Naha buuk putri abdi henteu tumuh

Naha buuk putri abdi henteu tumuh

Sedengkeun sababaraha orok dilahirkeun sareng seueur rambut, batur lahir ngan saeutik pisan atanapi ampir teu nanaon. Sareng éta nalika aranjeunna tumuh, urang niténan tumuh tina rambutna, tapi dimana kadang éta tetep statis tanpa nambihan séntiméter panjangna. Ieu mangrupikeun kasus anu biasana kajantenan di budak awéwé sareng janten konsultasi seueur ibu nalika niténan fenomena ieu sareng aranjeunna panasaran naha putrina henteu tumuh rambutna.

Pas seueur budak awéwé lahir, ampir aranjeunna henteu ngagaduhan rambut dina sirahSanaos kamekaranana dimimitian ti tahap janin, bagian tina épolusi na moal dimimitian dugi sababaraha taun ka pengker. Aya kasus sababaraha ibu sareng bapak anu teu pasti naha rambut budak awéwé na bakal tumuh ngalangkungan umur 3, kumargi aranjeunna niténan kumaha bieu na parantos naék sababaraha séntiméter saprak lahir. Naha aya masalah atanapi éta kanyataan alami?

Fase pertumbuhan rambut budak

Buuk umumna tumuh langkung gancang dina budak awéwé tibatan budak. Sadayana bakal gumantung genetika, ras atanapi jenis rambut. Aya murangkalih buuk jadi keriting yén tumuhna ampir teu katingali. Évolusi sareng pertumbuhan rambut hiji séntiméter sabulan, tumuh antara 10 sareng 15 cm per taun, tapi pengamatan ieu dihartikeun nalika rambutna stabil.

Fase na tumuhna lumangsung ti 2 dugi ka 6 taun, tahap ieu disebat anagen sareng di jerona prosés ngecorkeun rambut didamel (catagen) anu lumangsung 3 minggu. Atanapi nalika ragrag (telogén) anu lilana sakitar 3 bulan.

Salami periode ieu sadaya kaayaan ieu kajantenan sareng éta ti taun hirup orok anjeun nalika mimiti diperhatoskeun sakedik kamekaran buuk anjeun. Upami masalah ditingali nalika dina yuswa ieu sataun atanapi dua taun, éta henteu mimiti tumuh, éta kusabab aya dina fase istirahat, éta henteu acan ngamimitian tahap anagen atanapi pertumbuhanana.

Naha buuk putri abdi henteu tumuh

Éta tiasa kajadian dina dua taun rambut anjeun masih henteu disingkronkeun sareng unggal daérah sirah anjeun ngadopsi bentuk pertumbuhan anu béda. Éta sabab masing-masing rambut tiasa gaduh pola tumuh anu béda sareng masih peryogi langkung seueur waktos pikeun sadayana salaras.

Iraha kuring kedah hariwang ngeunaan rambut anak awéwé kuring henteu tuwuh?

Urang tiasa mendakan jawaban rambut budak awéwé leutik éta teras-terasan diperbarui sareng éta sababna henteu tungtungna stabil sareng dimana tumuhna bakal katingali. Dina sababaraha kasus anu langkung khusus, tahapan kamekaran ragrag sahandapeun perkiraan waktos ti 16 bulan sareng éta nalika alopecia tiasa kajantenan. Dina kasus ieu, anjeun kedah konsultasi sareng spesialis supados anjeun tiasa ngalaksanakeun sababaraha jinis stratégi. dina sababaraha kasus anu khusus pisan aranjeunna dipasihan sababaraha jinis pangobatan ngarah ngagaduhan kakuatan.

Anjeun kedah ngahindaran ulah hariwang atanapi hariwang yén putri anjeun henteu tumuh rambutna sapertos sésa budak awéwé anu sanés. Tumuh anu stabil sareng pasti didirikeun saatos éta patepung umur 8 taun.

Naha buuk putri abdi henteu tumuh

Teu aya anu kedah dilakukeun pikeun nyepetkeun prosés, sabab sababaraha ibu milih nyukur sirah sahingga rambut énggal mimiti tumuh. Boh aranjeunna masihan aranjeunna suplemén vitamin tanpa konsultasi ka spesialis mana waé atanapi aranjeunna ngamimitian pangobatan sampo khusus pikeun botak. Salah sahiji metode ieu henteu aya patarosan.

Upami anjeun perhatoskeun yén putri anjeun sok ngagaduhan rambut lempeng pisan, kasar, tanpa semangat atanapi bahkan seueur rambut tiasa kaluar nalika badé sikat ... maka langkung saé waé éta ningali dokter kulit pikeun menilai kaayaan éta. Salaku tambahan, anjeun tiasa perhatoskeun yén rambutna boro teuing tumuh sareng anjeunna gaduh bintik-bintik atanapi teuing sensitipitas dina kulit sirah na. Dina hal ieu éta bakal jadi masalah trichotillomania atanapi alopecia.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.