Kumaha Nyiapkeun Barudak pikeun Bedah

Budak leutik dina ranjang rumah sakit

Nyiapkeun psikologis murangkalih anu badé nyanghareupan bedah Éta henteu gampang, utamina nalika kolotna sorangan biasana henteu siap-siap dina acara sapertos kitu. Dina sababaraha waktos, kolot condong nyumputkeun ti barudak sagala hal anu urang pikir tiasa ngarugikeun aranjeunna. Kalayan niat nyegah aranjeunna tina sangsara tina teu kedah ngaliwat setrés kaayaan sesah anu tangtu.

Nanging, nalika murangkalih bade dibedah, aranjeunna kedahna ngaliwat prosés anu tiasa nyababkeun anjeun seueur setrés. Sareng kabodoan sadaya ieu, tibatan ngabantosan anjeun, bakal ngabina kahariwang ngeunaan henteu terang naon anu anjeun nyanghareupan atanapi naon anu bakal datang. Maka, penting pisan pikeun nyiapkeun anak boh pikeun operasi boh pikeun anakna rumah sakit ngeunaan prosés anu salajengna.

Naha kuring kedah jujur ​​ka putra abdi?

Pasti upami, henteu paduli sabaraha umur anak anjeun, anjeunna kedah nyanghareupan parobihan ageung rutin anjeun. Sajaba ti éta, barudak condong teu resep rumah sakit, pusat médis, dokter nyalira sareng tanaga kaséhatan. Ieu kusabab urang salah nyieun aranjeunna mikir yén dokter bakal ngarugikeun anjeun tibatan ngajantenkeun anjeun ngartos yén dokter aya pikeun ngubaran anjeun nalika anjeun gering.

Maka, penting pisan anjeun nyarios sareng anak anjeun sareng ngajelaskeun ku kecap-kecap anu anjeunna tiasa ngartos, sagala anu bakal datang. Anjeun malah kedah kudu siap-siap pikeun ngajawab sadaya mamang sareng patarosan éta yén anak tiasa ngalakukeun. Hal-hal dasar anu anjeun kedah diskusikeun sareng anak anjeun nyaéta ieu:

  • Naon anu bakal aranjeunna lakukeun sareng kunaon. Jelaskeun naon anu salah sareng dokter bakal ngalereskeunana supados henteu nyeri, janten saé atanapi naon waé anu anjeun anggap pantes gumantung kana pasualan na.
  • Naon léngkah-léngkah anu badé dijantenkeun ayeuna. Sakali anjeun katampi di rumah sakit, anjeun bakal gaduh sababaraha tés, operasi bakal dugi, perawatan saatos jsb.

Sateuacan nyiapkeun anak anjeun, siapkeun diri anjeun

Basa ngobrol sareng dokter putrina

Penting pisan yén anjeun parantos siap sateuacan nyanghareupan kaayaan ieu sareng budak anjeun. Upami anjeun nyanghareupan paguneman éta ku kasieun, hariwang sareng hariwang, anjeun bakal tungtungna ngirimkeunana ka anu alit. Salaku tambahan, anjeun kedah tiasa ngarengsekeun sadaya mamang anu dipikagaduh ku budak. Komo, anjeun bakal kedah terang pisan sadaya léngkah, tiasa ngajelaskeun aranjeunna ka anu alit.

Ku alatan éta, wartosan nyalira leres sareng ahli bedah anu badé ngalakukeun operasi. Tulis sadaya keraguan sareng sadayana anu anjeun kedah terang, supados sayogi sepanjang waktos. Salaku tambahan, anjeun kedah antisipasi kamungkinan patarosan putra sareng ngarengsekeun aranjeunna kalayan ahli. Salaku conto, barudak sering sieun nyeri, tina tusukan, aranjeunna bakal hoyong terang naha anjeun bakal aya di sisi aranjeunna nalika operasi atanapi nalika aranjeunna hudang.

Teu aya anu terang anak anjeun sapertos anjeun, mikiran kapribadianana sareng janten anjeun bakal terang naon anu kedah ditanyakeun ka dokter bedah. Ngagaduhan sadaya inpormasi ieu bakal ngabantosan anjeun, kumargi salah sahiji panyabab stres anu paling ageung nyaéta kateupastian. Nyaho sagala léngkahna bakal ngabantosan anjeun pikeun ngabayangkeun kaayaan ku cara anu langkung nyata.

Naon anu bakal kajadian sareng dina urutan naon

Budak awéwé leutik di rumah sakit sareng perawat

Detilkeun sagala rupa anu bakal kajadian, dina urutan sareng tanpa ngabohong ka budak, upami anjeun henteu terang naon-naon, bejakeun ka anjeunna tanpa sieun. Moal anjeun ogé kedah ngajanjikeun anjeun moal tiasa nahan, sabab anjeun bakal aya di sisi anjeunna dina operasi, sabab éta bakal praktis teu mungkin. Anggo kecap saderhana anu tiasa dipikahartos, janten langkung gampang pikeun anu alit pikeun ngartos sadayana. Entong sieun jéntrékeun naon anu bakal kajadian, contona:

  • Primero hayu urang ka rumah sakit
  • Anjeun badé pendak sareng perawat anu badé nunjukkeun kamar tidur urang kanggo dinten-dinten ieu
  • Aranjeunna badé nyandak anjeun piyama

Janten anak bakal terang naon léngkah salajengna sareng siap-siap, émut yén ngalanggar rutinitasna tiasa nyababkeun seueur hariwang. Sareng hal anu penting pisan anu anjeun henteu kedah hilap, nalika anjeun ngajelaskeun sadayana prosés ngalaksanakeunana jamak, nyéta, ulah ngawartosan anjeunna yén ieu bakal kamarna tapi, yén éta bakal kamar anjeun. Janten budakna moal ngaraos yén anjeun badé ngantunkeun anjeunna di kamar rumah sakit.

Entong hilap nyiapkeun murangkalih kanggo mulih, kamungkinan, anjeunna kedah nyéépkeun sababaraha dinten istirahat. Barudak kudu terang kumaha dinten-dinten ieu bakalUpami teu kitu, anjeun tiasa ngagaduhan harepan anu teu tiasa kacumponan. Wartoskeun ka anjeunna yén anjeunna kedah aya di bumi pikeun bérés penyembuhan, tapi yén anjeunna bakal tiasa nampi kunjungan ti babaturanana sareng ku cara éta anjeunna bakal ngaraos langkung ngiringan dugi anjeunna tiasa uih deui kana rutinitas sapopoéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.