Kung Fu pikeun murangkalih

El Kung Fu mangrupikeun seni beladiri anu paling lengkep sareng dikenal di beulah kulon. Sakumaha urang parantos terang, éta ngagaduhan hartos seni bela diri tradisional Cina, tanpa langkung. Nanging, di Cina hartosna anu pikaresepeun ogé ditambihan "WS Rendra", Anu pinunjul dina hiji hal, perdagangan, profési, jst, éta disebut" gaduh kung fu anu saé ".

Upami putra atanapi putri anjeun nunjukkeun minat dina seni bela diri ieu, ajak anjeunna pikeun latihan éta, Disarankeun saratus persén kanggo barudak ti umur 4 taun, sareng kanggo sadayana, henteu paduli umurna. Nunac telat ngamimitian, janten anjeun hoyong ngiringan, teraskeun!

Saeutik sajarah Kung Fu

Upami anak anjeun parantos ningali Kung Fu Panda atanapi pilem seni beladiri naon waé sareng badé daptar kelas, kami bakal nyaritakeun timana asalna prakték kuno, anu lahir sakitar abad ka-XNUMX. Jaman emas aya dina abad ka-XNUMX. Urang tiasa nyarios yén di Kung Fu Kulon sumping ka urang di 70-an ngaliwatan Bruce Lee, anu, di sisi anu sanésna, kontroversial pisan diantara para pemurnian Kung Fu. Anjeunna mimik nyiptakeun gaya pribadi, anu asalna tina gaya tradisional: Wing Chun.

Upami urang hoyong fokus kana lokasi urang tiasa nyarios yén Kung Fu ngagaduhan na asalna di biara Shaolin Shaolin Kalér sareng Kidul, duanana diadegkeun ku Bodhi Darma sareng dicicingan ku biarawan prajurit Budha, sanaos aya ogé sababaraha gaya Kung Fu anu asalna ti Tao.

Kung Fu langsung aya hubunganana sareng Tai Chi Chuan, sareng di jerona urang tiasa mendakan gaya luar, anu paling dikenal sareng paling populer, sareng gaya internal sapertos Chi Kung. Gaya Kung Fu seuseueurna diideuan ku gerakan sababaraha sato siga naga, macan, macan tutul, oray, monyét, bango, mantis ...

Karakteristik anu kedah dipimilik ku sakola Kung Fu


Sateuacan ngadaptarkeun anak anjeun di sakola atanapi pakaitna seni bela diri ieu verifikasi nasab anjeun, ieu mangrupikeun sarat anu penting pikeun ngajar anjeun pikeun kualitas sareng jujur. Ngajaga tradisional tina gaya anu béda. Gaya anu tetep dugi ka ayeuna, upami éta sakola anu saé, bakal tetep sakumaha asli sareng otentik sakumaha asalna.

Gaduh katurunan hartosna yén sababaraha generasi guru parantos ngajarkeun sifu (guru anu bakal ngajar putra anjeun, atanapi putri, sareng ngirimkeun ajaran). Éta ogé mariksa yén sakola atanapi pakaitna milik a federasi.

Dina praktékna kedah a sistem pangajaran tradisional numana budak lalaki atanapi budak awéwé, bakal kabentuk leres dina tingkat méntal sareng fisik. Bakal nyiptakeun di anjeunna sababaraha nilai lumaku pikeun kahirupan sapopoe: sapertos rasa tugas, katekunan, disiplin, hormat, kadeudeuh, ningkatkeun diri ... dina umumna, kasaimbangan.

Gaya anu tiasa dipraktekeun

Di Spanyol, kalebet Kapuloan Kanaria sareng Kapuloan Balearic, aya sababaraha federasi sareng asosiasi Kung Fu. Gaya anu paling umum anu tiasa urang mendakan di kota urang nyaéta:

  • Wing chun Salah sahiji gaya anu paling dikenal. Éta ogé gaya Cina Kidul. Éta idéal pikeun ngamimitian di Kung FuÉta ngan ukur ngagaduhan 6 bentuk, nyaéta 2 kosong, hiji boneka kai, sareng 2 senjata tradisional. Kagunaan senjata ieu pikeun tampilan hungkul.
  • Choy Li Fut. Éta ogé diwangun ku gaya kidul di mana fists predominate sareng parebutan sareng ramalan, dibarengan ku damel leg, kalayan 70% pentingna. Mangrupikeun gaya anu panjang, ieu hartosna langkung ti 10 taun diajar, kalayan 200 cara gelut anu béda, anu kalebet senjata tradisional, sapertos dina Wing Chun, ngan ukur dianggo dina latihan sareng paméran.
  • Hung Gar. Mangrupikeun gaya anu sanés ti Kidul. Ciri na nyaeta aranjeunna posisi kalayan awakna handap pisan, Anu idéal pikeun nguatkeun suku barudak.
  • Shaolin quan Ieu mangrupikeun conto anu paling umum tina Kung Fu Cina Kalér. Dina gaya ieu, paling akrobatik sadaya, suku dipaké pisan, jumps na cartwheels. Barudak anjeun tiasa ningali raos tina gaya ieu dina sababaraha pilem Jet Li.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.