Kumaha terang upami anak kuring peryogi suplemén gizi

Anak kuring peryogi suplemén gizi

Kumaha kuring terang upami anak kuring peryogi suplemén gizi? Leres yén kalolobaan pediatricians keukeuh yén diet anu saé, variatif kedah diturutan, ku cara ieu budak leutik tiasa nyandak sadayana vitamin sareng mineral tina tuangeun tanpa kedah nganggo suplement pikeun manula.

Tapi dina sababaraha kasus éta merenah pikeun ieu lumangsung. Sabab sakumaha urang nyebutkeun, lamun dahareun teu nyadiakeun aranjeunna kalayan sagalana maranéhna butuh, urang kudu néangan nguap. Tangtosna, anjeun kedah teras-terasan konsultasi sareng dokter, sabab anjeunna anu bakal nyarioskeun ka anjeun naon anu pangsaéna pikeun murangkalih anjeun sareng léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun.

Tanda dasar pikeun terang upami murangkalih peryogi suplemén gizi

Sakumaha anu parantos disebatkeun, aya sababaraha kaayaan anu nyababkeun urang mikir yén murangkalih peryogi suplemén gizi, ku kituna kami masihan anjeun sababaraha conto anu paling sering:

  • Kacapean hadir unggal poé dina leuwih leutik di imah. Sanajan maranéhna dahar jeung istirahat, urang tingali kumaha maranéhna bener teu pinuh énergi pikeun umur maranéhanana. Panginten katuangan anu anjeun tuang henteu cekap pikeun ngeusian dosis vitamin atanapi gizi sadinten anjeun.
  • Kaleungitan minat. Upami anjeun mendakan anjeunna lieur sareng teu resep pikeun hal atawa kadaharan anu anjeun resep saméméhna, mangka bisa jadi pemicu sejen. Sabab meureun nu ditambahkeun kana kacapean jeung nu tiredness nu maranéhanana nyered jeung nu urang kudu ngadalikeun saméméh éta telat.
  • Beurat anjeun sahandapeun normal pikeun umur anjeun. Memang bener yén aya salawasna kali, nu aranjeunna tiasa masihan manteng atawa sugan stagnate bit. Tapi salami aranjeunna séhat kami henteu kedah hariwang. Tapi enya, urang kudu ngadalikeun yén maranéhanana bener dahar kadaharan perlu, seger jeung pinuh ku vitamin.

Vitamin pikeun barudak

Nalika Suplemén Kudu Dipasihan

Bakal salawasna jadi pediatrician anu boga kecap panungtungan, tapi éta leres lamun urang papanggih barudak anu teu bener boga diet variatif jeung cageur, teras enya anjeun tiasa nganggo suplemén. Utamana lamun dahareun tos asak téh béntang diet Anjeun.

Sajaba ti éta, maranéhna ogé bisa jadi diperlukeun nalika urang ngobrol ngeunaan murangkalih anu ngagaduhan masalah pencernaan atanapi panyakit anu tangtu anu kronis. Dina waktos sanés, aranjeunna ngan ukur kedah ngalebetkeun sababaraha jinis suplement sapertos kalsium atanapi anu khusus kusabab kakuranganana dina diet.

Vitamin dina pangan seger

Upami anjeun masih ragu, sateuacan angkat ka dokter atanapi masihan suplemén gizi, salawasna anjeun tiasa bet dina pilari dina unggal piring poean pikeun dosis vitamin maranéhna merlukeun. Nyaéta, henteu kedah nambihan langkung seueur tuangeun tapi kedah milih pilihan anu saé.

Nalika barudak kedah supplemented?

Pikeun anu alit, campuran sayuran dina bagian-bagian bulan kagenep bakal janten bagian tina tuangeunana, kitu ogé seueur tuangeun anu sanés. Tangtu, coba nyieun eta dina cara béda pikeun narik perhatian leuwih, mimitina maranéhanana bisa dina bentuk purees atawa creams. Janten anjeun tiasa nyingkirkeun anu parantos dibungkus, sabab katuangan anu alami sareng buatan bumi bakal salawasna ngagaduhan kauntungan anu langkung saé.

Buah oge konci sampurna pikeun ngawanohkeun leuwih vitaminDina awal anjeun ogé tiasa ngenalkeun aranjeunna dina bubur tapi sakedik-saeutik anjeun bakal tiasa mendakan téksturna sareng aranjeunna bakal langkung resep, sakumaha aturan umum. Tapi lauk (Vitamin B) jeung daging bodas hayam atawa kalkun ogé diperlukeun dina dahareun. A legumes saeutik, endog (anu ngandung fosfor) atawa susu ogé bakal jadi bagian tina mimiti jeung saterusna taun kahirupan maranéhanana.

Naon vitamin anu paling disarankeun

Urang teu kudu obsessed jeung kuantitas atawa jeung vitamin sorangan sabab loba pangan boga sababaraha. Tapi leres pisan yén sadaya di antarana vitamin A nyaéta hiji anu ni'mat tumuwuh sarta kami bisa manggihan eta dina pangan kayaning kéju, wortel atawa pumpkins antara séjén. Vitamin Grup B ngabantosan sistem saraf jeung métabolisme, bari vitamin C ngajaga otot jeung kulit. Vitamin D téh naon promotes formasi tulang. Janten, tuang anu saimbang sareng variatif bakal janten anu pangsaéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)