Kumaha nyorong dina ngalahirkeun

nyorong-ngalahirkeun

Euweuh indung anyar nu nyaho kumaha nyorong dina ngalahirkeun, malah lamun geus rengse kursus prenatal rapih. Tapi éta ngabantosan pisan pikeun terang sahenteuna naon anu bakal ngabantosan awak pikeun ngaluarkeun orok nalika ngalahirkeun. Langkung seueur inpormasi anu urang gaduh dina minggu-minggu sateuacana, langkung saé urang tiasa kolaborasi dina prosés ku cara ngalaksanakeun kakuatan dina waktos anu tepat.

Ngalahirkeun sanés prosés anu gampang, jaman baheula seueur awéwé anu maot nalika ngalahirkeun. Dinten, ubar mantuan deliveries jadi pohara dikawasa, tapi sanajan kitu, alam kedah ngalakukeun pakasaban sarta ngadorong téh fundamental dina ngalahirkeun.

Pentingna Panawaran

Nyorong nyaéta sukarela sareng mangrupikeun usaha anu dilakukeun ku indung pikeun ngabantosan orok nalika ngalahirkeun. Ku exerting gaya dina wewengkon nu tangtu awak, éta mantuan orok mindahkeun handap terusan kalahiran. Tapi pikeun ngahontal pakasaban ieu, perlu pikeun indung uninga kumaha nyorong dina ngalahirkeun, nyaeta, kumaha ngalakukeun eta jeung kumaha carana exert gaya guna nyorong orok ngaliwatan terusan.

nyorong-ngalahirkeun

Kadé uninga yén pikeun nyorong dina kuli dina cara nu bener, awéwé nu kudu ngalakukeun eta kalawan otot beuteung na pelvic nya, concentrating on exerting gaya di wewengkon ieu guna mantuan orok. Ieu momen nu awéwé hamil kudu exert gaya greatest sarta dina momen katuhu, nengetan engapan nya, duanana pikeun bisa exert sagala gaya jeung tahan nyeri jeung usaha pikeun waktos diperlukeun.

Tapi lamun urang ngobrol ngeunaan kumaha nyorong dina ngalahirkeun Perlu dipikanyaho yén kuli diwangun ku dua tahap well-differentiated: kahiji nyaéta fase dilation jeung kadua fase expulsive. Sanajan duanana merlukeun karya sadar tina indung lamun datang ka maneuvering kakuatan dirina, aya béda lamun datang ka ngadorong.

Fase dilation nyaéta nalika cervix effaces salaku hasil tina dilation. Dina sababaraha kasus, ngaleuleuskeun gancang tapi di batur butuh waktu lila sabab rahim kudu ngahontal diaméterna 10 cm. Dina periode ieu, awéwé bakal ngarasa kontraksi kuat tur kuat anu bakal nulungan cervix mun dilate. Sakali tahap ieu réngsé, anjeun pinuh asupkeun kana buruh sarta ieu mana hal anu penting pikeun nyaho kumaha nyorong dina ngalahirkeun.

Jenis nyorong

Aspék penting nalika terang kumaha nyorong dina ngalahirkeun ieu manggihan yén aya dua jenis ngadorong. Dupi aranjeunna ngadorong spontan, nyaéta nalika indungna ngagaduhan kontraksi sareng kedah nyorong sacara alami. Ieu umum dina tahap expulsive buruh, awéwé nu kudu nyorong, manehna teu bisa ngandung push. Tapi aya ogé diarahkeun ngadorong, nu maranéhanana moments nu, sanajan tanpa ngarasa kawas ngadorong, manéhna nyieun loba usaha jeung ngadorong pikeun mantuan dina prosés birthing. Anjeunna ngalakukeunana ku indikasi médis sabab dokter ngawas kontraksi. Ku kituna, indungna ngadorong nalika kontraksi datang sarta ku cara ieu mantuan pikeun ngaluarkeun orok.

Tulisan anu aya hubunganana:
Naon ari padamelan?

Dina kasus ngadorong spontan, aranjeunna lumangsung nalika kontraksi lumangsung, nya éta urgent kudu nyorong kaluar naon kudu diusir, nyaeta, orok. Masing-masing indung bakal nyorong dina cara anu paling cocog pikeun anjeunna, tanpa seueur indikasi, awakna bakal nyarioskeun naon anu diperyogikeun sareng kumaha ngalakukeunana. Dorong ieu biasana dibarengan ku dorongan anu diarahkeun, nyaéta anu dituduhkeun ku dokter supados pengusiran lumangsung gancang-gancang sareng ati-ati. Dina padamelan ieu, staf médis bakal ngawaskeun pangiriman pikeun nyegah tatu sareng masalah, sapertos kasus orok sareng umbilical cord digulung, jsb.

Langkung saé kaayaan fisik indungna, langkung seueur éta bakal ngabantosan terang kumaha nawar dina bagianatawa saprak ngadorong merlukeun usaha muscular hébat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.