Nalika kakandungan émbrionik disangka?

anémbryonic-kakandungan

Kakandungan anembrionik mangrupikeun jinis kakandungan anu seueur awéwé henteu terang dugi ka kajadian ka aranjeunna. Ngan maranéhanana anu geus hirup pangalaman ngadangukeun awéwé séjén ngeunaan jenis ieu kakandungan, nu leuwih sering ti loba nyangka. Naon jenis ieu kakandungan ngeunaan na nalika kakandungan anembrionik disangka?

Upami anjeun mikirkeun orok, anjeun kedah terang yén alam damel sihir nalika spérma ngahiji sareng endog sareng ngahasilkeun émbrio anu kuat anu tumbuh séhat dina awak awéwé. Éta mangrupikeun mujijat anu leres anu lumangsung dina statistik dimana usaha anu gagal henteu kakurangan. Jeung kakandungan anémbrionik téh, hanjakalna, diantara statistik kakandungan nu teu datang ka fruition. Tapi hayu urang tingali naon aranjeunna sareng naha éta lumangsung.

Naon kakandungan anembryonic

Salaku kecap sorangan ngajelaskeun kakandungan anembryonic -ogé katelah kakandungan anembryonic- teu kurang ti kakandungan tanpa cikal. Leres, anjeun leres-leres maca: kamungkinan hamil tapi kamungkinan ogé henteu aya cikal. Kumaha ieu? Awak manusa mangrupikeun mesin anu sampurna tapi dina naon alam, organisme ogé dirancang pikeun ngaleungitkeun anu dijanjikeun bakal lepat. Tur éta persis naon anu lumangsung dina kasus pregnancies anembryonic.

anémbryonic-kakandungan

Tina seueur fertilisasi anu tiasa lumangsung sapanjang hirup, henteu sadayana anu pangsaéna. Aya émbrio anu, kusabab masalah seléksi alam anu sederhana, gaduh cacad asal. Awak lajeng milih pikeun nyingkirkeun émbrio ieu anu moal pernah ngakibatkeun kakandungan jangka panjang. Éta émbrio nu nampilkeun alterations cormosomal teu neruskeun ngembangkeun maranéhanana. Sanajan aranjeunna aya nalika fértilisasi lumangsung sarta spérma ngahiji jeung endog, lajeng jeung salila prosés division sél sanggeus fértilisasi, endog dibuahan ieu maot tanpa maturing. Kakandungan teras satengahna ...

Aya kakandungan?

Tapi lamun kitu, naha éta awéwé disebut hamil? Sareng ieu mangrupikeun inti masalahna. Disebutkeun yén aya kakandungan sabab awak dimimitian prosés organik jeung hormonal pas fértilisasi lumangsung. Sanajan fértilisasi ieu teu makmur, awak geus dimimitian prosés na pikeun nampung cikal bakal nu bakal datang, jadi dianggap aya kakandungan. Sanajan kitu, éta téh kakandungan palsu atawa, ceuk hadé, kakandungan nu teu aya cikal.

Revolusi hormonal geus dimimitian jeung rahim mimiti nyiapkeun diri pikeun nampung fétus ... tapi saprak euweuh cikal bakal kakandungan palsu. Dina sababaraha titik dina prosés ieu, awak bakal ngadeteksi ieu sareng prosés hormonal bakal lirén, ngan aya selang waktos dugi ka lumangsung. Éta nalika hasil tés di bumi positip (sabab hormon anu dideteksi ku tés ngagaduhan tingkat anu luhur) sanaos henteu gaduh émbrio anu kabentuk.

Saeutik-saeutik, tingkat hormonal bakal turun sareng ayana hormonal anu luhur moal dideteksi deui, tapi salami ieu lumangsung, awéwé éta dianggap hamil.

Kumaha perhatikeun

Hese perhatikeun a kakandungan anembryonic dugi ka gejala munggaran muncul. Jeung maranéhna biasana leutik noda getih aranjeunna teu salawasna kudu kuat sarta warna beureum saulas. Dibikeun indikasi ieu, leuwih sae pikeun indit ka dokter pikeun ngalakukeun hiji ultrasound. Ngan lajeng bakal mungkin pikeun nangtukeun naha aya atanapi henteu fétus dina sac gestational.

Dina kasus kakandungan anémbrionik, alatan beban hormonal, duanana tés jeung tés getih positif, tapi teu aya orok dina ultrasound Sacara umum, sanajan tés positif, beban hormonal leuwih handap ti biasa, ieu téh tanda sejen yen aya nu salah. Léngkah satuluyna upami si cikal henteu dideteksi nyaéta ngalaksanakeun ultrasound kadua saminggu dina 10 dinten. Ku cara kieu, kamungkinan dileungitkeun sabab aya kamungkinan yén fétus teu acan dideteksi kusabab masih leutik teuing.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.