Kumaha cara ngagunakeun tés ovulasi

tés ovulasi

Upami anjeun nyobian nyandung anjeun tiasa nyobian ninggalkeun sagalana kana kasempetan atawa meureun coba lakukeun ku tés ovulasi sahingga usaha-usaha langkung berhasil. Tés ieu gampang dianggo sareng akurat pisan sareng aya rupa-rupa hébat dina pasaran.

Seueur awéwé nganggo alat ieu boh salaku langkung seueur jinis pamilarian anu langkung lengkep atanapi nalika, nempatkeun usaha anjeun sacara acak, kakandungan peryogi waktos anu lami pikeun sumping, dina hal ieu kami henteu terang naha éta mangrupikeun masalah kasuburan atanapi panginten kasempetan éta ditolak kusabab parameter diperlukeun pikeun tujuan ieu.

Naon tés ovulasi?

Ieu téh hiji alat leutik gampang pisan kahartos, digunakeun ku cara ngadamel sareng tiasa dimanipulasi ku saha waé. Éta dituduhkeun pikeun tandana dinten anu subur jeung pasti awéwé nalika jaman ovulasi anjeun, hasilna anjeun bakal pas pisan sareng perkiraan, janten awéwé éta tiasa hubungan seksual salami waktos éta sareng tiasa nyandung.

Kumaha carana sangkan eta dianggo?

Ieu alat ngukur puncak pangluhurna hormon LH (hormon luteinizing) anu manifests dirina sakitar 24 dugi 36 jam sateuacan ovulasi.

Kiwari aya seueur rupa alat pikeun ngukur dinten anu pasti tina ovulasi, anu paling umum nyaéta anu ngandung strip anu diréaksikeun dina kontak sareng cikiih atawa alat digital anu tiasa dianggo kalayan sistem anu sami. Kontak sareng cikiih bakal bertindak salaku indikator utama pikeun ngadeteksi hormon anu nyarios sareng tiasa masihan konfirmasi tina dinten subur éta.

Penting pikeun terang yén sanajan anjeun ngantosan gelombang LH ageung, endog tiasa dibuahan langkung tiheula ti dituduhkeun. Ogé kedah dicatet yén prosedur ieu henteu dituduhkeun pikeun cobi tong nyandung.

Léngkah pikeun uji ovulasi:

  • kudu candak tés salami 12 dugi 16 dinten sateuacan anjeun ngagaduhan haid. Léngkah-léngkahna bakal dituturkeun perkawis alat anu dianggo tapi umumna mah strip tés.
  • Emih kedah disimpen dina wadah anu bersih sareng strip posisi ka baseuh sakitar 10 detik, maksimal 10 menit bakal ditungguan hasilna bakal diverifikasi.

tés ovulasi

  • Dina hasilna éta kedah digambar ku garis kadua anu bakal nunjukkeun éta ovulasi bakal lumangsung dina 12 ka 36 jamUpami langkung ti hiji garis ditarik, éta bakal nunjukkeun yén hasilna négatip.
  • Penting pikeun terang yén tés kedah dilaksanakeun sahenteuna dua kali sapoé sareng dina waktos anu sami sareng ku éta nganggo urin anu benten. Entong nyobian nginum seueur teuing cai supados teu sering ngencing sareng terus keukeuh sahenteuna sababaraha dinten dugi hasilna positip.

Hasil positip sareng négatip

Hasil anu positip bakal janten indikator anu sampurna pikeun hubungan sélulér salami 3 dinten ka payun. Éta parantos dicindekkeun yén aya LH lonjakan jeung ovulasi bakal lumangsung dina kisaran 24 dugi 36 jam engké.

Hasil négatip bakal hartosna éta teu acan aya lonjakan LH jeung teu aya ovulasi sapertos kitu. Panginten puncakna kajantenan nalika anjeun henteu ngarencanakeun ngalakukeun tés, éta bahkan tiasa kajantenan wengi nalika tés parantos dilakukeun siang siang.

Éta sasaena entong nginum atanapi kiih sahenteuna 3 jam sateuacanna unggal tés janten pas pisan, sabab ieu bakal ngahontal konsentrasi luhur hormon LH dina cikiih.

Upami ieu anu biasana kajadian, dokter nyarankeun laksanakeun tés dua atanapi tilu kali sapoé kalayan sahenteuna 10 jam bédana sareng upami tiasa sababaraha dinten sateuacan tanggal ovulasi anu diarepkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.