Stereotip gender dina média

Kontrol naon anu ditingali ku barudak anjeun dina televisi

Sigana aya perang anu lumangsung dinten ayeuna kusabab stereotip gender anu katingali dina média. Hanjakalna, aya seueur teuing jalma anu ngagaduhan teuing macho atanapi pamikiran réalistis ngeunaan jenis kelamin masarakat. Kanyataanna nyaéta urang ngan peryogi akal pikeun sadar yén anu diperyogikeun ku masarakat ieu nyaéta silih hargaan.

Barudak mangrupikeun anu peryogi diajar yén stereotip gender henteu nyata sareng éta kedah ditumpes pikeun kapentingan sadayana. Ngadidik murangkalih ogé meryogikeun akal sehat sareng penting pisan yén kolot tiasa milih naon anu ditingali atanapi didangukeun ku barudakna dina média supados pantes pikeun aranjeunna gumantung kana umur na.

Média gaduh seueur kakuatan dina murangkalih sareng penting pikeun terang naon anu ditingali sareng dipikirkeun ku barudak ngeunaan naon anu aranjeunna ningali. Perlu dipromosikeun pamikiran kritikna kana nilai anu nyukupan sareng leres di masarakat. Perlu nalika ningali program atanapi pilem anjeun tiasa ngobrol sareng murangkalih ngeunaan peran lalaki atanapi awéwé sareng tiasa masihan bebeneran anu aranjeunna pantes. Budak awéwé henteu teras-terasan janten putri ogé henteu peryogi satria pikeun nyalametkeunana, jauh tina éta.

Hiji lalaki henteu kedah janten anu pangkuatna atanapi nyumputkeun cimata nalika sedih. Média dina sababaraha waktos ngajarkeun ku cara anu distorsi kumaha awéwé (amis, indung) atanapi lalaki (agrésip, pamimpin). Penting pikeun kolot ti ayeuna tiasa yén upami barudakna ningali stereotip gender dina tipi, aranjeunna ningkatkeun pamikiran kritisna janten aranjeunna leres-leres terang yén wanoja langkung seueur tibatan rasa amis sareng lalaki langkung ti ngan pamimpin.

Dina tipi aya seueur stereotip

Stereotip gender, iklan sareng média

Iklan teu tiasa dilawan dina média, éta mangrupikeun cara pikeun ngenalkeun dirina sorangan sareng roti pikeun seueur kulawarga. Tapi Iklan ieu ngahartikeun urang salaku masarakat sareng nalika aya stereotip gender tiasa janten masalah anu nyata sareng sosial.

Nalika urang mikirkeun stereotip gender, urang terang yén éta mangrupikeun prasangka anu digeneralisasi ngeunaan ciri-ciri lalaki atanapi awéwé anu dipibanda atanapi kedah dipiboga dina fungsi sosial sareng naon anu aranjeunna laksanakeun atanapi kedah dilakukeun. Sabenernamah mangrupakeun kayakinan anu jero pisan dina masarakat sareng anu katingali unggal dinten di média sareng dina iklan.

Sababaraha stereotip normalisasi nyaéta:

  • Awéwé éta ibu rumah tangga sareng kedah beresih sareng ngurus murangkalih
  • Lalaki éta kedah kuat sareng nyandak artos ka bumi
  • Lalaki éta henteu kedah ngerjakeun padamelan rumah tangga nalika aya awéwé di bumi
  • Awéwé émosional sareng henteu tiasa nyepeng kalungguhan kalayan tanggung jawab
  • Lalaki anu tiis sareng tiasa nyandak kaputusan anu langkung saé dina bisnis
  • Manusa tiasa langkung agrésip pikeun dominasi
  • Awéwé éta sacara émosional sareng finansial gumantung ka lalaki
  • Awéwé biasana awéwé dijaga anu kedah nurut kana paréntah lalaki kusabab anjeunna kapala kulawarga.
  • Di bumi éta lalaki anu kedah nyandak kaputusan anu paling penting

Stereotip ieu, salian ti keur, ogé macho. Éta mangrupikeun pamikiran anu masih kénéh aya dina pipikiran jalma réa, tapi éta untungna aranjeunna janten luntur ...

Média sareng stéréotip

Média penting pisan di masarakat, kitu basa atanapi kosa kecap anu anjeun anggo penting sabab éta nganteurkeun inpormasi sosial ka warga anu biasana ngahijikeun sareng ngajantenkeunana nyalira.

Perlu dianggo dina sasaruaan sareng gambar anu henteu stereotipe pikeun lalaki sareng awéwé di masarakat urang. Éta hiji-hijina cara pikeun ngawitan normalisasi kasetaraan ieu.

Iklan sareng stereotip

Iklan ogé tiasa ngahasilkeun persépsi di masarakat kitu penting pikeun nganalisis ogé tina pamikiran kritis sagala rupa anu dikirimkeun ku iklan atanapi iklan ka urang unggal dinten.

Barudak sering nonton tipi

Hanjakalna, jaman ayeuna peran awéwé dina iklanna masih rada sexis sanaos sakedik sakedik-sakedik lalaunan tapi laun-laun mimiti "modérnisasi". Tapi rada hariwang yén awéwé masih janten ibu rumah tangga utami dina iklan anu hariwang ngeunaan noda atanapi mésér bumi. Atanapi bahkan iklan kosmétik atanapi penurunan beurat badan didédikasikeun pikeun awéwé.

Penting pisan pikeun waspada ieu sahingga aya parobihan iklan sareng yén pariwara sanés tiasa dimungkinkeun di masarakat urang. Iklan anu henteu nguatkeun stereotip ieu sareng yén aya persamaan dina peran lalaki sareng awéwé.

Naon anu urang hoyong ngajarkeun barudak urang?

Sanaos média atanapi publisitas anu ayeuna sareng stéréotip anu anjeun tiasa mendakanana, penting pisan salaku salaku bapak atanapi indung, anjeun tiasa, ti bumi, menanamkan nilai-nilai anu saé, sanaos kadang anjeun ngaraos yén masarakat badé ngalawan ombak.

Dina pengertian ieu, upami anjeun nonton tipi sareng kulawarga, mangrupakeun ide anu saé pikeun ngobrol sareng murangkalih ngeunaan naon anu nembé ditingali, upami éta pidéo macho sareng naha henteu leres yén dina iklan, contona, sok awéwé anu ngurus bumi atanapi tuangeun.

Televisi tiasa dianggo pikeun ngahibur

Penting pikeun ti budak leutik ningali di bumi yén kalungguhanana henteu dihartikeun sareng naon anu awéwé ogé tiasa dilakukeun pikeun lalaki sareng sabalikna. Boh di bumi boh di padamel. Upami awéwé atanapi lalaki henteu damel pikeun ngurus murangkalih sareng bumi sareng pihak sanés anu tanggel waler mawa artos ka bumi, éta sanés kusabab éta langkung saé atanapi goréng, éta mangrupikeun kaputusan anu dianggap dina duanana.

Dina cara anu sami saolah-olah duanana dianggo, atanapi upami aranjeunna duanana tanggung jawab dina tugas rumah tangga kalayan saé, nalika aranjeunna angkat ka supermarket sareng seueur sajabana. Pikeun sadayana ieu, penting pikeun barudak damel su pamikiran kritis pikeun ngeureunkeun stereotip gender ieu jadi masalah pikeun masarakat umumna sareng jalma.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.