Menu beunghar kalsium pikeun ibu hamil

Diét nalika kakandungan

Nalika kakandungan, penting pisan pikeun anjeun ngajaga a dahar cageur sareng rupa-rupa, dimana tuangeun anu nyayogikeun anjeun sadaya nutrisi anu anjeun peryogikeun dina tahap ieu. Salah sahiji nutrisi pentingna nyaéta kalsium, penting pikeun kaséhatan anjeun sareng khususna kamekaran orok anjeun. Salaku tambahan pikeun mayungan tulang anjeun tina panyakit sapertos osteoporosis, kalsium ngirangan kamungkinan hipertensi sareng bahkan pre-eclampsia.

Sedengkeun pikeun orok, kalsium diperyogikeun pikeun tulang sareng huntu na kanggo ngabentuk leres-leres. Tapi salaku tambahan, kalsium berkolaborasi dina pamekaran organ sakumaha pentingna jantung, otot sareng saraf. Sareng upami éta henteu cekap, kalsium penting pisan pikeun orok pikeun ngembangkeun wirahma jantung normal, ogé ngabantosan pembekuan getih.

Naha Ningkatkeun Asupan Kalsium Anjeun Penting

Sakumaha anu parantos kami ngajelaskeun, kalsium maénkeun peran penting dina ngembangkeun orok salami 40 minggu yén kandungan anjeun lumangsung. Salami waktos éta, sakedik bakal nyandak kalsium tina cadangan anjeun nyalira pikeun nyumponan kabutuhanna. Upami asupan kalsium anjeun kirang, anjeun tiasa kaserang masalah kaséhatan sapertos anu disebatkeun, bahkan masalah sanés di pikahareupeun.

Tapi ogé, kamekaran orok anjeun tiasa dikompromikeun upami kabutuhan kalsium henteu katutup leres. Kusabab sadaya alesan ieu, penting pisan pikeun diet anjeun nalika kakandungan anjeun séhat sareng yén anjeun nutupan sadaya kabutuhan gizi anu anjeun peryogikeun dina waktos ieu dina kahirupan anjeun.

Kadaharan beunghar kalsium

Kadaharan beunghar kalsium

Susu panginten mangrupikeun kadaharan anu paling seueur kalsium, tapi sanés ngan ukur hiji-hijina. Pikeun nutupan kabutuhan anjeun pikeun mineral ieu, disarankeun anjeun nuturkeun diet anu séhat, saimbang sareng rupa-rupa sahingga anjeun bakal kéngingkeun salian kalsium, sésana nutrisi penting. Ieu daptar kadaharan anu beunghar kalsium sahingga anjeun tiasa ngalebetkeun kana tuangeun:

  • Susu sapi sareng turunanana, sapertos yogurt sareng kéju, khususna kéju bodas. Naon waé produk susu anu anjeun candak kedah dipasteurisasi
  • Inuman sayuran kécap, gandum, almond atanapi béas, éta penting yén éta beunghar kalsium
  • Buah garing sapertos kenari, kemiri, almond, atanapi wijen
  • Sayuran daun héjosapertos kangkung, chard, brokoli, atanapi kol
  • Kekacangan, utamina kacang-kacangan, tapi ogé kedele atanapi lentil diantarana waé
  • Lauk-lauk, sapertos sardin atanapi salmon
  • Konengna tina endog
  • Frutas sapertos apel, buah ara, mangga atanapi strawberry

Menu beunghar kalsium pikeun ibu hamil

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur katuangan anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun nutupan kabutuhan kalsium nalika kakandungan sareng laktat. Pikeun ngabantosan anjeun ngatur ku cara saimbang, ieu aya sababaraha ménu standar sahingga anjeun tiasa rencanana tuangeun anjeun dumasar kana selera anjeun.

Banana sareng bubur almond

Pilihan sarapan:

  • Smoothie buatan imah anu kalebet, sagelas ageung susu, sapotong buah sareng satengah gelas gandum gulung
  • Kopi déafféin sareng susu + roti bakar gandum kalayan kéju seger sareng kalkun tiis + sakeupeul strawberry
  • Yogurt Yunani + sakeupeul kacangan+ apel dicincang
  • Bubur tipung oat, sagelas susu, irisan cau sareng almond

Pilihan tengah-isuk:

  • Kopi sareng susu + 2 Oatmeal Cookies (langkung saé buatan bumi)
  • Jus héjo buah sareng sayuran, dina tautan ieu anjeun bakal mendakan sababaraha resep
  • 2 biskuit roti gandum lengkep sareng kéju bodas + turki tiis motong
  • Stroberi Susu

Pilihan dahar beurang:

  • Krim waluh + dada hayam bakar + buah
  • Bayam sprouts salad, kéju dadu, kenari sareng tomat + sirloin bakar salmon + yogurt
  • Salad sayuran + salad buah
  • Chickpeas sareng sayuran sareng hayam + buah

Pilihan snack:

  • Yogurt + sakeupeul kacang
  • Susukan susu sareng fjalur tiis
  • Kopi sareng susu sareng 2 Oatmeal Cookies
  • Roti lapis kalayan siki sareng kalkun tiis, kéju bodas sareng apu

Pilihan dahar peuting:

  • tortilla brokoli, wortel sareng endog
  • Krim sayuran + Ikan teri goreng
  • Sandwich hayam dipanggang ku apu, tomat sareng kéju
  • Tumis sayuran + anggang hake sareng sentuhan jeruk nipis

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.