Kumaha carana nyegah ingetan cairan nalika kakandungan

Ingetan cairan nalika kakandungan

Salami kakandungan, serangkaian parobihan fisik sareng émosional lumangsung dina awak awéwé. Aranjeunna utamina anu pangpayunna, parobihan fisik, anu anu nyababkeun ngarareunah sapertos ingetan cairan. Ieu mangrupikeun salah sahiji keluhan anu paling sering, utamina nuju trimester katilu kakandungan. Sareng sanaos rada teu nyaman, kaleresan nyaéta dimungkinkeun pikeun nyegah peradangan kusabab ingetan cairan.

Gejala biasana muncul dina minggu-minggu akhir kakandungan, nanging, seueur awéwé sangsara tina teu ngarareunah ieu salami sacara praktis sakabeh kakandungan. Ingetan cairan disababkeun ku béda sabab, sababaraha di antawisna aya hubunganana langsung sareng kakandungan, hal anu teu tiasa dicegah. Tapi aya faktor anu ningkatkeun kamungkinan kaserang kasusahan ieu sareng ieu aya dina jangkauan anjeun.

Naha ingetan cairan lumangsung nalika kakandungan?

Ingetan cairan nalika kakandungan

Akumulasi cairan nalika kakandungan lumangsung sacara alami sacara alami. CSalaku akibat tina parobahan hormonal sareng zat kakandungan dikembangkeun ku awak sorangan. Salaku tambahan, kanaékan ukuran rahim nyababkeun pembuluh darah dikomprés sareng ku alesan ieu, aliran getih anu leres rumit.

Panyabab sanésna nyaéta nambahan aliran getih, kumargi nalika kakandungan, volume getih naékkeun sakitar 40% dugi ka 45%. Salaku akibat tina parobihan ieu dina awak awéwé anu hamil, éta nyababkeun cairan akumulasi dina jaringan sareng peradangan nembongan dina sababaraha bagéan awak.

Nyababkeun éksternal kakandungan

Salaku tambahan kana sabab anu disebatkeun, anu teu tiasa dihindari kusabab éta bagian tina prosés alami kakandungan, aya sabab-sabab sanés anu nguntungkeun ingetan cairan.

  • Anu kaleuwihan beurat mangrupikeun faktor résiko anu penting
  • Maké baju jeung pakean ketat pisan
  • El asupan uyah kaleuleuwihi dina tuangeun
  • Nyéépkeun seueur waktos dina sikep anu sami, khususna nangtung
  • Masalah sirkulasi sateuacan kakandungan

Biasana gejalana biasana nyata nuju akhir kakandungan sareng aranjeunna tiasa dugi ka sababaraha minggu saatos ngalahirkeun.

Gejala anu paling jelas disababkeun ku ingetan cairan dina ibu hamil nyaéta bareuh biasana dina suku sareng ankles. Sanaos dina sababaraha kasus, edema ogé tiasa muncul dina pameunteu atanapi panangan. Salaku tambahan kana peradangan, ingetan cairan nyababkeun beurat sareng kacapean dina suku sareng masalah nalika nganggo sababaraha jinis sapatu.

Tip pikeun nyingkahan ingetan cairan

Cegah ingetan cairan nalika kakandungan

Hal utama sareng seueur deui penting nyaéta nuturkeun diet anu séhat sareng saimbang, Kusabab éta penting pisan pikeun nyingkahan seueur teuing beurat nalika kakandungan pikeun nyingkahan ieu sareng komplikasi anu sanés. Salaku tambahan, anjeun tiasa nuturkeun saran ieu di handap pikeun ulah suku ngabareuhan kusabab ingetan cairan.

  • Ngurangan asupan uyah. Henteu perlu anjeun ngaleungitkeun uyah tina tuangeun anjeun, tapi penting pisan pikeun anjeun ngontrolana saloba-gancangna. Ogé, anjeun kedah nyingkahan meakeun hususna produk asin, sapertos kiripik sareng camilan anu dibungkus.
  • Inuman seueur cai. Penting pisan pikeun anjeun jero hidrasi awak anjeun, anjeun kedah nginum sahenteuna dua liter cai sapoé.
  • Aktivitas fisik. Olahraga ngarangsang aliran getih sareng ieu penting pikeun nyegah akumulasi jaringan. Leumpang unggal dinten sahenteuna 30 menit pikeun ningkatkeun sirkulasi getih. Anjeun tiasa ogé latihan latihan anu kami sebatkeun Artikel ieu.
  • Tuang tuangeun anu beunghar kalium. Kalium mangrupikeun mineral anu penting pisan pikeun awak, sabab éta ngabantosan ngatur cai dina sél. Kadaharan anu beunghar kalium bakal ngabantosan anjeun ngaleungitkeun cairan ngalangkungan cikiih. Kalebet tuangeun sapertos pisang, nanas, kangkung atanapi zucchini dina tuangeun anjeun, sareng anu sanésna.
  • Evita méakkeun teuing waktos dina sikep anu sami. Luhureun sadaya, anjeun kedah nyingkahan nyéépkeun seueur waktos linggih atanapi bersila. Coba tetep suku nepi sabisana.
  • Maké pakean hampang sareng lawon alami. Cegah pakean sareng sapatu anu raheut teuing.

Pondokna, éta ngenalkeun kabiasaan gaya hirup séhat sareng anjeun tiasa ngirangan pangaruh ingetan cairan nalika kakandungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.