Kumaha urang tiasa langkung ngontrol sareng ngatur émosi négatip urang?

émosi négatip

Salaku kolot, penting pisan urang ngartos émosi négatip pikeun terang yén éta diperyogikeun pikeun maju dina kahirupan. Émosi négatip henteu goréng pisan sareng penting pikeun ngajar murangkalih ngartos yén sadaya émosina, anu dianggap saé sareng anu dianggap goréng, diperyogikeun dina kahirupan.

Salah sahiji cara anu paling saé pikeun nungkulan émosi négatip urang nyaéta ku cara ditampi. Ieu mangrupikeun pelajaran yén barudak kedah diajar ti alit pisan. Sakumaha aya manpaatna émosi négatip, maksa diri urang ogé pikeun senang salawasna éta tiasa ngarugikeun kasehatan émosional urang sadayana.

Barudak kedah diajar supaya ngarti yén kasedih, amarah, ambek, ambek ... mangrupikeun émosina alami sareng lumrah pikeun ngaraoskeun aranjeunna. Ngan urang kedah diajar ngatur émosi éta tanpa aranjeunna ngatur urang.

Anjeun kedah janten conto dina nampi émosi négatip, dina diri urang sorangan sareng anu sanésna, éta mangrupikeun bagian tina manusa, éta ngamungkinkeun urang ngawangun karep anu langkung saé pikeun kumaha aranjeunna tiasa nampilkeun dirina nyalira naha. Daripada macet dina pola pikir yén émosi négatip kedah dihindari atanapi anu kumaha waé 'salah' pikeun ngalaman, urang kedah nampi yén éta mangrupikeun bagian alami tina diri urang.

Sakali urang ngalakukeun éta, urang tiasa leres-leres ngamimitian ngarobih cara urang ngabales aranjeunna sareng ngembangkeun paripolah anu bermakna sareng nambihan nilai kana cara urang nganyatakeun diri sareng hubunganana sareng anu sanés. Ieu bakal janten pelajaran anu saé pikeun diajar ku barudak, tapi pikeun aranjeunna anjeun kedah janten conto anu saé. Pikirkeun émosi anjeun nalika anjeun ngaraoskeun éta, pikirkeun kunaon anjeun ngagaduhanana sareng ku cara ieu, anjeun tiasa gaduh langkung kendali pikeun aranjeunna. Ti ayeuna émosi négatip moal janten masalah pikeun saha waé!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.