Kumaha terang upami orok abdi lapar

Kumaha terang upami orok anjeun lapar

Salah sahiji masalah anu paling ageung pikeun ibu-ibu énggal nyaéta terang naha orok anjeun lapar saatos tuang. Utamana dina kasus orok anu disusuan, sabab langkung sesah pikeun ngendalikeun jumlah susu anu dikandung ku sakedik. Bayi anu anyar ngalahirkeun seueur alesan, salah sahijina kalaparan tapi sanés ngan ukur hiji-hijina. Kusabab kitu, seueur awéwé ngalaman kahariwang sabab henteu terang kumaha mikawanoh naha orokna wareg saatos nyusu atanapi henteu.

Najan kitu, nangis sanes hiji-hijina tanda anu nyaritakeun yén orok parantos katinggaleun lapar. Ngalangkungan sinyal anu sanés dina awakna, anjeun tiasa ningali yén anu alit meryogikeun eupan énggal. Anjeun kedah ati-ati pikeun mikawanoh tandana sahingga orok anjeun tiasa wareg sepanjang waktos.

Nyusu kana paménta

Nyusuan

Mimiti, penting pikeun nginget éta ngabandungan kedah teras-terasan paménta. Nyaéta, tanpa jadwal atanapi toko sering-sering, ieu mangrupikeun saran ti Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) sareng komunitas murangkalih. Nyusu kana paménta ngamungkinkeun orok tuang cara anu diperyogikeunna sepanjang waktos.

Kusabab kitu, tong ngantep orok ceurik teu kaampeuh atanapi ngalacak jam anjeunna henteu tuang. Unggal-unggal orok hudang atanapi mimiti nangis, nempatkeun kana dada anjeun sareng anjeunna tiasa nyumponan kabutuhan anjeun nyalira. Ieu henteu ngan ukur nguntungkeun orok anjeun kusabab anjeunna tuang kalayan saé nyalira atanapi raoseun dijaga sepanjang waktos, tapi éta ogé nguntungkeun pikeun indung nyalira:

  • Nyusu kana paménta téh cara anu pangsaéna pikeun nyegah mastitis
  • Éta netepkeun a ngabandungan suksés sareng awét, kalayan manpaat anu hébat pikeun ngembangkeun orok sareng hubungan indung sareng anak
  • Kasempetan sangsara dikirangan déprési postpartum
  • Langkung gampang pikeun cageur sacara fisik

Tanda yén orok anjeun lapar

Salian ti nangis, anjeun tiasa mendakan éta orok anjeun lapar upami anjeun niténan tanda-tanda ieu:

  • Saatos hiji inuman si alit terus nangis: Upami saatos nyoco éta si alit terus ceurik, mungkin ieu henteu cekap. Coba kantunkeun kana unggal dada kanggo waktos anu langkung lami, sanaos tuangeunana panjang pisan, orok henteu tiasa ngosongkeun dadana lengkep.
  • Tingali popokna: Ieu mangrupikeun salah sahiji cara anu paling jelas pikeun terang naha orok anjeun tuang leres. Upami orok nyusu leres, anjeunna bakal noda sababaraha popok sapoé kalayan péro sareng kotoran. Upami anjeun perhatoskeun yén popok anak anjeun henteu dieusian sacara rutin, mungkin waé anjeunna henteu kéngingkeun tuangeun anu diperyogikeun.
  • Tumuwuh: Lain tanda anu paling jelas nyaéta ngawaskeun kamekaranana. Salami minggu anu mimiti penting pisan pikeun anjeun ngendalikeun beurat orok anjeun. Anjeun tiasa ngalakukeun éta di apoték sareng anjeun kedah nyeratna pikeun mariksa naha tumuhna angger sareng pantes. Upami teu kitu, mungkin sabab éta mangrupikeun defisit dina diet tapi henteu lirén angkat ka dokter pediatrik sahingga anjeunna tiasa marios kasus éta.

Krisis laktasi

Tuturkeun naluri anjeun

Penting pisan éta ngupingkeun tanda yén naluri anjeun nyalira bakal nyirian anjeun sapanjang hirup. Indung mangrupikeun jalan anu saé sareng rumit, dina kaseueuran kasus, saran sareng naséhat jalma sanés tiasa ngabantosan anjeun pikeun méréskeun komplikasi anu tangtu. Nanging, naluri indung anjeun bakal salawasna ngiringan sareng anjeun kedah ngupingkeunana sepanjang waktos.

Seueur kaayaan anu unik sareng ngan anjeun, tina jabatan istimewa anjeun salaku indung, bakal tiasa ngadeteksi aranjeunna sateuacan anu sanés. Entong ragu parasaan anjeun, anjeun henteu ngatur tuangeun orok ku jadwal anu parantos ditangtoskeun anu henteu diluyukeun sareng kabutuhan orok anjeun. Ngarasakeun ngabandungan sabab éta mangrupikeun hal anu unik, teu tiasa dibalikan deui sareng kado alam pikeun anjeun sareng orok.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.