Kumaha Sindrom Prader Willi Ngembangkeun Barudak

Sindrom Prader Willi di murangkalih

Dinten ieu 30 Méi dirayakeun Prader Willi Sindrom Poé Internasional. Tujuanana nyaéta pikeun miéling dinten ieu pikeun sadayana anu kaserang panyakit langka ieu sareng yén éta diprediksi di 1956 ku dokter khusus.

Panyakit ieu disababkeun ku gangguan genetik anu disababkeun ku masalah anu lumangsung dina kromosom 15. Gejala na muncul kumargi murangkalih orok, kalayan gejala nada otot lemah sareng lemah nangis. Aya seueur deui gejala sareng bahkan barudak anu umurna langkung ti 2 taun mimiti nampilkeun anu langkung tingkat tinggi.

Kumaha perkembangan Prader Willi dina orok

Panyakit ieu parantos mimiti nunjukkeun gejala kahijina dina murangkalih alit, sacara praktis ti saprak lahir. Orok ngagaduhan nada otot anu lemah, éta bakal diperhatoskeun dina tuur sareng siku dimana aranjeunna bakal beristirahat saolah-olah teu gaduh kakuatan. Nalika ngajawab aranjeunna gaduh kapasitas réspon laun, siga anjeunna capé pisan. Komo ceurik orok lemah pisan.

Kusabab nada ototna lemah, orok ngagaduhan refleks nyeuseup goréng, janten sedotan anu laun atanapi lemah tiasa nyababkeun kurangna tuangeun sareng kagagalan dina kamekaranana. Fitur raray penting pisan: panonna bentukna badami, sungutna déngdékkeun ka handap, biwir luhurna ipis pisan, sareng candi-candi sempit kana sirah. Boh budak lalaki boh awéwé alat kelaminna teu maju. Sirit budak sareng téstis, sareng klitoris sareng labia awéwé langkung alit tibatan normal.

Sindrom Prader Willi di murangkalih

Poto dicandak ti Yucatan

Kumaha perkembangan Prader Willi ka barudak ti 2 dugi ka 3 taun

Sanaos gejala na muncul nalika orok, éta tiasa awét sapanjang budak leutik sareng kamajuan sapanjang hirup anjeun. Barudak ti umur dua taun mimiti resep pisan kana asupan tuangeun, ngahontal a beurat beurat gancang pisan.

Kamekaran sareng kamekaranana kirang. Aranjeunna jangkung pondok, massa otot sakedik, sareng gajih awak tinggi. Sadayana diturunkeun kana masalah éndokrin atanapi kakurangan hormonal, kaasup hypothyroidism, dimana awak henteu ngarespon cekap kana kaayaan setrés atanapi inféksi.

Aranjeunna ngagaduhan masalah pidato, kumargi épolusi na ditunda. Ayeuna masalah paripolah émosional sareng sakedik dikendalikeun. Éta panginten paripolah obsesip-kompulsif, tantrums, henteu resep parobihan dina rutin, sareng condong ngagaduhan gangguan kaséhatan méntal.

Diantara penampilan fisikna muncul leungeun atawa suku leutik pisan scoliosis atanapi kelengkungan abnormal tina tulang tonggong, masalah tulang tonggong, masalah visi, kulit bulak sareng organ seksual anu henteu majus. Malah awéwé panginten henteu kantos ngalaman haid, sareng lalaki tiasa pédah baligh, bahkan teu aya.

Sindrom Prader Willi di murangkalih

Perawatan pikeun Prader Willi Syndrome

Deteksi panyakit langka ieu didasarkeun kana tés molekul, janten kamungkinan diagnosis awal sahingga tindak lanjut atanapi pangobatan tiasa dilakukeun dina naon anu tiasa diterapkeun. Sindrom Prader Willi henteu aya tamba sareng anjeun kedah ngantunkeun sababaraha pola supados jalma éta nyababkeun kualitas hirup anu langkung saé. Diantara naséhatna nyaéta ngagem a pangawasan tetep pikeun ngendalikeun beurat sareng obesitas. Suplai kalsium sareng vitamin D sareng administrasi pangobatan hormonal.

Éta bakal diperyogikeun pikeun nyiptakeun runtuyan rutinitas, aturan, norma sareng wates anu kedah diimbangi ku pahala positip anu teu aya hubunganana sareng tuangeun. Nanging, dukungan jiwa sareng psikologis bakal salawasna aya pikeun diri masalah sareng pangaturan diri tina kabiasaan, setrés sareng harga diri handap.

Jalma anu sangsara ti éta sareng khususna barudak aranjeunna kedah nuturkeun sareng ngadukung ku jalma déwasa, kumargi panyalindungan sareng integritas sosial budak sareng masarakat diperyogikeun. Anjeun tiasa maca salah sahiji tulisan kami dimana kami nawiskeun bentukna ngamajukeun kalebet barudak anu kakurangan tina obesitas budak leutik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.