Naha saur anjeun mustahil hamil nalika ménopause?

ménopause-kakandungan2

Sanaos yuswa awéwé bakal ngalaman ménopause sesah pikeun diprediksi, Diperkirakeun aya dina kisaran antara 45 sareng 53 taun, langkung sering sakitar 51. Tapi tangtosna nalika aya tokoh anu kalibet, aya ogé kamungkinan yén awéwé bakal 'kaluar ti jangkauan' sareng permanén ngeureunkeun haid dina 40 atanapi 56. Sakumaha anjeun terang, ménopause ngakibatkeun lirén tina haid sareng masihan jalan ka climacteric, panggung tina transisi ka umur sepuh.

Dina sababaraha kasempetan kami parantos nyarioskeun gejalana, sareng urang pastina bakal mendakan waktos kanggo ngalakukeun deui, tapi dinten ieu kami hoyong langkung fokus kana résiko (atanapi kamungkinan) kakandungan nalika fase katelah premenopause. Sanaos saprak urang aya, éta patut nunjukkeun éta Sanaos diwangun ku parobahan hormonal sareng metabolisme anu lumangsung sacara alami, ménopause hadir sareng sababaraha rasa teu raoseun sapertos insomnia, hot flashes, kamungkinan iritasi; sareng éta ogé mangaruhan kanaékan gajih awak, diaméter pinggang, sareng sajabana; sareng di sisi anu sanésna aya leungitna massa tulang.

Ku kituna, éta ngakibatkeun seueur parobihan pikeun awéwé, anu kedah terang kumaha adaptasi sareng kaayaan anyar dina kahirupan dirina. Jigana masih seueur pantangan, sareng Luhureun sadaya, kuring pikir masih sesah pikeun urang ngobrolkeun masalah éta, sigana kusabab nonoman dipeunteun pisan (sabalikna tina kematangan) sareng urang tiasa ngaraos kirang dianggap nalika urang ninggalkeun jaman subur. Dina prakna jelas yén awéwé tiasa tetep aktip sareng ngaraos saé sareng séhat, ti yuswa 50 taun, sareng penting pisan pikeun ngurus dirina sapertos ngaapresiasi sareng ngararasakeun unggal tahap kahirupan.

Menopause henteu kajantenan sapeupeuting.

Sateuacan kaleungitan menstruasi sacara permanén urang tiasa balik dina sababaraha kasus ka 5 taun ka pengker: premenopause dicirikeun ku sesekna nampilkeun sababaraha gejala sapertos kagaringan heunceut, parobihan parobihan, épisode déprési, awal leungitna tulang, parobahan anu signifikan tapi henteu saluyu dina siklus menstruasi (kirang pendarahan, langkung pendarahan, siklus panjang atanapi pondok ...)

Saatos premenopause, ménopause lumangsung, anu dicirikeun ku nampilkeun haid pamungkas, sareng henteuna perdarahan menstruasi. Éta tiasa stabil atanapi tahan dugi ka 4 atanapi 6 sasih, janten sanaos hal anu sami sareng 'aturan' anu dialaman engké, awéwé bakal dianggap menopause.

Menopause ngakibatkeun yén kahirupan awéwé moal deui siklik, sareng éta tiasa masihan sababaraha stabilitas, salian ti teu aya ovulasi sareng haid masihan katenangan dina hubungan séks, anu sanaos henteu aya kamungkinan keputihan tiasa nyugemakeun (henteu Hayu urang hilap yén dinten ayeuna aya solusi pikeun masalah ieu, upami urang hoyong nganggap éta sapertos kitu). Diantara perawatan anu diperyogikeun nyaéta ngadamel pasini sareng ahli gynecologist kami pikeun nganilai kaayaan sareng nawiskeun kami inpormasi anu dibutuhkeun.

Fase terakhir dina jaman éta nyaéta postmenopause, dimana produksi éstrogén urang sorangan dikirangan ngirangan sareng urang kaleungitan panyalindungan alami ngalawan gangguan kardiovaskular. Éta tiasa lumangsung sababaraha taun saatos haid terakhir, sareng gejala anu paling ngaganggu tiasa sering pisan, konsultasi ka dokter pikeun ngabantosan anjeun ngatasi.

ménopause-kakandungan

Naha mustahil hamil nalika ménopause?

Upami urang nganggap ménopause salaku sababaraha fase anu kagolong kana waktos anu langkung lami, urang tiasa nyimpulkeun yén éta moal mustahil, sabab sanaos kanyataan yén ovarium ngajaga kagiatan anu handap pisan, éta tetep aktip, sareng upami anjeun henteu resep hamil nalika umur 48 taun, anjeun kedah nganggo kontraséptip.

Urang sadayana terang conto awéwé anu parantos hamil dina yuswa anu langkung sepuh sacara alami, data nunjukkeun yén ngan ukur 0,01% pangiriman pakait sareng anu langkung ti 47 taun. Kaseueuran kasus ieu ngagaduhan orok anu séhat anu tumuh bagja, sanaos ngudag budak umur 24 bulan anu tiasa tungkul sareng turun tangga, sareng gagabah ninggalkeun taman, henteu gampang sapertos ibu anu gaduh 25 taun. Kuring gaduh ideu yén orok sok kabagjaan pikeun kulawarga, tapi urang ogé kedah nyarioskeun kamungkinan résiko:

Endog parantos sepuh sareng ngirimkeun bahan genetik anu henteu kualitas, ningkatkeun résiko preéklampsia, kehamilan diabetes, plasenta previa, pangiriman séésan, beurat kalahiran anu handap, sindrom Down, jsb. Éta anu ceuk élmu sareng ubar ka kami, Tapi upami anjeun ngira yén anjeun parantos menopause sareng anjeun parantos hamil, mimiti rileks, teras kadatangan dokter kandungan anjeun.

Di sisi anu sanésna, leres yén ti yuswa 50 taun, sesah pisan hamil nalika henteu nganggo pangobatan 'in vitro' atanapi sumbangan endog.

Kitu cenah, kamungkinan anjeun bahkan henteu mikir ngeunaan hamil: anjeun ngagaduhan nonoman atanapi déwasa, sareng anjeun terang yén ayeuna waktos anjeun, yén anjeun henteu ngora, tapi anjeun ngora dina sumanget sareng pamikiran. Normal yén anjeun ngagaduhan konflik internal anu tangtu, sareng ogé parobihan karakter na henteu ngan ukur kusabab ménopause, tapi anjeun ogé kudu nyanghareupan masalah ti barudak anjeun anu naroskeun naséhat pikeun anjeun. Ngarasakeun hirup sareng hirup dina sagala rupa anu aya di tukangeun anjeun, tinggalkeun gaya hirup teu cicing sareng tuang séhat, lirén mikiran naon anjeun sareng pasang diri diri kana diri anjeun.

Gambar - TipTimesAdmin


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Brigitte cenahna

    Halo, kuring umur 43 taun sareng putri 19 taun sareng kuring hoyong reuneuh deui tapi kuring parantos sataun satengah saprak kuring henteu ningali masa kuring, kumaha kuring bakal tetep alami teu ngajak. . Nuhun sateuacanna.

  2.   SADITH LOZANO COTRINA cenahna

    Halo, kuring umur 43 taun sareng putri 14 sareng putra 11 Abdi hoyong reuneuh deui tapi kuring parantos sataun satengah kuring teu ningali masa kuring, kumaha kuring tetep alami. Nuhun parantos ngawaler

  3.   Cecilia cenahna

    Halo Abdi yuswa 44 taun, tilu taun ka pengker kuring ngalaman ménopause, abdi henteu kantos ngalaman période deui.
    sabulan ka pengker payudara sareng indung kuring nyeri pisan.
    patarosan abdi, naha kuring tiasa hamil ??
    Abdi sieun pisan panginten kitu
    Hatur nuhun.

bool (leres)