman ka jaman.
  • Tipe dua ngajantenkeun murangkalih sangsara sadayana épék déprési.
  • Cyclothymia mangrupikeun kelas katilu tina gangguan bipolar sareng kusabab éta, anak ngalaman sababaraha parobahan émosi hampang.

Sakali jinis gangguan anu dialami ku budak atanapi jalma ngora parantos dikenal, hal anu penting pikeun ngamimitian pangubaran anu cekap ogé épéktip. Sapertos dina kasus déwasa, perlakuan ieu bakal ngagabungkeun asupan ubar-ubaran tinangtu sareng terapi. Dosis anu kedah dicandak ditetepkeun ku dokter sareng éta ngan tiasa digantungkeun upami profesional nunjukkeun. Pikeun bagian na, terapi mangrupikeun konci nalika ngeunaan mastikeun yén murangkalih tiasa ningkatkeun hubunganana sareng babaturan sareng kulawarga. Anu penting nyaéta mastikeun yén budak tiasa ngajalankeun kahirupan sakumaha normal-gancangna.

Pagawean kolot

Salain tina ubar sareng terapi, peran kolot dina pengobatan anu penting sareng penting. Disarankeun supaya kolot ngajaga kontrol sapopoe ngeunaan kamungkinan parobihan sareng épisode sanés anu kedah disorot dina kahirupan sadidinten. Ku cara kieu, tindak lanjut anu hadé tina panyawat anu disiksa ku budak tiasa dilaksanakeun. Salaku tambahan pikeun ieu, kolotna kedah saageung ngarti kana tingkah polah anakna sareng nunjukkeun saloba pangrojongna supaya aranjeunna henteu ngaraos nyalira iraha waé. Ngagaduhan murangkalih anu ngagaduhan karusuhan bipolar henteu gampang pikeun sepuh, janten aranjeunna kedah tetep tenang sareng tenang sepanjang waktos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.