Ligation tubal atanapi vasectomy, mana pilihan anu pangsaéna?

Pasangan ngobrol sareng dokter

Aya seueur kaayaan, anu tiasa nyababkeun nyandak hiji jalma kaputusan pikeun dioperasi teu gaduh murangkalih. Boh kusabab anjeun ngagaduhan kayakinan yén anjeun moal hoyong gaduh budak. Atanapi panginten kusabab saatos hiji atanapi langkung kakandungan anjeun henteu hoyong deui gaduh deui. Éta salawasna penting pikeun anteng meunteun sadaya kamungkinan. Nalika patarosan dikedalkeun nyalira, kaputusanana sacara éksklusif gumantung ka jalma anu bersangkutan.

Tapi kaayaan bakal robih pisan nalika éta masalah pasualan. Dina hal ieu, penting pisan pikeun anteng meunteun sadaya pilihan, sateuacan nyandak kaputusan anu teu tiasa dibalikkeun. Upami ieu masalah anjeun, anjeun henteu hoyong gaduh seueur murangkalih (atanapi henteu) sareng anjeun hoyong ngajawab sababaraha patarosan, di handap anjeun bakal mendakan sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun.

Naon vasectomy?

Lalaki ngora sanggeus ngaliwatan vasectomy

Vasectomy nyaéta téhnik kontrasépsi operasi lalaki. Prosedurna diwangun ku motong tabung anu ngalirna spérma. Ku cara kieu, mani éjakulasi dicegah tina ngandung spérma sahingga kamungkinan ngabuahan endog awéwé diééskeun.

Prosedur ieu gancang, bedahna lumangsung sakitar 10 menit sareng ngan ukur ubar bius lokal. Vasectomy éta mangrupikeun cara kontraséptip bedah pasti, sanaos tiasa dimungkinkeun. Salaku tambahan, tingkat kasuksésan dina kasus pembalikan anu luhur, duanana dina épéktipitas sareng kaamanan.

Penting pikeun disebatkeun éta balukar vasectomy henteu langsung. Maka, diperyogikeun pikeun terus nganggo metode kontraséptif pelengkap sahenteuna pikeun hiji bulan.

Naon ligation tubal?

Ligation tubal éta téhnik kontrasépsi operasi bikang. Hal ieu biasana dilakukeun laparoscopically na diwangun ku motong tabung fallopian, anu mangrupakeun tempat dimana pembuahan lumangsung. Ieu metoda definitif paling épéktip pikeun kontrasépsi sahingga paling umum dianggo sacara umum.

Bedah dina hal ieu tiasa nyéépkeun antara 30 sareng 60 menit sakitar, tapi henteu sapertos téknik lalaki, panggunaan ubar bius umum perlu, kusabab éta prosedur anu langkung rumit. Prosés na ieu di handap, sayatan alit didamel di daérah caket beuteung sareng gas dilebetkeun kana beuteung. Dokter teras lebetkeun laparoskop ngalangkungan sisipan anu sami sareng anjeunna nyobian milarian tabung.

Tungtungna, sayatan kadua dilakukeun, waktos ieu di daérah pubis, sareng alat médis sanésna dilebetkeun. Kalayan alat terakhir ieu, tabung fallopian diteukteukan sareng diaturkeun. Saatos operasi ieu, awéwé éta kedah nyéépkeun sababaraha dinten istirahat sareng saatos saminggu, anjeunna bakal tiasa hubungan seksual deui. Ayeuna enya, tanpa kedah nyandak tindakan kontraséptif sanés kumargi dina hal ieu, téhnik na épéktip langsung.

Awéwé ngadamel konsultasi ngeunaan ligation tubal

Ligation tubal teu tiasa dibalikkeun, janten penting pisan sateuacan nyandak kaputusan sadaya kamungkinan dianggap serius.

Mana pilihan anu pangsaéna?

Sapertos prosedur operasi sanés anu dilakukeun dina dasar opsional, kaputusan akhir bakal salawasna gumantung ka jalma anu kapangaruhan. Penting pisan pikeun nganilisa sadaya kamungkinan kasus, kumaha kahareupna tiasa ngajantenkeun anjeun ngarobah pikiran sareng kumaha éta tiasa ngarobih kahirupan anjeun dina stroke. Nyandak kaputusan buru-buru sareng tanpa yakin pisan tiasa ngajadikeun anjeun kuciwa ka hareup.

Dina kasus manusa, Sanaos vasectomy tiasa dibalikkeun, teu aya jaminan kasuksésan. Maka, penting pisan pikeun henteu mikir yén upami anjeun robih pipikiran engké, anjeun bakal tiasa méréskeunana, sabab anjeun bakal ngabobodo sorangan.

Di sisi anu sanésna, ligation tubal mangrupikeun téhnik anu teu tiasa dibalikkeun, langkung-langkung anjeun masih kudu mikir pisan sateuacan nyandak kaputusan. Dua operasi téh épéktip pisanNanging, ligation tubal nawiskeun hasilna langkung saé tibatan vasectomy. Tapi éta ogé ngalibatkeun résiko anu langkung ageung, janten umumna, pasangan condong milih operasi dina kasus lalaki.

Naon kaputusan anjeun, hal anu paling penting nyaéta anjeun duaan satuju, upami éta mangrupikeun pilihan pikeun pasangan. Upami éta kaputusan masing-masing, sanaos ngan ukur gumantung ka anjeun sareng anjeun jalma anu ngagaduhan kecap panungtung, tong lirén ngaevaluasi sadaya kamungkinan skenario ka hareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.