Latihan kalenturan pikeun barudak

latihan kalenturan kids

Budak leutik di bumi kedah nguatkeun kalenturanna. Dina ieu publikasi nu anjeun baca, urang bade masihan anjeun runtuyan latihan kalenturan pikeun kids pikeun ngalaksanakeun kamampuan ieu sareng gerakanna.

Latihan pikeun ngaronjatkeun kalenturan barudak mantuan ngajaga, digawé jeung ningkatkeun kapasitas fisik Anjeun. Ngabogaan kalenturan anu saé ngamungkinkeun anjeun pikeun ngalakukeun gerakan anu tangtu kalayan amplitudo anu langkung ageung.

Dina pangajaran jasmani, kalenturan dipikaharti salaku betah jeung kamampuhan jeung otot jeung sendi bisa gerak. Sakumaha urang terang, henteu sadayana murangkalih sareng dewasa gaduh kamampuan gerak anu sami, tapi ieu tiasa dirobih ku ngalaksanakeun kagiatan anu béda-béda anu ngabantosan gerakan tetep aktip.

Latihan kalenturan pikeun barudak

Ngaronjatkeun rentang kalenturan barudak leutik penting saprak, éta bakal ngidinan Anjeun pikeun ngalakonan sagala rupa kagiatan sapopoé jeung olahraga kalawan leuwih gampang. Jenis latihan ieu dina subjek pendidikan jasmani mangrupikeun cara anu pikaresepeun pikeun manteng.

Ku fokus kana barudak, urang kudu néwak perhatian maranéhanana sarta memotivasi aranjeunna pikeun ilubiung dina latihan ieu, janten ieu kedah ngahibur sareng senang. Salajengna, urang bakal ningali sababaraha conto latihan kalenturan pikeun murangkalih.

kaulinan limbo

Limbo

Hiji kaulinan Palasik, nu urang sadayana geus dimaénkeun di sawatara titik nalika kami leutik. Dupi anjeun ngiringan sareng musik sahingga nyetél wirahma tina gerakan anu bakal dilakukeun.

Pikeun ngalaksanakeun latihan ieu, anjeun ngan ukur kedah gaduh iteuk atanapi iteuk anu panjang, bisa jadi salah sahiji sapu, contona. Langkung seueur anu ngalaksanakeun kagiatan ieu, langkung saé.

Dua murangkalih atanapi dewasa bakal nahan iteuk, masing-masing dina hiji sisi, sareng mimitian ku nempatkeunana dina jangkungna dada. Sésana pamaén baris ngabentuk garis tunggal jeung Aranjeunna bakal lebet kana iteuk tanpa nyabak sareng nuturkeun irama musik.

Kasusah latihan ieu ningkat nalika jangkungna iteuk turun.

Ngojay

ngojay

olahraga ieu pisan Mangpaat pikeun ngembangkeun fisik barudak jeung kalenturan maranéhanana ogé. Nalika ngalaksanakeun latihan di handapeun cai, résistansi budak leutik langkung ageung sabab ngabutuhkeun gerakan anu dilaksanakeun langkung kuat, anu usaha fisikna langkung ageung.

Ngojay boga titik pisan nguntungkeun sarta yén éta ngamungkinkeun otot leutik pikeun nguatkeun jeung bersantai dina waktos anu sareng, sajaba ti mantuan pikeun ngaronjatkeun amplitudo gerakan maranéhanana.

kaulinan hurup

surat kalawan awak

Sumber: https://www.pinterest.es/

Sababaraha nyaho kaulinan ieu dina ngaran, abjad. Kagiatan ieu cara pohara alus pikeun barudak salian ti diajar sareng seneng-seneng, laksanakeun kalenturan anjeun.

Latihan diwangun ku ngabagi barudak kana kelompok maksimal 4 urang sareng masihan unggal kelompok sababaraha hurup alfabét. Barudak waé kudu mikir kumaha carana ngawangun éta hurup ngan ngagunakeun awakna.

Babaturan sakelas anu sanés, ti kelompok sanés, kedah nebak hurup mana anu didamel ku cara manteng sareng ngabengkokkeun awakna.

kompetisi regatta

bal anak

Kalayan latihan ieu, urang bakal ngabantosan murangkalih latihan manteng tangtu tina kalapa, leungeun, suku jeung cangkéng.

Barudak kudu dibagi jadi dua grup, sarta nangtung dina garis, hiji di tukangeun séjén, ninggalkeun jarak leutik antara tiap. Anak di tempat munggaran nyaéta bakal nganteurkeun bal jeung ieu kudu diliwatan antara teammates, nepi ka ngahontal hiji panungtungan.

ngoper bal, runtuyan gerakan kudu ditandaan, nyaeta, guru atawa sawawa bakal nandaan modalitas. Anu paling umum, nyaéta dimana kalapa anakna dihurungkeun sareng nempatkeun bal di payuneunana kalayan pananganna ngalegaan supados pasangan salajengna ngajemput.

Éta ogé bisa diliwatan antara suku, leuwih sirah, balik lengkep, jsb. Salaku ceuk urang geus dewasa nu kudu nangtukeun aturan jeung mutuskeun lamun aktivitas ngan dilaksanakeun ku gerakan atawa maranéhna dirobah.

Kaulinan ieu mangrupikeun kompilasi leutik sadaya anu ngalibatkeun latihan kalenturan di barudak. Émut yén sateuacan ngamimitian kagiatan ieu penting pisan pikeun ngamanaskeun kalenturan dina budak leutik supados tiasa ngalaksanakeun kagiatan fisik naon waé tanpa aya masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.