Kumaha ngurus baju orok

jaga baju orok

Orok mawa seueur cinta sareng seueur binatu ogé. Baju pangageungna di bumi peryogi perawatan khusus ngajaga kulit hipu tina bayi anu anyar sareng ngaleupaskeun noda sesah. Nalika orok sumping di bumi sareng seueur mamang ngeunaan kumaha cara ngurus baju na anu pangsaéna, maka dinten ieu kami badé ngantepkeun anjeun sababaraha tips ngeunaan cara ngurus baju orok.

Kulit orok lemes pisan

Orok nalika lahir teu ngagaduhan halangan pelindung anu aya dina kulit urang, Janten kulit anjeun lemes sareng lemes. Éta henteu ngagaduhan panyalindungan ngalawan agén éksternal anu tiasa nyababkeun ruam, iritasi sareng alergi.

Kusabab kitu perlu aya a perawatan anu langkung ageung nalika milih baju anjeun sareng kumaha ngurusana dina urutan nyingkahan ngabalukarkeun sagala jinis ngarareunah kulit, utamina sababaraha bulan kahiji.

Kalayan kadatangan orok di bumi, kurangna leungeun pikeun nempatkeun mesin cuci pikeun bajuna anu kotor sareng nyetrika. Antara utah, drool, sagala rupa noda, bocor tina sababaraha jenis ... anjeun kedah ngarobih orok sababaraha kali sapoé supados bersih sareng garing. Pikeun kolot, khususna anu énggal, tiasa janten sumber perhatian pikeun jaga baju ku cara anu pangsaéna. Kusabab kitu urang ngantepkeun anjeun sababaraha saran anu mangpaat pisan kumaha miara baju orok.

Kumaha ngurus baju orok

  • Ngumbah baju sateuacan di pasang. Ieu mangaruhan papakéan anu anyar sareng anu diwariskeun, sahingga ngaleungitkeun kamungkinan résidu anu tiasa disimpen dina papakéan. Upami masih aya waktos kanggo aranjeunna lahir, antosan dugi tanggalna caket supados lebu henteu numpuk dina aranjeunna. Ieu henteu ngan ukur kalebet pakean, tapi sagala rupa anu aya hubunganana sareng kulit anjeun: seprei, anduk, bib, muslin ...
  • Ngumbah nyalira. Kusabab éta ngagaduhan pitunjuk nyalira (sareng urang ogé ulah nyéépkeun sésa baju dewasa ka anu orok), langkung saé na nyeuseuh baju orok nyalira tina sésa baju kulawarga, sahenteuna nepi ka 8 bulan. Éta tiasa duanana dikumbah ku panangan (pastikeun éta dikumbah saé) sareng ku mesin cuci. Pikeun indikasi na tuturkeun labél, anu biasana ku cai tiis atanapi paling dugi ka 30 derajat.
  • Jinis sabun. Disarankeun dianggo sabun nétral Husus pikeun baju orok (atanapi gagal pikeun baju hipu) sareng tanpa pelembut lawon atanapi remover noda, sabab éta ngandung produk kimia.
  • Noda hésé. Upami anjeun ngagaduhan kokotor anu nekad anjeun tiasa ngusap noda teras ngaleueut baju nganggo cai sabun panas. Bilas ogé teras lebetkeun kana mesin cuci sakumaha biasana.
  • Baju hipu. Pikeun papakéan anu langkung hipu sapertos baju nganggo renda atanapi renda, langkung merenah pikeun nyeuseuh dina kantong dina mesin cuci.
  • Griddle. Baju orok biasana hipu, janten langkung saé éta disetrika kalayan program suhu handap supados henteu ngarusak. Disarankeun ngistrika pikeun ngabunuh tina baktéri anu mungkin.
  • Milih katun langkung saé. Lawon alami sapertos katun atanapi kaén sahingga henteu ngahasilkeun warna beureum dina kulitna anu lemes.

naséhat baju orok

Kumaha cara nyimpen baju anu henteu dianggo ku anjeun pikeun masihan atanapi janten souvenir?

Orok tumbuh gancang pisan yén kaseueuran baju na énggal atanapi ampir teu dianggo. Éta sababna sering pisan masihan baju orok ka jalma-jalma di lingkungan anjeun anu ngarepkeun orok.

Pikeun ngajaga baju anjeun ku cara anu pangsaéna pikeun pikahareupeun (naha éta pikeun orok anjeun anu sanés atanapi kanggo masihan ka batur) anjeun kedah tumut kana sababaraha tip pikeun ngalaksanakeunana ku cara anu pangsaéna. Idéalna nyaéta simpen dina handapeun vakum, dina kotak karton atanapi kotak plastik, Ngahindarkeun nyimpenna di tempat anu aya asor sareng panonpoé langsung. Kedahna baju anu parantos beresih sareng garing.

Kusabab émut ... ngajaga kulit orok dumasarkeun tina kabersihan kana papakéan anu aya hubunganana sareng anjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.