Kumaha teu nambahan beurat nalika kakandungan

gain beurat nalika kakandungan

Teu gaining beurat nalika kakandungan sacara fisik teu mungkin, sabab tumuwuhna orok sorangan ditambah parobahan fisik sarta hormonal ngabalukarkeun gain beurat. Naon bisa jeung kudu ngalakukeun pikeun loba alesan, nyaeta ngadalikeun gain beurat. Sabab saenyana mah teu damang mun meunang loba kilo nalika kakandungan, boh keur kaséhatan orok, boh keur indungna, boh keur tumuwuhna kakandungan sorangan.

Ngahindarkeun kaleuwihan beurat nalika kakandungan mungkin, kitu ogé diperlukeun, sarta pikeun ieu eta disarankeun pikeun nuturkeun sababaraha saran kayaning leuwih anjeun bakal manggihan di handap. Nanging, émut yén unggal kakandungan béda pisan sareng ku kituna anjeun kedah turutan ulasan sarta kadali nu dokter Anjeun deems luyu. Ku cara ieu anjeun tiasa ngabéréskeun mamang ngeunaan beurat, diet sareng masalah sanésna anu timbul dina waktosna.

Kumaha teu mangtaun beurat teuing nalika kakandungan

Dina raraga teu mangtaun teuing beurat nalika kakandungan, hal anu penting pikeun ngarecah salah sahiji mitos pangbadagna di sabudeureun éta. Sareng nyaéta yén ibu hamil henteu kedah tuang duaan. Salaku kakandungan progresses, perlu ningkatkeun asupan pangan tangtu ka extent sababaraha, tanpa ieu entailing dahar leuwih. Ngaliwatan tuangeun, orok nampi gizi anu diperyogikeun ku kituna diet kedah variatif sareng séhat.

Tapi éta henteu hartosna yén dina unggal tuang anjeun tiasa tuang sadayana anu dipikahoyong ku alesan yén anjeun hamil, sabab akibatna tiasa bahaya pisan. Ku alatan éta, leuwih sae pikeun kakandungan pisan séhat dina hal gizi, aktivitas fisik jeung gaya hirup cageur. Ieu sababaraha tip ngeunaan titik ieu anu bakal ngabantosan anjeun henteu kéngingkeun beurat nalika kakandungan.

Diét anu variatif, saimbang sareng sedeng

Dahar rupa-rupa hartosna tuang tuangeun tina sadaya kelompok, dina anu diidinan nalika kakandungan. Nu diet saimbang hartina kedah kalebet protéin, lemak séhat, serat atanapi karbohidrat. Sareng anu paling penting, moderasi mangrupikeun konci pikeun kasuksesan supados henteu nampi beurat teuing nalika kakandungan.

Anjeun kedah tuang saé, tapi salawasna milih katuangan anu paling séhat sareng nyandak porsi anu saimbang, tanpa kaleuleuwihan. Jieun antara 5 jeung 6 hidangan sapoé, varying kuantitas. Jeung 2 tuangeun penting nyaéta sarapan sareng tuang siang, dua snacks di tengah isuk jeung tengah soré sarta dinner lampu ambéh teu nyegah anjeun ti sare peacefully.

Aktivitas fisik

Latihan penting nalika kakandungan kusabab seueur alesan. Di hiji sisi, tetep aktip bakal nulungan anjeun teu mangtaun kaleuwihan beurat tur anjeun bakal bisa hadé ngadalikeun parobahan fisik alam nalika kakandungan. Sajaba ti éta, awak anjeun bakal nyiapkeun kuli Lamun waktuna datang komo, recovery postpartum Anjeun bakal leuwih gancang jeung leuwih éféktif. Tanpa hilap yén olahraga nyegah panyakit, masalah sapertos suku bengkak atanapi selulit, sareng anu sanésna. Anjeun tiasa milih olahraga anu langkung spésifik sapertos yoga atanapi pilates, anu ogé bakal ngabantosan anjeun nyiapkeun fisik sareng mental pikeun ngalahirkeun.

kabiasaan hirup cageur

Kakandungan mangrupikeun tahap anu saé pisan dina kahirupan awéwé, anu sanés hartosna yén sadayana rosy. Hirup eta ka fullest dina unggal moment anu fundamental, sabab éta hiji hal anu moal bakal diulang, saprak sanajan anjeun boga pregnancies séjén unggal hiji béda. Jaga diri anjeun sareng nikmati prosés ningali kumaha awak anjeun robih, kumaha orok anjeun tumbuh sareng gerak di jero anjeun. Sambungkeun sareng orok anu bakal datang ku ngobrol sareng anjeunna, maca carita, ngadengekeun musik, tapi ogé hirup anu séhat.

Hindarkeun produk olahan anu, salian ngajantenkeun anjeun gajih, tiasa ngabahayakeun. Inuman seueur cai supados tetep hidrasi sareng nyingkahan inuman lemes karbonat anu tiasa bahaya nalika kakandungan. Entong résiko kusabab tuang anu salah Éta tiasa ngabahayakeun kaséhatan orok anjeun, janten émut parios ka dokter anjeun iraha waé anjeun gaduh patarosan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.