Kaleungitan beurat ku cara séhat saatos ngalahirkeun

Pikeun seueur ibu, héd pon tambahan saatos ngalahirkeun tiasa janten obsesi nyata. Henteu gampang pisan pikeun meunangkeun deui sosok éta sareng kaséhatan émosina awéwé tiasa rusak parah. Normalna biayana pikeun turun peso tapi éta moal mungkin.

Pikeun ieu, penting pikeun nuturkeun sababaraha kabiasaan séhat anu ngamungkinkeun anjeun kaleungitan kilo anu dipikagaduh nalika kakandungan. Dina tulisan di handap ieu kami bade masihan anjeun sababaraha padoman anu bakal ngabantosan anjeun ngirangan beurat saatos ngalahirkeun ku cara séhat pikeun awak anjeun. 

Ati-ati puasa saheulaanan

Sanaos manpaat anu dimungkinkeun yén puasa samentawis panginten nalika kaleungitan sababaraha kilo tambahan, disarankeun henteu nuturkeun jinis diet ieu upami anjeun nembe ngalahirkeun. Penting pikeun sababaraha sasih pikeun mastikeun yén awak indung nampi séri nutrisi ésénsial, anu ngabantosan pikeun cageur sapinuhna. Salain ti ieu, upami indung milih ASI, susukanana kedah lengkep-gancang.

Maénkeun olahraga kalayan sedeng

Disarankeun olahraga ku cara anu progresif sareng sedeng, utamina upami awéwé éta nembé ngalahirkeun. Olahraga jasmani kedahna angkat tina kirang kana langkung sahingga nyingkahan kamungkinan masalah kaséhatan.

Pentingna serat

Saatos ngalahirkeun, langkung saé pikeun ningkatkeun asupan serat anjeun. Penting pisan upami ngeunaan régulasi saluran peujit ogé ngabantosan napsu. Diét awéwé anu parantos ngalahirkeun kedah ngalebetkeun seueur tuangeun pangan anu beunghar serat. Konsumsi serat rutin ngabantosan anjeun ngirangan beurat badan sareng kaleungitan pon tambahan.

Resep gancang

Ngagaduhan kopi sareng téh

Sadayana terang yén konsumsi kafein henteu disarankeun nalika kakandungan. Nanging saatos pangiriman, lumayan disarankeun pikeun nginum kopi sareng téh supados kaleungitan kiloan tambahan anu ngaganggu pisan. Indung henteu kedah hariwang upami anjeunna nawiskeun susu ka murangkalihna sabab kafein henteu tiasa dikirimkeun kana awak orok. Kumaha waé ogé, disarankeun paling seueur ngagaduhan gelas kopi atanapi téh sadinten.

Kaasup rempah dina tuangeun

Rempah-rempah ogé bakal ngamungkinkeun anjeun kaleungitan sababaraha pon tambahan dina cara anu séhat. Disarankeun nganggo rempah ieu nalika ganti baju anu béda-béda. Salah sahiji anu paling disarankan nalika kaleungitan beurat nyaéta jahé. Nyayogikeun seger pisan kana piring, sareng tiasa dianggo dina krim atanapi salad.

Kaleungitan beurat aman

Upami awéwé tungtungna janten indung, henteu matak kaleungitan beurat waé. Éta kedah dilakukeun ku cara anu aman sareng séhat sahingga kaséhatan indung atanapi orok éta sorangan henteu kapangaruhan. Aya ibu-ibu anu boro-boro mikirkeun balukar anu mungkin sareng janten obsessed kaleungitan beurat gancang-gancang. Cara kaleungitan kiloan éta kedah didasarkeun tina nuturkeun pola dahar anu paling séhat sareng ku ayana saloba gizi sabisa-bisa.

Konsumsi tuangeun tinangtu sapertos buah, sayuran atanapi séréal mangrupikeun konci nalika ngeunaan kéngingkeun beurat ku cara anu séhat. Salain ti éta, penting pikeun olahraga sababaraha cara anu progresif, inuman cai tetep hidrasi sampurna sareng bobo jam anu disarankeun.

Pondokna, Teu aya gunana obsessing kaleungitan beurat saatos ngalahirkeun upami henteu leres dilakukeun. Indung kedah teras-terasan mikir yén kasihatanana didinya heula sareng orok nyalira. Upami indung milih nyusuan, anjeunna kedah ngurus diét sareng kéngingkeun seueur gizi sabisa-bisa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.