Kunaon Bayi Anyar Kalahkeun Beurat

Seueur kolot anu hariwang nalika ningali kumaha budakna anu lahir, leungit sababaraha beurat dina dinten saatos kalahiran. Ieu mangrupikeun hal anu normal anu kajadian sacara alami sareng dina seuseueurna kasus tiasa direngsekeun tanpa aya masalah dina waktosna dinten.

Nanging, kolot kedah perhatoskeun unggal waktos pikeun ngirangan beurat awak Bebe, kumargi karugian ieu ngagaduhan wates sareng sakumaha dinten-dinten kalangkungan aranjeunna kedah ngamimitian ngiringan beurat. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyaritakeun anjeun alesan orok kaleungitan beurat nalika kalahiran sareng sabaraha beurat anu ideal pikeun leungit.

Alesan Orok Ngaleungitan Beurat Nalika Lahir

Aya tilu panyabab utama kunaon orok sering kaleungitan beurat saatos kalahiran:

  • Ngalangkungan meconium dina sababaraha jam saatos kalahiran, ngajantenkeun orok ngirangan beurat awak. Éta mangrupikeun kotoran anu munggaran anu didamel orok sareng éta diwangun tina sagala rupa anu didamel ku alit di jero rahim. Hal normal nyaéta meconium beuratna 90 dugi ka 100 gram.
  • Urin mangrupikeun panyabab anu paling umum sareng sering pikeun leungitna beurat orok. Normal pikeun anu alit pikeun pipis sababaraha kali sapoé, anu nyababkeun anjeun kaleungitan cairan salian ti sakedik beurat.
  • Salami dinten-dinten mimiti hirup, orok tuang cukup, janten lumayan pikeun anjeunna pikeun ngirangan beurat. Kana waktosna, orok peryogi langkung seueur susu kanggo nyumponan kabutuhan awakna. Upami anjeun milih susu ibu, Poe kahiji aranjeunna tuang kolostrum anu boro-boro nyumbang kalori kanggo awak budak. Susukan didamel ku pamundut orok sareng salami dinten-dinten mimiti hirup budak leutik boro-boro peryogi seueur supados tiasa tuang.

Orok énggal

Sakumaha beurat orok kedah leungit nalika ngalahirkeun

Teu aya inohong anu pas nalika ngeunaan ngirangan beurat. Aya orok anu gampang kaleungitan langkung beurat sareng anu sanés anu boro-boro kaleungitan nanaon. Anu paling umum nyaéta orok leungit antara 5% sareng 7% beurat na nalika lahir. Upami orok kaleungitan 10% éta mangrupikeun hal anu matak pikahariwangeun sareng anu tiasa ngabahayakeun kasihatan budak leutik. Upami ieu kajantenan, kolot kedah angkat ka rumah sakit gancang-gancang.

Panilitian anu béda nunjukkeun yén leungitna beurat dina 4 dinten saatos kalahiran. Ti dinten kalima orok laun kedah nambahan beurat. Sanaos kanyataan yén sakumaha anu parantos kami mairan, dinten ayeuna teu aya beurat anu pas nalika ngeunaan beurat awak orok, Anu kedah jelas nyaéta yén henteu kedah orok kaleungitan 10% beurat na nalika kalahiran.

Éta tiasa kajantenan yén susu ibu henteu cekap pikeun tuangeun orok sareng salaku akibat tina ieu, anjeun tiasa nambihan beurat. Dina kaseueuran kasus, pediatrik nyarankeun nambalan asupan orok ku susu buatan. Maka penting pisan yén orok kéngingkeun beurat tina minggu mimiti hirup sareng henteu stagnate dina éta.

Pondokna, éta normal pisan pikeun bayi anu anyar leungit sababaraha beurat dina sababaraha dinten munggaran. Ku jalanna waktos sareng hatur nuhun kana susukan anu béda-béda, orok laun bakal nambahan beurat. Upami orok, sanaos ngalangkungan sababaraha dinten, tetep henteu beurat beurat, kolotna kedah gancang angkat ka rumah sakit kumargi umur orokna tiasa dibahayakeun sacara serius.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.