Kumaha ngurus huntu nalika kakandungan

inféksi cikiih nalika kakandungan

Nalika kakandungan, awéwé ngalaman sababaraha parobahan hormon anu ngajantenkeun urang leuwih gampang meunang gingivitis atanapi rongga. Kusabab kitu, nalika kakandungan, penting pisan pikeun netepkeun kabersihan gigi sareng kabiasaan nutrisi anu pas.

Salajengna, urang bakal alamat sababaraha tips pikeun jaga huntu anjeun nalika kakandungan sareng nyegah, ku cara ieu, komplikasi anu aya hubunganana sareng parobihan anu aya dina rongga lisan nalika kakandungan. Dina pengertian ieu, anu panggunaan produk mérek kualitas Como Weleda Éta henteu diragukeun salah sahiji masalah utama anu kedah diperhatoskeun.

Sikat huntu anjeun saatos unggal tuang

awéwé ngosok waos

Pernah kajadian ka urang sadayana yén, saatos tuang, urang hilap nyikat waos. Nanging, aspek ieu bakal penting nalika kakandungan. Ku cara kieu, salami salapan bulan kehamilan urang kedah sikat huntu sareng benang urangsungut saatos unggal tuang. Salaku tambahan, dina akhir kakandungan, urang tiasa tuang dugi ka dalapan tuangeun sadinten, janten salami tahap akhir ieu, penting pisan pikeun ngawas kabersihan lisan.

Ngurangan konsumsi gula

Gula mangrupikeun musuh utama ngeunaan kasehatan lisan urang, naha urang hamil atanapi henteu. Nanging, nalika kakandungan urang langkung rentan ka épék na, janten urang kedah ati-ati sareng jinis tuangeun anu urang tuang. Kusabab kitu, disarankeun pikeun ngirangan jumlah gula anu urang konsumsi nalika kakandungan.

Ati-ati tina utah

Sagampil urang kedah sikat huntu saatos unggal tuang, urang ogé kedah ngalakukeun éta unggal-unggal utah. Asam tina utah hususna ngabahayakeun kana enamel huntu, janten urang kedah usaha pikeun ngaleungitkeun aranjeunna sadayana. Nanging, disarankeun ngantosan sakitar 15 menit pikeun ngalakukeun éta saatos utah, kumargi, upami kitu, urang tiasa langkung ngikis énamel atanapi ningkatkeun perasaan capé.

Ngadegkeun diét anu cekap

tuang nalika kakandungan

Kalayan tujuan tina nguatkeun pembentukan tulang sareng waos orokÉta penting pisan nalika kakandungan pikeun meakeun tuangeun anu ngandung jumlah anu cekap tina vitamin A sareng D, ogé mineral sapertos kalsium atanapi fosfor. Kitu ogé, pikeun nguatkeun pembentukan sistem saraf orok, éta bakal disarankeun pikeun ingest lipid, diantarana aya asam lemak ésénsial, khususna, linoléat sareng alpha-linolenic miheulaan Omega 3 sareng Omega 6.

Dina cara nu sami, nalika kakandungan urang ogé kedah tuang protéin kualitas, diantarana urang tiasa mendakan dina tuangeun sapertos daging, lauk, endog atanapi susu; produk anu bakal ngabantosan ningkatkeun pembentukan organ orok. Kitu ogé, nalika kakandungan, urang ogé kedah ngonsumsi karbohidrat kompléks sapertos roti, pasta, kentang atanapi nasi, contona. Sadayana, tuangeun anu diperyogikeun pikeun tumuh saimbang orok.

Sadaya mamang anu anjeun gaduh atanapi ngarareunah anu nembongan dumadakan kedah konsultasi sareng dokter gigi dipercaya anjeun. Profésional ieu ngagaduhan sadayana élmu anu diperyogikeun pikeun ngarawat sungut anjeun nalika kakandungan, Janten aranjeunna bakal janten anu masihan anjeun nasihat anu pangsaéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.