Kumaha carana nyegah inféksi kapang heunceut nalika kakandungan

Inféksi ragi heunceut nalika kakandungan

Kaseueuran ibu hamil kedah tahan sagala rupa gangguan has sapanjang opat puluh minggu kehamilan. Aya seueur parobihan anu kedah dilakukeun saurang awéwé salami periode ieu, pisik boh émosional. Sareng éta anu mimiti anu umumna ngadamel penampilan langkung gancang. Salah sahiji masalah anu diidinan langkung seueur ibu hamil nyaéta inféksi heunceut.

Sanaos henteu biasana dikaitkeun sacara alami, sabab éta mangrupikeun topik anu raket pisan sareng pribadi, anu leres nyaéta mangaruhan sajumlah ageung ibu hamil. Jenis kaayaan sapertos kieu biasana muncul sakitar trimester kadua kakandungan, nyaéta nalika jumlah debit heunceut biasana ningkat. Salah sahiji inféksi heunceut paling umum nyaéta inféksi kapang heunceut.

Naon inféksi kapang heunceut?

Inféksi ragi heunceut mangrupikeun inféksi anu disababkeun ku jamur Candida Albicans. Jamur ieu biasana aya dina awak, di daérah sapertos peujit, kulit, atanapi heunceut. Panyakit anu disebat candidiasis lumangsung nalika, ku sababaraha alesan, jamur Candida Albicans ngembang pisan.

Jenis inféksi ieu tiasa disababkeun ku sababaraha rupa alesan, sanaos nalika kakandungan panyabab utama biasana nambahan hormon éstrogén. Éstrogén ngabantosan bahan heunceut pikeun nambahan jumlah gula. Ieu, dina gilirannana, ngadorong jamur candida anu aya dina heunceut baranahan dina tingkat kaleuleuwihan.

Gejala tina kandidiasis heunceut

Ngarareunah has tina kakandungan

Inféksi ragi heunceut gaduh gejala anu bangor, ogé anu jelas, anu utami nyaéta parobihan dina heureuy heunceut, anu langkung seueur, langkung kentel sareng bau anu anéh.

Gejala sanés inféksi ragi heunceut kalebet:

  • Ngaleungitkeun keputihan sareng ku konsistén kandel, ampir lumpy
  • Jinis aliran séjén ogé tiasa muncul, sareng a warna konéng atanapi héjo sareng konsistensi sami sareng kéju pondok
  • Beureum di daérah éta, seueur peurih sareng peurih, salian ti ngarareunah anu rada ngaganggu sareng nyeri di daerah heunceut
  • Ngambek dina biwir heunceut
  • Ngarareunah nalika kiih sareng nalika hubungan séks

Ukuran pencegahan nalika kakandungan

Inféksi ragi heunceut nalika kakandungan

Inféksi ragi heunceut tiasa disababkeun ku seueur alesan salain ti kakandungan, awéwé anu boga sistim imun anu lemah aranjeunna langkung rentan ka jenis inféksi ieu. Éta ogé tiasa disababkeun ku konsumsi antibiotik, diantarana alesan séjén.

Salaku tambahan kana anu disebatkeun, aya faktor résiko anu aya hubunganana sareng panggunaan sabun sabun atanapi cara anjeun pakéan. Jadina, dimungkinkeun pikeun nyingkahan inféksi kapang heunceut nuturkeun sababaraha tips pencegahan:

  • Cegah pakean ketat pisan sareng lawon sintétis. Anu paling disarankeun nyaéta ngagunakeun pakean énggal sareng lawon anu bernafas, sapertos kapas.
  • Anggo sabun hampang khusus pikeun daérah anu caket. Jenis produk ieu dirancang pikeun ngahargaan pH heunceut, ngarah langkung hormat kana flora baktéri.
  • Kontrol asupan gula anjeun sareng produk anu ngandung kandungan gula tinggi. Jamur Candida albicans reproduces langkung gampil berkat gula.
  • Kagungan yoghurt low-fat, bébas gula. Yogurt ngabantosan ngatur flora baktéri, salaku tambahan, utamina nalika kakandungan sareng laktat dahareun ieu pisan manpaatna.
  • Coba pikeun ngabersihan diri kalayan saé saatos angkat ka kamar mandi. Kabersihan penting pisan pikeun nyegah sagala jinis inféksi heunceut, kalebet inféksi ragi heunceut. Émut kanggo ngusap ti payun ka tukang sareng iraha anjeun ngagaduhan kamungkinan, ngumbah daérah nganggo cai haneut saatos unggal gerakan usus.

Sanaos inféksi kapang heunceut henteu bahaya pikeun orok anjeun dina prinsipna, penting pikeun anjeun angkat ka dokter upami anjeun panginten anjeun tiasa inféksi. Penting pisan pikeun dokter masihan anjeun perawatan anu pas gancang-gancang, janten anjeun tiasa nyingkahan komplikasi salian ti ngarareunah anu kasohor. Dokter kandungan bakal tiasa nganilai situasi sahingga milih pangobatan pikeun kaayaan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.