Latihan pikeun tetep pas nalika kakandungan

Awéwé hamil latihan

Salami kakandungan penting pisan pikeun ngajaga diri, duanana supados orok anjeun tumuh sareng mekar leres, sareng ngajaga bentuk anjeun. Ngalaksanakeun latihan fisik dina jaman ieu henteu ngan ukur disarankeun, tapi ogé éta pisan manpaat ku sababaraha cara. Ku tetep aktip nalika kakandungan anjeun, anjeun bakal tiasa cageur langkung saé saatos orok anjeun.

Ogé, dina kaayaan fisik anu saé bakal ngabantosan anjeun tetep séhat salami kakandungan, Ngurangan nyeri tonggong sareng ngarareunah sanés. Bahkan bakal ngabantosan anjeun nalika ngalahirkeun sareng pamulihan anjeun bakal langkung gancang sareng épéktip. Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur manpaat olahraga nalika kakandungan anjeun tetep, nanging penting pisan anjeun konsultasi sareng bidan anjeun sateuacan ngalakukeun kagiatan naon waé.

Unggal awéwé bénten sapertos unggal kakandungan, unggal ngalahirkeun sareng unggal awak. Kusabab kitu, anjeun henteu kedah ngabandingkeun diri sareng ibu anu bakal datang sareng anjeun kedah mastikeun yén unggal léngkah anu anjeun lakukeun dituduhkeun pikeun kasus spésifik anjeun. Nanging, aya sababaraha latihan anu prinsipna disarankeun ampir dina sadaya kasus. Rutin latihan ieu aman sareng upami dokter ningali éta ogé, anjeun tiasa ngalaksanakeunnana tanpa aya masalah.

Latihan anu pangsaéna pikeun ibu hamil

Leumpang Éta mangrupikeun latihan anu utami sareng pangsaéna pikeun sadaya ibu hamil, éta henteu ngagaduhan résiko sareng anjeun tiasa ngalakukeun éta unggal dinten. Komo, anjeun tiasa ngamimitian leumpang ti trimester munggaran, sanaos penting pikeun olahraga enteng sareng sedeng. Mangsa munggaran kakandungan mangrupikeun anu paling bahaya, janten anjeun kedah meredih kagiatan fisik anjeun. Anjeun tiasa ngamimitian jalan-jalan ringan unggal dinten, waktos anu disarankeun antara 30 sareng 60 menit.

Mangpaat ngojay pikeun ibu hamil

Ti trimester kadua, latihan anu paling disarankeun sareng paling séhat nyaéta ngojay. Kegiatan ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngajaga awak anjeun dina bentuk, sareng éta ogé olahraga berpengaruh rendah anu tiasa anjeun laksanakeun hamil tanpa résiko anu langkung ageung. Anjeun tiasa ngojay unggal dinten sakitar 30 menit, tapi tong hilap haneutkeun 5-10 menit sateuacan ngamimitian.

Yoga pikeun ibu hamil éta sampurna pikeun ngalakukeun salami kakandungan. Sikep anu dilakukeun dina yoga, ogé pernapasan, mangpaat pisan pikeun awéwé nalika kakandungan. Nyiapkeun awak dina waktos pangiriman sareng diajar ngendalikeun napas pikeun ngatasi nyeri.

Rutin latihan pikeun ibu hamil

Nangtung dina mat ku suku anjeun rada jauh. Dimimitian ku ngambekan pikeun sababaraha menit, ngadamel lengkungan lega nganggo panangan anjeun nalika anjeun asup sareng kaluar hawa. Saatos sababaraha menit anjeun tiasa ngalaksanakeun latihan ieu:

  • Angkat keuneung anjeun dina waktos anu sami anjeun ngangkat panangan anu sabalikna, nyaéta, nalika anjeun ngacungkeun keuneung kénca anjeun kedah angkat panangan katuhu. Tahan napas anjeun nalika ngalakukeun latihan sakitar dua menit.
  • kiwari, ngeluk tungkul deui ngabentuk sudut 90 derajat. Nalika ngalaksanakeun latihan ieu, pindahkeun panangan anjeun tanpa lirén napas. Ngajantenkeun 10 urang perwakilan kalayan unggal suku.
  • Deui, laksanakeun heula latihan deui silih ganti ngangkat keuneung sareng panangan sakitar 30 detik.
  • Teras, teraskeun sareng angkat keuneung tapi dina hal ieu, angkat panangan anjeun ogé. Dina hal ieu, anjeun kedah lengkep manjangan aranjeunna, bolak panangan sareng keuneung unggal waktos.
  • Dina kasur, napas deui salami 30 detik, ngawangun satengah bunderan ku panangan anjeun.

Latihan dina bola kabugaran

Latihan hamil awéwé dina bola kabugaran

Kalayan bal kabugaran anjeun tiasa ngalaksanakeun latihan hip, Mangpaat pisan pikeun nyiapkeun awak anjeun pikeun ngalahirkeun. Éta gampang dipanggihan di toko olahraga sareng saatos gaduh orok anjeun éta bakal dipaké pikeun ngalakukeun latihan paningkatan. Nalika kakandungan anjeun anjeun tiasa ngalaksanakeun latihan ieu ku bola kabugaran:

  • Diuk dina bal kalayan suku anjeun papisah, nempatkeun leungeun dina cangkéng sareng ngalakukeun bunderan pinggul. Laksanakeun 10 pangulangan dina unggal sisi.
  • Regangan leg katuhu anjeun sareng panangan katuhu pikeun sababaraha detik, balikan deui latihan nganggo suku kénca sareng panangan anjeun.

Anjeun tiasa laksanakeun rutin latihan ieu unggal dinten di bumi salaku pelengkap pikeun kagiatan séjén sapertos leumpang. Anjeun bakal ngaraos langkung penting sareng siap pikeun waktos-waktos éndah anu bakal datang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.