Kunaon anak kuring henteu ngiringan beurat?

budak lalaki ngadahar strawberry

Barudak peryogi diét saimbang pikeun ngembangkeun sareng tumuh sacara optimal, bari tetep séhat. Nanging, seueur sepuh anu sering nyanghareupan saat-saat anu teu pasti anu ngakibatkeun aranjeunna panasaran Kunaon anak kuring henteu ngiringan beurat? anu urang bakal ngajawab ku maca tulisan ieu.

Masalah kamekaran di barudak

Sacara umum, barudak salami taun-taun mimiti hirupna aranjeunna tumuh gancang sareng ajeg; Nanging, nalika ieu henteu sesuai sareng standar anu dialaman ku seuseueurna, kolotna curiga yén meureun aya sababaraha masalah anu nyegah aranjeunna nampi beurat sareng jangkungna sakumaha mistina.

Reureuh tina tumuhna tiasa disababkeun ku sabab anu béda-béda, sababaraha diantarana pakait sareng panyakit, salaku akibat tina a gizi goréng atanapi bahkan ku ayana cacing dina barudak; parasit leutik éta sacara praktis henteu katénjo ku mata taranjang, tapi anu sumebar gancang, nginféksi sakumna awak sareng anggota kulawarga anjeun anu sanés.

Pikeun sacara épéktip ngadeteksi naon sababna budak leutik anjeun henteu beurat beurat sareng akibatna tumuhna laun, Disarankeun anjeun nyandak anjeunna konsultasi sareng dokter pediatrik na, anu bakal nyaritakeun sabaraha éta kedah ningkat gumantung kana umur sareng pangwangunan fisikna, salian ti tés anu diperyogikeun pikeun netepkeun upami aranjeunna leres-leres nyanghareupan masalah nalika pamekaran.

Kamungkinan sabab anu mangaruhan tumuh budak

Hiji murangkalih tiasa ningalikeun umbul beureum anu bakal nyaritakeun upami aranjeunna kurang gizi, sabab panginten henteu kéngingkeun beurat, tapi tetep séhat. Nalika murangkalih ngalaman gangguan dahar, aranjeunna sering kaleungitan minat lingkunganana, Ngahindarkeun kontak panon sareng jalma sanés, sok jengkel sareng jengkel, sareng henteu lulus tahap pamekaranana sacara normal.

ukuran barudak sareng beurat

Dina pengertian ieu, kakurangan nutrisi anu dialaman ku budak ngabalukarkeun anjeun mimiti lenggah, ngobrol, atanapi leumpang engké ti biasana; sedengkeun sabab anu tiasa disababkeun pikeun masalah ieu tiasa dikaitkeun sareng ieu:

  • Anjeun henteu tuang tuangeun dahareun atanapi éta sanés bagian tina diet saimbang pikeun ngabantosan anjeun ngajaga beurat séhat sareng nyingkahan rupa-rupa panyakit.
  • Barudak sangsara tina patologi naon waé anu nyababkeun nyangsang pertumbuhan sareng éta nyababkeun anjeun tuang sakedik, sapertos kasus autis, éta dini dini lahir atanapi ngagaduhan masalah hipertiroidisme, anoreksia, hariwang, diabetes tipe 1 atanapi gangguan anu sanésna.
  • Budak meureun ngalaman gangguan anu aya hubunganana sareng sistem pencernaan anjeun, Anu nyegah anjeun meunang beurat; sapertos diaré, réfluks lambung, fibrosis kistik atanapi panyakit celiac, sareng anu sanésna.
  • La kasabaran dahareun Mangrupikeun unsur sanés anu sering teu kauninga dina waktosna ku sepuh sareng nyababkeun awak budakna henteu nyerep, contona, protéin anu aya dina susu atanapi kéju sapertos anu diarepkeun, anu mangaruhan tumuhna.
  • nu inféksiKitu ogé ayana parasit, éta mangrupikeun unsur anu ngajantenkeun nutrisi anu dicerna ku barudak gancang dimetabolisme, tanpa ningkatkeun beuratna sareng ngirangan napsu.

Naon anu kuring tiasa lakukeun upami anak kuring henteu beurat awak?

Pikeun ngaréspon perhatian éta anu sering aya dina pipikiran seueur kolot, anjeun kedah terang yén masalah tumuh tiasa disababkeun ku salah sahiji atanapi langkung masalah médis dina waktos anu sami, bahkan Éta tiasa dikaitkeun sareng masalah lingkungan, ogé janten bagian tina gangguan émosional anu disanghareupan ku anak anjeun.

Cindekna, seueur murangkalih ngalangkungan tahap kahirupan anu beuratna stagnan, tapi ngan sakedap. Pediatrik nganggo tabel pikeun nangtoskeun naha jangkungna atanapi beurat anak anjeun saluyu sareng umur na sareng upami aranjeunna niténan tanda peringatan, éta bakal nunjukkeun tindakan anu anjeun kedah laksanakeun pikeun ngabenerkeun masalah.

perséntase orok

Bagan pertumbuhan sareng persentil anu dianggo ku pediatrik mangrupikeun unsur berharga dina nangtoskeun beurat anu pas pikeun tiap murangkalih; ku sabab éta salami taun-taun mimiti hirupna anjeun kedah tetep dina kontrol anu teratur sareng upami sadayana berjalan lancar salami tahap ieu, pasti tumuhna bakal progresif sareng konstan.

Recuerda que émosional barudak henteu resepeun kana sababaraha jinis tuangeun, Janten aranjeunna bakal ngalaman momen napsu anu hébat sareng anu sanés dimana aranjeunna bakal tetep henteu sampurna. Upami anjeun parantos ngalaksanakeun sadaya tés anu aya hubunganana pikeun mariksa yén sadayana aya dina awakna, tong hariwang, anjeunna bakal ngamimitian tuang langkung-langkung sareng anjeunna bakal nambihan beurat dina waktosna nyalira.

Sangkan anjeun gaduh ideu anu jelas ngeunaan paningkatan beurat awak di barudak: bulan mimiti hirup aranjeunna ngasilkeun sakitar 200 gram per minggu, duka kali beurat na dina lima bulan; tripel deui sataun sareng beuratna opat kali langkung dina dua taun. Tapi teras kamekaranana lirén janten gancang sareng stabil, nyababkeun naékna ngan ukur ku 1 dugi 3 kilogram per taun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.